Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

Η σημασία του δημοσίου ελέχγου για "κάποιες" ΔΕΚΟ και για "κάποιο" δημόσιο συμφέρον


Eντάξει στον ΟΤΕ τον χάσαμε τον δημόσιο έλεγχο, τι πιό σημαντικό από το management , σε μια εταιρία κολλόσος όπως ο ΟΤΕ. Εντάξει οι Γερμανοι της Deutsche Telekom κορόιδα είναι και επενδύουν τα λεφτά σε μία ελλεματική επιχείρηση που τυχαίνει και η μόνη σημαντική επιχείριση τηλεπικοινωνιών στα Βαλκάνια. Κάτι σαν de facto Μονοπώλιο..

Αλλά έρχονται και τα άλλα πλέον. Η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αννύ Ποδηματά κάνει καλή δουλεία. Η δημοσιογράφος στο επάγγελμα, μολονότι δεν έιναι Νομικός έχει και φωνή και θέληση για να επισημάνει κινδύνους ή μάλλον καλύτερα προκλήσεις από το μέλλον. Στην Ενέργεια θα παιχθούν τα αμέσως επόμενα χρόνια τα μεγαλύτερα συμφέροντα στην Ελλάδα μας.

Και για να μη μιλάει στον τοίχο και αόριστα , κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι η ΔΕΠΑ και ο ΔΕΣΦΑ θα παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο και ότι θα προωθήσει άμεσα τη διείσδυση του φυσικού αερίου στον οικιακό τομέα.Με αφορμή την υπερψήφιση από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Εκθεσης La Russa, η κυρία Ποδηματά τόνισε ότι θα υπάρξουν άμεσα επενδυτικές αποφάσεις που θα αφορούν την κατασκευή επιπλέον αποθηκευτικών χώρων φυσικού αερίου, ώστε να αυξηθεί η ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού, και ότι θα προωθήσει άμεσα τη διείσδυση του φυσικού αερίου στον οικιακό τομέα, όπου μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων μας είμαστε ουραγοί..

Αυτό που μένει πλέον και εδω όπως και στο τομέα του περιβαλλόντος είναι να γίνει βιωματική συνείδηση του πολίτη το πόσο θα μας απασχολήσουν τέτοια θέματα στο μέλλον..Χτύπαει και εκεί η καρδία της Κεντροαριστεράς. Το θέμα είναι ποίος την ακούει
..!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.