Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

Ce que je sais : Zahopoulos Case

Στην γαλλική πανεπιστημιακή εκπαίδευση κυκλοφορούν συχνά συγγράματα που συμπυκνώνουν σε 30 με 100 σελίδες την γνώση και την πείρα ετών με ελεύθερο σε απόδοση τρόπο καθηγητών πανεπιστήμιου.

Συμπερασμά 1.Δεν θα μάθούμε ποτέ τι πραγματικά έγινε.Ο νεόλληνας πολιτικός αρέσκεται στην συγκάλυψη της αλήθειας ως εκείνο τον μέσο που θα περισώσει την κατάσταση από τα χειρότερα.Οι αλλεπαλήλοι εκβιασμοί με ουσιαστικά ή μη χαρτιά λειτουργούν αποτελεσματικά στην κατεύθυνση i go down you go down.

Συμπέρασμα 2. Η έννοια της φιλίας αποκτά ενά μεταμοντέρνο περιεχόμενο.Ειναί το μαξιλαράκι για να περισώσεις το δικαιώμα στην συνέχεια της παραπληροφόρησης. Ο εθνικός Ρομπέν των Φτωχών Μακής Τριανταφυλλόπουλος ,ορμώμενος από την άλλη πλευρά του βοιωτικού κόλπου,το Αίγιο Αχαιάς , ενώ μετά μεγάλου πάθους προέβαλλε τα ρεπορτάζ Καρατζαφέρη μεχρί 10 Γενάρη για τον Κομίστη του DVD από το Μεγάλο κανάλι, αίφνης στρέφεται μέσα σε 2 ημέρες με ασυναγώνιστο σε ένταση μίσος στον καλό του φίλου Θέμο Αναστασιάδη. Ζήσαμε την εποχή που ο Μάκης Τριανταφύλλόπουλος απολαμβάνει την απόλυτη έγκριση και εμπιστοσύνη των Σοβαρών δημοσιογράφων του MEGA CHANNEL.Zησάμε την εποχή που ο Μάκης γίνεται η βασική πηγή πληροφόρησης για την κατά τα άλλα σοβαρή και γιάπικη μορφή ενημέρωσης που πρεσβεύει ο Γιάννης Πρεντετέρης.Ο φιλτάτος Μάκης λειτουργώντας ως Λαγός εκάνε με το παραπάνω την δουλειά του συγκροτήματος Λαμπράκη και της Κυβέρνησης. Δεν δικαιολογείατι η παραπάνω στάση από το κίνητρο προστατεύω τον ευατό μου και διαχωρίζω την θέση μου. Είναι μία επίθεση,ενεργήτικη πράξη , τα κίνητρα της οποίας ανάγονται στην σχέση των Δύο με την κάθε μορφής εξουσίας.Κανείς δεν κέρδισε.

Συμπερασμα 3. Η ουσία και τον αντικείμενο του εκβιασμού αποτέλεσε το αμοντάριστο κομμάτι του DVD .Πόσοι θα θελάνε να μάθουνε το περιεχόμενο του? Eαν η υπόθεση που αφορούσε την προσωπική στιγμή ενός δημοσίου προσώπου κράτησε 2 μήνες , δεν θα κρατούσε περισσότερο ο ντόρος της φλυαρίας ενός λάθους ανθρώπου στην λάθος θέση για την προσωπικότητα του Πρωθυπουργού.Στην Ελλάδα και με ποιό αστεία δικαιολογία πέφτουν Κυβερνήσεις.

Συμπέρασμα 4.Ζήσαμε την εποχή που τα ιερά τέρατα της δημοσιογραφίας Νίκος Χατζηνικολάου και Τερενς Κουίκ γίνονται τα σύνεργα στο έργο ο καλυτερός μου φίλος Νο 2.Πως να δώσεις τον Κώστα Κουκοδήμο. Οι δημοσιογράφοι ακούν τις συνομιλίες στα Κινητά
σε ανοιχτή ακρόαση, καταγράφουν την επικοινωνία και τις επισκέψεις με βουλευτές και εινάι οι παντοδύναμοι άρχοντες της Παρανομίας σε μια Κοινωνία που διψά για αποκάλυψη σκανδάλων με κάθε κόστος. Η κατηγορίας της υποκλοπής επισείεται μόνο οταν τον θύμα της παγίδας αφορά δημοσιογράφο του Μεγάλου Καναλιού και ο θύτης είναι δημοσιογράφος κουτσομπολίστικης εφήμεριδας.

Συμπέρασμα 5. Στην Ελλάδα του 2008 ακούσαμε 0τι 5,5 εκατομύρια ευρώ είναι δικαιολογημένο είσοδημα μεγαλοδημοσιογράφου.Δηλαδη η γενιά των 700 ευρώ πώς πρέπει να αισθάνεται πλέον οτάν επενδύει σε καθημερινή βάση 2 ευρώ σε ενά τέτοιο λογαριασμό

Συμπέραμσ 6. Μια φιλόλογος από τους Δελφούς τοποθετεί με επιστημονικό τρόπο μία αποτελεσματικότατη κάμερα στην τσάντα της για να αποκτήσει το περιβόητο DVD. Oi τεχνολογικές γνώσεις που αποκτούν οι υπάλληλοι στον Υπουργείου Πολιτισμου χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Η βασική κατηγορούμενη ξεχνιέται σε μία εβδομάδα και γίνεται βασικός κατήγορος από τον Κορύδαλλο στην κόντρα συγκροτημάτων. Εκείνο το αξίωμα ένοχος ένοχο ού ποιεί τι έγινε αλήθεια.

Συμπέραμσα 7. όταν ο κλοιος γύρω από ένα σκάνδαλο σφίγγει πάντα υπάρχει ένας τρόπος να μεταφέρεις επικοινωνιακά την υπόθεση σε μία κόντρα συγκροτημάτων. Ο κύριος Ρουσσόπουλος μπορεί να μην διακρίνεται για τις συμπαθειές του στον δημοσιογραφικό χώρο αλλά η αξία φαίνεται.Αξιος.


Ενας βουλευτής έμεινε ακόμα. Δηλαδή είναι θέμα χρόνου.Ο τρόπος πλέον δεν ενοχλεί κανένα.Δεν είναι η ώρα για να ανασύρουμε θέματα αισθητικής.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καΤΑΠΛΗΚΤΙΚΉ ΑΝΆΛΥΣΗ μεδεων.ΑΝΤΕ ΜΑΣ ΕΛΕΙΨΕΣ

Ανώνυμος είπε...

kai ego pou nomiya oti o roussopoulos einai filos me ton themo.Ntropi sou theodore

Medeon είπε...

Ευχαριστώ κάμα για τα καλά σου λόγια.Λιγός πολύ λίγος ο χρόνος πλέον.

Ανώνυμε η λογική του πυροτεχνήματος αναφορικά στην αλλαγή της επικαιρότητας αποτελείθ παλαιοτερη της έλευσης του Ρουσσόπουλου τέχνη