Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

Λάβρος ο Πάγκαλος κατά ΜΜΕ.



Ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας χθές το απόγευμα σε εκλογική συγκέντρωση στα Χανιά εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον ρόλο και την στάση των ΜΜΕ απέναντι στο ΠΑΣΟΚ

Ο κύριος Πάγκαλος τόνισε χαρακτηριστικά ος«Εγώ δεν θα είχα αντίρρηση να κυβερνούν οι δημοσιογράφοι ή ο κ. Μπόμπολας, ο κ. Λαμπράκης, ο κ. Τεγόπουλος -διάφοροι εδώ στην Κρήτη που θα υπάρχουν αντίστοιχοι- υπό τον όρο να ξέρω ποιος τους εκλέγει. Γιατί εμένα με εκλέγουν κάποιοι και απέναντι σ' αυτούς τους κάποιους είμαι υπόλογος» ενώ συμπλήρωσε ότι ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει καθημερινά σκληρή δουλειά σε πολλούς τομείς της πολιτικής μέσα στη Βουλή, αλλά τίποτα από αυτά δεν προβάλλεται στον Τύπο ή στην τηλεόραση ή στο ραδιόφωνο»

Με αφορμή την παραπάνω επίθεση χρήσιμη θα ήταν μία δημοσκόπηση για τον ρόλο των ΜΜΕ στο παιχνίδι της εξουσίας. Η παρουσία του Κώστα Σημίτη στην πρωθυπουργία της χώρας συνδυάστηκε με την παράλληλη εξασφάλισης μιας σταθερής υποστήριξης από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, τον Πήγασο του Μπόμπολα και την Ελευθεροτυπία σε δεύτερο πλάνο του Τεγόπουλου, για το ΠΑΣΟΚ. Βέβαια ο εκλεκτός των ΜΜΕ πρώην πρωθυπουργός με την στάση του και το τρόπο διακυβέρνησης που συνδυάστηκε με το επιτυχημένο οικονομικό ανοιγμα και την κερδοφορία των παραπάνω ομίλων επί των ημερών του φαίνεται να παγίωσε μια αίσθηση συναλλαγής ανάμεσα στα συγκροτήματα και την ηγετική ομάδα της Δημοκρατικής Παράταξης . Ο Παπανδρέου όμως έδειξε είτε οτι δεν μπορεί είτε δεν θέλει να υποδυθεί τον ρόλο του Σημίτη. Η παραδοσιακή στήριξη λοιπόν χάθηκε , μία στηρίξη που ουτως ή άλλως ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν διέθετε στην πορεία για την εξουσία τις προηγούμενες δεκαετίες.
Η μιντιακή Κοινωνία στην οποία ζούμε όμως είναι τελείως διαφορετική. Η αίσθηση του εφήμερου που διέπει την πολιτική επικαιρότητα, η καλλιέργεια κλίματος σκανδαλολογίας, η ανυπαρξία σαφών διαχωριστικών γραμμών μεταξύ των παραδοσιακών πολιτικών δυνάμεων σχετικοποιεί την διαμόρφωση της πολιτικής βούλησης. Ο τρόπος που απευθύνονται τα κεντρικά δελτία ειδήσεων και οι μεγαλοδημοσιογράφοι,ειδικά του MEGA, οδηγεί μεν στην συστηματική απαξίωση των ΜΜΕ και των προσώπων του, επηρεάζει όμως ένα τμήμα μικρότερο ή μεγαλύτερο του πληθυσμού που εν απουσία χρόνου και ενδιαφέροντος, δεν διαθέτει εναλλακτική μορφή ενημέρωσης και συνεπώς παγιώνει μια εικόνα της πολιτικής επικαιρότητας στην κατεύθυνση που επιθυμεί.
Το ερώτημα λοιπόν προφανές. Ειναί αναγκαία η υποστήριξη απο ένα κομμάτι των ΜΜΕ στο ΠΑΣΟΚ για να επανέλθει στην εξουσία; Πρέπει να αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ ενά δίκο του σταθερό βήμα επαφής με τον πολίτη το οποίο θα είναι αποκομμένο από τις εκάστοτε ορέξεις διαπλοκής του εκδοτικού κατεστημένου;

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

To PASOK prepei na apoktisei diko tou vima ..AMESOS

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΥΡΗΞΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΔΟΛ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ ΤΟΥ.
Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΣΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΕΓΚΑ.

ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟ, ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΑ!
ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟΝ ΑΝΕΝΔΟΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΩΡΓΑΚΗ
ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΑΚΗ,
ΤΗΝ ΑΝΝΟΥΛΑ,ΤΟΝ ΚΤΛ-ΛΑΚΗ.
ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΚΔΟΤΕΣ
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ
ΕΞΟΥΣΙΑ.
ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ,ΛΑΜΠΡΑΚΗ,ΚΤΛ.ΚΤΛ.
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.
ΕΑΝ ΦΟΒΑΣΑΙ..ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΑΠΟ ΤΩΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

na ginei prothipourgos kai na kleisei to vromiko MEGA kai ton DOl o giorgos

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Σοβαρέψου επιτέλους!
Απαγόρευσε στους βουλευτές σου να βγαίνουν σε πουλημένα ΜΜΕ που θέλουν να ελέγχουν την πολιτική.
Ξεκίνα πόλεμο με τα συμφέροντα που καιρό τώρα ελέγχουν την πολιτική ζωή του τόπου και μόνο κακό κάνουν.
Γίνε για λίγο ο πατέρας σου, αλλιώς θα τα χάσεις όλα.
Μη κάνεις τα κόκκαλα του μεγαλύτερου πολιτικού να τρίζουν.
Δείξε τα δόντια σου, μπορείς!
Δεν είναι ώρα για να στηρίζεις κυβερνητικές επιλογές, ο κόσμος δεν περιμένει από το ΠΑΣΟΚ να συμφωνήσει με την εθνική προδότρα Ντόρα Μητσοτάκη.
Μίλα και πες τα λόγια του πατέρα σου.
Είσαι ηθικός και χαμηλών τόνων.
Ήρθε η ώρα να χτυπήσεις το χέρι στο τραπέζι και όποιον πάρει ο Χάρος, ειδικά τώρα που ετοιμάζεται η Γιάννα.

