Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Η πράσινη ανάπτύξη στο επίκεντρο εδώ και καιρό




Δεν ξέρω πόσους συγκινούν πολιτικά οι θέσεις για πράσινη ανάπτυξη του Γίωργου, Παπανδρέου, δεν ξέρω πόσο ώριμη ή μάλλον κατά πόσο υφίσταται η περιβαλλοντολογική συνείδηση στην καθημερινότητα και την διαμόρφωση πολιτικής πεποίθησης στην χώρα μας αλλά στην πολιτική διελκυστίδα αριστέρας δεξιάς επιβάλλονται τέτοιες θέσεις που καλύπτουν την πολιτική γύμνια φορέων που κατά καιρούς διεκδικούν πατρότητα σε ακτιβιστικές θέσεις και περιβαλλοντολογικές κινητοποιήσεις (για ποιόν χτυπαέι η καμπάνα άραγε).

Οι προτάσεις που κατέθεσε ο Παπανδρέου το Σάββατο σε σχετική εκδήλωση του αρμόδιου τομέα του ΠΑΣΟΚ συμπυκνώνονται στις ακόλουθές θέσεις σύμφωνα με ρεπορταζ στην Ελευθεροτυπία.

Αυτόνομο υπουργείο Περιβάλλοντος για να υπάρχει πια η πολιτική ευθύνη, αλλά και η πολιτική βούληση για να μπορέσουμε να συντονίσουμε μια νέα τέτοια πορεία.

-Εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια και αυτοκίνητα, δημιουργώντας κίνητρα και συνθήκες για να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

-Στήριξη με κίνητρα όλων των επιχειρήσεων που γίνονται «πράσινες επιχειρήσεις», με τη διαμόρφωση καθαρών κανόνων ανταγωνισμού για την παραγωγή και χρήση ενέργειας, με το ακριβές κόστος της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους στο περιβάλλον.

-Στήριξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας χωρίς γραφειοκρατία.

-Νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα επιτρέψουν να δοθούν νέα κίνητρα, για νέα τεχνολογία και εκπαίδευση στη νέα γενιά, η οποία μπορεί να αφομοιώσει αυτές τις νέες τεχνολογίες και αυτή τη νέα εποχή.


Είναι ένα βήμά, θετικό, παγιωμένο εδώ και καιρό στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ αλλά και εδώ θέλει εξειδίκευση και πρωτοβουλίες στου δρόμους, στις γειτονίες στην εστία των προβλημάτων. Και για οσους υποτιμούν το θέμα της Κεντροαριστεράς και μιλάνε για πολιτικές στροφές που ζαλίζουν να ξέρουν ότι είναι λίγα τα θέματα που μπορουν να βγάλουνε τους ανθρώπους στους δρόμους τα επόμενα χρόνια.. , είτε είναι Κεντρώοι για τους δημοσκοπολάγνους είτε είναι αριστερότερα του Κέντρου Ειναί το Περιβάλλον ενάς τομέας που η πολιτική των γραφείων και των μηχανισμών μοιάζει πιο άχαρη ίσως από οποιοδήποτε άλλον..αλλά που η πολιτική του αξιοποίηση και επιβάλλεται και ταιριάζει γάντι σε μία σύγxρονη Κεντροαριστερή Παράταξη ..

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών υπολογίστηκε ότι το μηνιαίο κόστος ζωής του εργαζόμενου που δεν έχει ακόμα αποκτήσει οικογένεια κυμαίνεται από 840 έως 1.170 ευρώ. Με λίγα λόγια ένας νέος που κερδίζει περίπου 700 ευρώ το μήνα παρουσιάζει έλλειμμα που μπορεί να φτάσει και τα 470 ευρώ.

Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι τόσο το ύψος του μισθού, όσο το τι μπορεί κανείς να αγοράσει μ’ αυτά τα χρήματα. Ποια είναι δηλαδή η πραγματική αγοραστική του δύναμη, και όχι πόσα είναι τα μηδενικά που αναγράφονται στη βεβαίωση αποδοχών ή το χαρτονόμισμα. Κι εδώ εντοπίζεται το μεγάλο πρόβλημα. Η αγοραστική δύναμη ενός g700 ροκανίζεται διαρκώς από την ακρίβεια που διαρκώς αυξάνεται κυρίως σε προϊόντα πρώτης ανάγκης.

