Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2007

Αλογοσκούφης Marfin:Πώς οι σχέσεις στοργής έγιναν σχέσεις οργής


Με μεγάλη έκπληξη παρακουλουθώ είναι η αλήθεια την κρίση στις σχέσεις Αλογοσκούφη Βγενόπουλου.Οτάν πρίν ένα χρόνο έψαχναν στρατηγικό επενδυτή για τον ΟΤΕ και δεν έβρισκάν τίποτα προχώρησαν σε δημόσια δίαθεση /placement,μέρους των μετοχών στο χρηματίστηριο του Λονδίνου.Ο κεφαλλονίτης δικηγόρος και εσχάτως μεγαλοτραπεζίτης κ. Βγενόπουλος αφού έφαγε πόρτα από την γάτα τον Μιχάλη τον Σάλλα για την εξαγορά της Πειραιώς,έπεισε τους Αραβές να επενδύσουν στον ΟΤΕ.Τότε ήρθαν σαν μάνα εξ ουρανού τα πετρελαιοδόλλαρα.Τώρα βάζουμε φραγμούς ,εισαγοντας το θεσμό στην ουσία της δημόσιας ειδικής μετοχής για να μην περάσουν το 20% στον έλεγχο του ΟΤΕ.
Τώρα θυμηθήκατε κύριε Αλογοσκούφη την ανάγκη διατήρησης του δημοσίου χαρακτήρα του ΟΤΕ;Σωστά αφού έβαλαν τα λεφτά τους διεκδικούν δικαιώματα μειοψηφίας που αντιστοιχούν στο μεγάλο ποσοστό τους(18,50%) στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.Εχετέ τελικά κάποιο στρατηγικό σχεδιασμό αποκρατικοποιήσεων ή πουλάμε ότι να είναι σε όποιον να είναι;Πώς έρχεστε τώρα κύριε Χατζηγάκη και μιλάτε για κακή τεχνογνωσία των Αράβων στο τομέα των τηλεπικοινωνιών;Ποιός τους πούλησε το φιλέτο του ΟΤΕ;Δεν θα έπρεπε να μελετήσετε από πρίν σε ποιόν πουλάτε και πόσο μερίδιο;Τώρα θυμηθήκατε την ειδική διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων;
Υ.Γ Σημείωση οι σημερινοί αρχοντές της οικονομιάς Σάλλας Βγενόπουλος ξεκίνησαν από το ΠΑΣΟΚ άλλος ως οικονομικός σύμβουλος και άλλος ως μέλος της πρώτης γενιάς στελεχών.Είναι γοητευτικό το ταξίδι του Σοσιαλισμού μέσα από τη πάλη των τάξεων.Οταν είμαι από πάνω την αγαπάω και εγώ την ιδεολογία.Τελός πάντων να είναι καλά τα παιδιά αφού πέτυχαν.

2 σχόλια:

βοιωτός είπε...

Medeon,
φοβάμαι ότι η υπόθεση ΟΤΕ δεν αφορά μόνο οικονομικά μεγέθη αλλά και πολιτικά, αν με εννοείς.
Από την πλευρά του συμφέροντος των πολιτών η κίνηση Αλογοσκούφη κρίνεται θετική. Αυτό διότι ο Βγ. γνωρίζει από την καλή και από την ανάποδη το ελληνικό οικονομικό σύστημα και είναι φανερό ότι επιδιώκει ουσιαστικά να αγοράσει... την Ελλάδα. Και παρότι θα πληρώσει τώρα κάτι παραπάνω θα έχει πολλαπλάσια κέρδη γνωρίζοντας ότι οι νομικές και πολιτικές συνθήκες στη χώρα επιτρέπουν τη δημιουργία ενός υπερ-καρτέλ, το ίδιο και η νοοτροπία του λαού.
Από την άποψη αυτή η κίνηση Αλογοσκούφη υπενθυμίζει ότι ναι μεν θέλουμε άμεσες ή έμμεσες ξένες επενδύσεις αλλά από πολλού επιχειρηματίες και όχι από έναν.

Τέλος ενδιαφέρον έχει και η ανακοίνωση της Φιλελεύθερης Συμμαχίας ότι θα προσφύγει στην ΕΕ εναντίον του Αλ, δηλαδή υπέρ του Βγ.
Δηαλδή έχουμε πολιτικό κόμμα που αντιδικεί νε την ίδια τη χώρα για λόγους οικονομικούς. Δεν νομίζω ότι έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα...

Medeon είπε...

Αγαπητε Βοιωτε
Γυρισε μπουμερανκ η κινηση στον Αλογοσκουφη.Σε δημοσκοπηση της euro2day καθε αλλο παρα πειστηκε η κοινη γνωμη οτι σκοπος ηταν η προστασια του δημοσιου συμφεροντος αλλα οφειλεται σε σπασμωδικη υπεραντιδραση.Ο αραχωβιτης Υπουργος βρεθηκε εκτεθειμενος για την ελλειψη στρατηγικου σχεδιασμου στην αποκρατικοποιηση.Τι σημαινει αυτο.Δεν πουλαω με βαση την προσκαιρη αναγκη εξευρεσης ρευστου ουτε με γνωμονα μονο την σωστη σταδιακη δημιουργια ανταγωνισμου σε παλια μονοπωλιακες αγορες.Εξεταζω και με βαση το εθνικο συμφερον ,την τεχνογνωσια,την επενδυτικη σοβαροτητα και την μακροπροθεσμη βιωσιμοτητα του επιχειρηματικου φορεα στην Ελλαδα.ο Αλογοσκουφης έκανε μια ιδιωτικοποίηση express στους Αραβες οπως και με την Εμπορικη στη Societe General και τωρα τρεχει να τα μαζεψει ακομψα.Συμφωνω με τη ρυθμιση αλλα ο τροπος μας εκθετει σαν χωρα.Η νομιμοτητας της οπως και αλλαων αντιστοιχων ρυθμισεων στο τομεα της ενεργειας ισορροπει στα ορια.Σωστη η παρατηρηση για το πρωτακουστο του πολιτικου φορεα.