Ανώνυμος είπε...

Ανοίξτε τα ταμεία δωστέ λεφτα στον Λαμπράκη να ξαναγίνουμε εξουσία


Ο βοιωτάνθρωπος

Ανώνυμος είπε...

O Lambrakis exei skuliasei na rixei ton giorgo giati einai kenrodexios kai xomenos sta symferonta. gia auto kai ton polemaei toso vromika.

An kapios diavasei to vivlio tou Andrea 'i dimokratia sto apospasma" tha katalavei ti simainei lambrakis...Ta idia ekane kai tote.

O Simitis itan apla praktikos. Sou leei: O skopos agiazei ta mesa. Gia na mporesei na petixei auta pou petixe stin ellada eixe anagi tous ntavatzides kai to lampraki.Gia ta dedomena tis sugkirias (p.x. entaxei stin one) kala ekane tote gia na paei h ellada ena vima mprosta.

Alla tora, prepei na apalagoume apo auta ta kolosymferonta kai o giorgos prepei na upervei eauton gia na to petixei. Auto einai poli diskolo oxi mono gia auton alla kai gia ton kathena.

Kaka ta psemata, xoris mme den mporeis na petixeis kai pola. Giati ta provata kathontai kai akoun tis sovarophaneis arloubes tou kathe Predederi.

Afou o en logo dimosiographos eipai proxtes ton giorgo asxeto gia ton skopiano (eipe asxeto ena apo tous pio epitiximenous uporgous exoterikon) kai milise me apaksiotika sxolia gia auton xtes mas eipe tin apopsi oti kritirio gia autous einai h koini gnomi pou asfalos kai upothetoun oti exoun me to meros tous afou exoun tin megaliteri theamatikotita.

Auto pou den mas eipe mono einai giati exoun autin tin theamatikotita. oti ta mme pantou ston kosmo kai kurios stin ellada entasontai me oikonomikous orous stin oligopoliaki katastasi (kai to Mega einai mesa se autin tin katastasi apo tin adeia pou pire apo Mitsotaki).

Diladi as eixan dothei arketes adeies gia tileoptikous stathmous me axiokratika kritiria otan i idiotiki tv xekinouse oste na doulepsei apo tin arxi o antagonismos kai tha legame meta posi tha eixan anagki to Megalo kolokanali kai tis mpourdoidees tou.

Giati tora mporei afou exei mazepsei tosa xronia olo to xrima na vazei tis koloseires alla maria h asximi prin to deltio me tis opies na travaei meta ola ta provatakia sto deltio kai na prospathei na tous poulisei tis sovarofaneis mparoufes tou kathe psonismenou.

Einai diskolos o agonas enantia sta dieftharmena mme kai isos mia lisi na einai to na tous gurisoume tin plati mexri na iparxei sosti kai antikimeniki enimerosi.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΔΟΛ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΡΑ.

Medeon είπε...

Πολύ ενδιαφέροντες όλες οι παρατηρήσεις. Ισώς ο τίτλος της δημοσκόπησης έπρεπε να είναι διαφορετικός .Θα επανέλθω.Οι απόψεις ισσοροπήμένες και τα διλλήματα της 11 Νοέμβρη καλά εν μέρει κρατούν

Ανώνυμος είπε...

ότι και να λέμε σχετικά με τον μελλοντικό αρχηγό της Ελλάδας είναι μάταιο γιατί πολύ απλά αυτός καταδεικνύεται από άλλες δυνάμεις και ο λαός ως πρόβατο κάνει αυτό που του επιδεικνύουν. Πολύ απλά τα ΜΜΕ κάνουν τη δουλεία κάποιων κατευθύνοντας έμμεσα -με σποτάκια, έξυπνα σχόλια ή ρεπορτάζ στημένα -την κοινή γνώμη εκεί που ακριβώς θέλουν και τέλος έχουμε ένα λαό πνευματικά στεγνό να πανηγυρίζει για μια νίκη που δεν είναι δικιά του.
Βέβαια οι κατευθύνσεις έρχονται από έξω και κάνουν το γύρο του πλανήτη.
Βλέπε την αλλαγή των κυβερνήσεων στην Ευρώπη μετά τη παράδοση της σκυτάλης από τον ,,δημοκρατικο..Κλιντον στο δεξιό Μπους.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΣΕ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΤΟΠΟΣ.

Medeon είπε...

Ανώνυμε 11.32

Η εγγυητρία υπερδύναμη της Ανταντ σαφώς και έχει ρόλο αλλά σε ένα βαθμό ισχύρο υπάρχει και ο αυτόνομος εθνικός χώρος που διαμορφώνεταιαπό πολλούς παράγοντες. Τα ΜΜΕ έχουν γίνει πανίσχυρα,εχούν καταλάβει την δυναμή τους και ορισμένα την αξιοποιούν με τον χείριστο δυνατό τρόπο για την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Αυτό αποτελεί και την βάση της συναλλαγής.

Ανώνυμος είπε...

κανένα πόκερ κατάθεσης Free $50 for start
σεβασμοί