Η δυσμενής αυτή πραγματικότητα εντοπίστηκε για μία ακόμη φορά, πολύ πρόσφατα, σε http://kepka.org/index.php?option=com_content&task=view&id=806&Itemid=1έρευνα – σύγκριση τιμών, που διεξήγαγε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή (ΚΕΠΚΑ), σε 86 ομοειδή προϊόντα καθημερινής χρήσης ανάμεσα στα ράφια του ίδιου σουπερμάρκετ στο Βερολίνο και τη Θεσσαλονίκη.

Η σύγκριση έδειξε ότι η Ελλάδα κατέχει τα σκήπτρα της ακρίβειας, με τους Έλληνες καταναλωτές να αγοράζουν 32,57% ακριβότερα σε σχέση με τους Γερμανούς, ακόμα και προϊόντα ελληνικής παραγωγής. Τι συμβαίνει;

Τα σουπερμάρκετ, σε όλη την Ευρώπη, διεκδικούν και παίρνουν κάθε φορά από τους παραγωγούς εκπτώσεις με σκοπό την προνομιακή μεταχείριση των προϊόντων τους στο ράφι. Έχει υπολογιστεί ότι τα υπερκαταστήματα διεκδικούν από τους προμηθευτές: εκπτώσεις ανάλογα με το ύψος της αγοράς, μέχρι 50%, δωρεάν εμπορεύματα 0,5% έως 1% του τζίρου του παραγωγού με αντάλλαγμα την είσοδο στα διαφημιστικά τους φυλλάδια, αέρα για την είσοδο στα ράφια 10,000 ευρώ με 150,000 ευρώ για κάθε κωδικό, ενοίκιο ραφιού, διευκολύνσεις αποπληρωμής με τη χρήση μεταχρονολογημένων επιταγών 90-200 ημερών.

Από την πλευρά τους οι παραγωγοί, είτε υποχρεώνονται να προβούν σε «διευκολύνσεις» στην τιμή χονδρικής. Είτε σπεύδουν οι ίδιοι, οικειοθελώς, να πληρώσουν για την προνομιακή μεταχείριση των προϊόντων τους στο ράφι.

Υπολογίζεται ότι, στην Ελλάδα, όλες αυτές τις εκπτώσεις ανέρχονται στο 30% της καθαρής χονδρικής τιμής ενός προϊόντος. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι ένας παραγωγός, για να είναι σε θέση να βγάλει κέρδος, αυξάνει συνήθως κατά 50% τη χονδρική τιμή και κάνει έκπτωση επί της αυξημένης τιμής.

Στο ύψος των απαιτούμενων εκπτώσεων, κρύβεται μία από τις μεγάλες και ουσιώδεις διαφορές σχετικά με το τι συμβαίνει στην Ευρώπη. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες η τιμολογιακή πρακτική χονδρικής είναι περίπου η ίδια για όλους, μικρούς και μεγάλους, και οι εκπτώσεις ανάλογα με τις πωλήσεις δεν ξεπερνούν το 3% έως 8% των αγορών. Αντιθέτως, στη δική μας πραγματικότητα η τιμολογιακή πολιτική διαφέρει ανάλογα με τη διαπραγματευτική δύναμη που έχει ο καθένας, και οι εκπτώσεις φτάνουν το 25% με 30% .

Έτσι όμως έχουμε δύο σημαντικότατες παρενέργειες: μία για τον καταναλωτή και μία για την ομαλή λειτουργία της αγοράς:
1. το κόστος της ήδη αυξημένης τιμής χονδρικής (25%-30%), με σκοπό την μετέπειτα μεγάλη έκπτωση (50%), μετακυλύεται στον καταναλωτή, και άρα αυξάνονται τρομακτικά οι τιμές. Εξού και οι μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα σε τιμές στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
2. οι μεγάλοι προμηθευτές έχουν τη δυνατότητα για μεγάλες εκπτώσεις με αποτέλεσμα να αποκτούν δεσπόζουσα θέση στην αγορά (και εν συνεχεία να την καταχρώνται κιόλας, όπως έδειξε το καρτέλ του γάλακτος) βάζοντας φραγή εισόδου στους υπόλοιπους, όπως έδειξε η πρόσφατη καταγγελία των παραγωγών ρυζιού του συνεταιρισμού Χαλάστρα στη Χαλκιδική.

Είναι προφανές, από τα λίγα που ξέρουμε για το δίκαιο του ανταγωνισμού, ότι αυτού του τύπου η προνομιακή μεταχείριση στο ράφι συνιστά κάθετη συμφωνία ή εναρμονισμένη πρακτική μεταξύ επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε διαφορετική οικονομική βαθμίδα (σουπερμάρκετ και προμηθευτές), και νοθεύουν τον ανταγωνισμό ή τον παρακωλύουν πλήρως θέτοντας εμπόδια εισόδου στην αγορά σε άλλες επιχειρήσεις.

Συνεπώς, κατά την άποψή μας, το ιδιότυπο αυτό καρτέλ του ραφιού που πλήττει την τσέπη μας, πρέπει να καταγγελθεί τεκμηριωμένα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού (ΕΑ), με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης ή ακόμα και των καταναλωτικών οργανώσεων που γνωρίζουν το θέμα, και ακολούθως αυτή να το ελέγξει κατά προτεραιότητα, όπως συνέβη με το γάλα. Το ερώτημα βέβαια είναι, γιατί εφόσον οι πάντες γνωρίζουν το πρόβλημα, δεν αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες και ισχυρή δράση για την επίλυσή του;

Ανώνυμος είπε...

Ο “ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ” - “ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ” Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ…
——————————————
Στην “Ελευθεροτυπία” δημοσιεύτηκαν την Πέμτη τα ονόματα “των γνωστών - αγνώστων” του ¨εκσυχρονιστικού¨ μπλόγκ της Ελλάδας ( μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη της ΑΕΚΑ Ν.Μπίστη και άλλοι “Ευρώ-λιγούρηδες” ακαδημαϊκοί )που υπέγραψαν υπέρ του μονομάχου Κ.Σημίτη στην αντιπαράθεση του με την άλλη γνωστή σοσιαλιστική οικογένεια του “Γ.Α.Π.”…

Σε απάντηση αναδημοσιεύω απόσπασμα από άρθρο μου το οποίο ανέβηκε τις τελευταίες μέρες στο διαδύκτιο. Για να δούμε πόσο δημοκράτης και “αξιος” μπορεί να είναι ένας πολιτικός ο οποίος παρεμβένει στο σύστημα ( “θεσμό” ) “Δικαιοσύνης”
για να βλάψει τα συμφέροντα , την ιστορία και τους αγώνες , των πολιτών της χώρας του.

================================================

” Μπορεί ο Ανδρέας Παπανδρέου , μετά από πολλά χρόνια αβελτηρίας , να αποφάσισε ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ( Μάιος 1995 ) , ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΛΩΣ ΕΠΙΣΗΜΩΣ - ΟΤΙ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗ ΒΟΝΝΗ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ¨ΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΙΝΩΣΗ¨ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ …¨ ,.
Ο ¨Ευρωπαϊστής¨ όμως , ο¨ Συνήθης Κ. Σημίτης¨ , έγραψε και αυτή την πολιτική παρακαταθήκη του πρώην αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ¨ εκεί που έγραψε και τις άλλες… Διότι σύμφωνα με τους Μάνατζερ του Νέο-Φιλελευθερισμού και του ¨πολιτικού ρεαλισμού¨ , ” πρέπει να κοιτάμε μπροστά¨ , και όχι στο ¨παρελθόν ¨ για να κτίσουμε τη ¨δυνατή Ελλάδα¨…

Το Καραγκιοζιλίκι αυτό ολοκληρώθηκε από τον ¨Συνήθη Κ. Σημίτη¨ όταν έκανε ανοιχτή παρέμβαση στην Δικαιοσύνη , βάζοντας τον άλλο γερμανοσπουδασμένο υπουργό ¨δικαιοσύνης¨ , τον Μιχ. Σταθόπουλο , να απαγορέψει την κατάσχεση των ακινήτων του Ινστιτούτου Γκαίτε και της Γερμανικής Αρχαιολογικής Σχολής ( διάβασε τον ¨Κυριάκο Σημόπουλο¨ για τον ρόλο των ξένων αρχαιολογικών αποστολών στην Ελλάδα ) , υπέρ της αποζημίωσης των θυμάτων του ΔΙΣΤΟΜΟΥ , με μία αναχρονιστική διάταξη του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας , που λέει πως ο υπουργός δικαιοσύνης μπορεί να αποτρέψει την εκτέλεση μιας δικαστικής απόφασης “όταν διακυβεύονται οι φιλικές σχέσεις με μία χώρα και το επιβάλει το ¨εθνικό¨ συμφέρον… Όπως γνωρίζουμε τα συμφέροντα της Άρχουσας Τάξης μεταφράζονται πάντα σε ¨εθνικά¨ , δηλαδή ¨όλων μας¨…
Στη συνέχεια ο ίδιος , ο ¨Συνήθης Κ. Σημίτης¨ , ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΒΑΡΕΙΑ ΠΡΑΞΗ ¨ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ¨ δίνοντας , για πρώτη φορά , ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ( που είχε λήξει ) ΤΟΥ ΤΟΤΕ ( 2001 ) ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ , Στέφανου Ματθία , ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ο τελευταίος να συγκροτήσει ” ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ¨ ( με ¨ειδική” σύνθεση ) με το οποίο θα ανατρέψει ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ο Λ Ο Μ Ε Λ Ε Ι Α Σ ( 2001 ) του Αρείου Πάγου , η οποία είχε δικαιώσει την απόφαση του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς για καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα του ΔΙΣΤΟΜΟΥ , ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ η οποία ζητούσε την ακύρωση της απόφασης ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ “ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΤΕΡΟΔΙΚΙΑΣ” , δηλαδή ότι ένα κράτος ( η Ελλάδα ) δεν μπορεί να δικάσει ένα άλλο κράτος ( τη Γερμανία ) , ακόμα και εάν τα μέλη και τα όργανα του δεύτερου έχουν αδικοπραγήσει στην Επικράτεια του πρώτου !
Το “δίκαιο” ΤΗΣ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ που διεκδικούν οι ιμπεριαλιστές .
Και έτσι έγινε ! Επί κυβέρνησης του ¨Συνήθη Κ. Σημίτη¨ και των συνεργατών του ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ΑΝΕΤΡΕΨΕ την απόφαση της Ολομέλειας ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΤΟ Ο ΙΔΙΟΣ ( στην οποία ο ίδιος είχε μειοψηφήσει ! ) , ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ , ad hoc συγκροτημένο ¨ΕΙΔΙΚΟ¨ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ “ΜΕ “ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ” ” ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ –ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ (! ) - ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ “ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΤΕΡΟΔΙΚΙΑΣ” - ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

Αποτέλεσμα : Η απόφαση του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς , που είχε επιδικάσει
στη Γερμανία την καταβολή 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων στους κατοίκους του Δίστομου ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕ της ¨δυνατής και περήφανης Ελλάδας¨ , ώστε να μην έχουν τα βιβλία της ιστορίας να γράφουν μόνο για τον ¨Εφιάλτη¨ .Το ίδιο έγινε και με τις περίπου 80.000 αγωγές κατά της Γερμανίας που είχαν υποβληθεί από πολίτες σε όλα τα Πρωτοδικεία της Ελλάδας. ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ! Μπήκαν ¨στο αρχείο¨ , χωρίς να φτάσει σχεδόν καμία στο ακροατήριο !
Ένα τεράστιο ¨αναχρονιστικό¨, πόσο καλός είναι ο ¨αναχρονισμός σε μια τέτοια περίπτωση ( ! ) ΚΙΝΗΜΑ που έφερε τις πλατιές μάζες αντιμέτωπες με τη μνήμη για τον ρόλο του Γερμανικού ιμπεριαλισμού απέναντι στην Ελλάδα ¨θάφτηκε εν τη γενέση του¨ .
Μπροστά σε αυτό το Κίνημα ξεσκεπάστηκε η ξενοδουλεία της Ελληνικής άρχουσας τάξης. Ξεσκεπάστηκαν οι δήθεν ¨ισότιμες σχέσεις¨ ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης !
Τώρα ζητά η Γερμανία αποζημιώσεις (! ) και ¨επιστροφή¨ για τους Γερμανούς ομογενείς ( VOLKSDEUTSCHE ) που εκδιώχθηκαν από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης , ακριβώς επειδή συνεργάσθηκαν με τις Γερμανικές δυνάμεις κατοχής κατά την διάρκεια του Β΄Π.Π.
Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του Γερμανικού Υπέξ δεν υπάρχουν ¨Νικητές και Ηττημένοι¨ …¨Όλοι οι πόλεμοι είναι κακοί…¨. Και γι΄αυτό την 8-9η Μαϊου δεν πρέπει να γιορτάζουμε την Νίκη των λαών επί του Γερμανικού ιμπεριαλισμού-μιλιταρισμού , ΑΛΛΑ…¨την επέτειο ίδρυσης της ¨Ε.Ο.Κ.-Ευρωπαϊκής Ένωσης¨ με μουσική υπόκρουση τον ¨Ύμνο της Χαράς¨ του Λ.Φ. Μπετόβεν !

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΝΕΙΔΟΣ - Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΞΕΦΤΙΛΑ …

Έλληνες ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΕΛΛΗΝΙΚΗ” -”ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ” ( ΔΕΣ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ” ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΓΥΡΗ”…) και Ιταλοί επιζώντες από την Ναζιστική θηριωδία προσέφυγαν ΣΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ για την κατάσχεση γερμανικών ακινήτων στην περιοχή του Κόμο.
Μόλις στις αρχές Ιουνίου το Ιταλικό Ανώτατο Δικαστήριο
( αντίστοιχο του Ελληνικου΄Άρειου Πάγου ) ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ “ΕΤΕΡΟΔΙΚΙΑ” ( ΔΙΑΒΑΖΕ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ) Τα Γερμανικά Μ.Μ.Ε. οργιάζουν και απειλούν !
http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,558185,00.html

http://www.sueddeutsche.de/deutschland/artikel/229/178684/?page=16#readcomment

Ναί η Ιταλία έχει Μπερλουσκόνι…Η Ιταλική δικαιοσύνη είναι αστική…, Αλλά δεν έχει Κ. Σημίτη , ούτε Στ. Ματθία , ούτε Γ. Παπανδρέου και Κ. Καραμανλή…
Ο Τελευταίος μάλιστα , με τα βαριά πολιτική κληρονομιά από τον θείο του , πουλά και ξεπουλά ΟΤΕ και ΔΕΗ στις “Πανγερμανικές” Deutsche Telekom και RWE , και δεν τολμά να πει στη Γερμανία ότι όποιος θέλει δουλειές και επενδύσεις στην Ελλάδα πρέπει πρώτα να πληρώσει αυτά που χρωστάει !
Όπως έκαναν οι ΗΠΑ , το 1999 , για να εγκρίνουν την Κοινοπραξία της Αμερικανικής Crysler , με την Γερμανική Daimler-Benz , ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ -ΣΑΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ - ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ Σ Υ Μ Π Λ Η Ρ Ω Μ Α Τ Ι Κ Ε Σ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ στους Εβραίους της Αμερικής που είχαν επιζήσει από τα Γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης !

Το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ το 1999 , αντί να πει στην “Hochtief” , να πληρώσει η Γερμανική κυβέρνηση την κατασκευή του “El Venizelos” , από αυτά που χρωστάει στον Ελληνικό λαό , της έδωσε και το Managment ξεπουλώντας και τα συμφέροντα “Ολυμπιακής” ( “Τεχνική Βάση” κ.λ.π. ).
Διευθύνων Σύμβουλος στην “Hochtief” , λέγεται πως είναι ο γιος του Γερμανού αρχιστρατήγου στον Β΄Π.Π. που κρεμάστηκε to 1946 στις φυλακές του Landahut με απόφαση του Διεθνούς Συμμαχικού Στρατοδικείου της Νυρεμβέργης ( “Von Kaitel” ).
Ψιλά γράμματα αυτά για τους Έλληνες Κομπραδόρους…”

"ΝΤΑΝΤΟΝ"
================================================

ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΩΝ - ΕΔΩ :
http://www.politikokafeneio.com/neo/modules.php?name=News&file=article&sid=5489

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=881482

http://press-gr.blogspot.com/2008/06/blog-post_7293.html

http://i-press.blogspot.com/2008/06/blog-post_15.html

http://gortynios.blogspot.com/2008/06/blog-post_3232.html

http://indy.gr/analysis/o-agonas-toy-anthropoy-enantia-stin-eksoysia-einai-o-agonas-tis-mnimis-enantia-sti-lithi

http://viotiareader.blogspot.com/2008/06/blog-post.html

21 Ιούνιος 2008 5:34 μμ
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Θα πρέπει να εξεταστεί και η διάσταση ότι την παρούσα "Κάθαρση", που δεν ξέρουμε πού θα σταματήσει, την κάνει ο ξένος παράγοντας απ' ευθείας απ' τα κιτάπια του. Δηλαδή, τόσα δώσαμε και τόσα δώσαμε στην πολιτική τάξη και παρατρεχάμενους νεογενίτσαρους της ελλαδάρας, τώρα προχωρούμε σε μεθοδευμένη διαρροή για να ξεβρωμίσουν κάπως να μπορέσουμε να τους αναλάβουμε από πιό κοντά, γιατί φερειπείν ξεκινά να παίζεται το θρυλικό ολοκαύτωμα στη Μέση Ανατολή.

22 Ιούνιος 2008 2:54 μμ