Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

Ποιό είναι το σχέδιο τελικά;


Τόσο καιρό δεν πήραμε συνειδητά θέση ούτε στην εντυπωσιακή άνοδο δημοσκοπικά του ΠΑΣΟΚ ούτε και του Προέδρου του , ούτε και στο κατρακύλισμα της ΝΔ και του δικού της προέδρου και πρωθυπουργου αντίστοιχα. Θα είχαμε όλο το δικαίωμα ως θερμοί υποστηριχτές του Παπανδρέου στο παρελθόν να βγούμε και να πανηγυρίσουμε. Δεν υπάρχει λόγος, δεν είμαστε εδώ για να ευλογήσουμε τα γένια μας, επειδή απλά στηρίξαμε έναν πολιτικό που δέχθηκε έναν τεράστιο πόλεμο ηθικό και πολιτικό ορμώμενο από πάσης φύσεως κίνητρα. Ο λόγος είναι απλός: στην πολιτική πρέπει να μην προτρέχεις και να αναμένεις όλα τα δεδομένα πριν πάρεις θέση. Απόψη για όσα έγιναν τον τελευταίο μήνα έχουμε, προβλέψεις προφητικές ,όπως αποδέιχθηκε στις καλοκαιρινές παρέες μας κάναμε αλλά το πολιτικό παιχνίδι μόλις άνοιξε. Μπαίνουμε σε μία ενδιαφέρουσα περίοδο που ήδη σε επίπεδο σεναρίων, ιδίως από την πλευρά Νέας Δημοκρατίας έχουν ειπώθει τα πάντα. Φταίει η CIA, φταίει ο Ρουσσόπουλος, φταίει η Ντόρα, φταίει ο αγωγός φυσικού αερίου, φταίει ο Αλογοσκούφης. Είναι η φετινή version της ασσύμετρης απείλης α λα Βύρωνα Πολύδωρα και φοριέται δημοσιογραφικά ήδη πολύ.Πάλι καλά που δεν μας είπαν ότι φταίει και ο Ελληνικός Λαός που ψιλοξυπνάει όσον αναφορά τις προθέσεις ή καλύτερα τις μη προθέσεις της κυβέρνησης( η συνεργασία ΟΠΑΠ Ιντραλοτ προχωράει σημειωτέον κανονικα, ο Κόκαλης κλείνει την μία με τά την άλλη δουλειά με το ελληνικό δημόσιο, όχι για όσους τρέφουν ακόμα αυταπάτες).

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει τώρα κατά την ταπείνη μας άποψη, εφεξής δηλαδή, να είναι σε έναν επικοινωνιακό πυρετό και σε έναν οργανωτικό και εργασιακό συνεχόμενο οργασμό παράλληλα. Με αξιόποιηση όλων των στελεχών του πανελλαδικά, με στίγμα ξεκάθαρο πολιτικό, με σεμνότητα αληθινή όχι σαν του Καραμανλή, να αγκαλιάσει τους ανθρώπους πανελλαδικα από όλες τις τάξεις, που ειλικρινά δεν έχουν να ελπίζουν σε τίποτα και έχουν απόλυτα δίκιο. Η παραίτηση του συγκεκριμένου Βουλευτή Δράμας, με τον τρόπο ειδικά που έγινε, μόνο τυχαία δεν είναι. Τα σενάρια στο Μαξίμου αλλάζουν μέρα με την μέρα και ο πολιτικός σχεδιασμός της κυβέρνησης έχει στόχο αλλά δεν είναι ακόμα αποκρυσταλλωμένος.

Το μόνο που θα ευχηθώ είναι να μην μπει ο τόπος σε απανωτές εκλογικές περιπέτειες. Διαγουμέ ήδη από την Μεταπολίτευση την πιο έντονη περίoδο απαξίωσης του πολιτικού μας συστήματος συνολικά και μία εκλογική συνεχής περιπέτεια θα απαξίωνε και θα κούραζε ηθικά και ψυχολογικά και άλλο τον ήδη ταλαιπωρήμενο kai απαγοητευμένο Ελλήνα.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Medeon,

Exo na kano kapio sxolio sxetiko oxi mono me auto to thema alla kai me mia proigoumeni anartisi sou me ta stelexi tou PASOK. (MAIOS 30)

Den thelo na krino genika ton kurio Papoutsi giati pragmatika den xero an einai ikano h oxi stelexos tou PASOK.

Theoro oti sta thetika tou einai oti stirixe Giorgo.

Alla simera sto Deltio tou MEGA itan to ligotero tragikos. Ekei pou eixan oloi mazi ton Magina stin gonia kai itan gia ta kala strimogmenos petaei mia mparoufa o Papoutsis (gia to epidoma thermansis) kai olo to Momentum pige peripato.

Fysika, ta korakia tou MEGA den afisan tin eukairia na paei xameni kai h mpala pige stin kerkida kai min po oti apologiotan kai sto telos o papoutsis giati den ixere posa lefta xreiazontan gia to epidoma.

Tin oli Fasi mporo na tin xaraktiriso san na itan se keni estia kai evale autogoal!!!!!!!

Den ton katakrino giati ekane ena lathos alla giati itan tragika aproetimastos gia to ti kai pos prepei na to pei.

Otan pas se exthriko gipedo se tetoia idiazousa periptosi prepei na eisai proponimenos dipla kai tripla kai oxi na pigaineis les kai tha sizitiseis politika sto kafeneio.

Etsi o Giorgos den tha sikosei pote kefali.

Nea stelexi TORA me kali morfosi, idanika kai politiki eustrofia.

Alessandro.

Medeon είπε...

Αλεσσανδρο ζουμε μερες που η ΝΔ προσπαθει να ενισχυσει το κοινωνικο της προφιλ καθως αργα ή γρηγορα παμε σε εκλογες. Η προταση για το επιδομα ειναι παλια πλεον προταση του ΠΑΣΟΚ. Οτι πουνε οι δημοσκοπησεις και αμεσως αλλαγη πολιτικης. Δεν νομιζω οτι ετσι πειθεται ο κοσμος . Ισα ισα βεβαιωνεται περισσοτερο για την αναξιοπιστια.

Το ειδα χθες το δελτιο του Μεγκα. Οντως η Τρεμη και ο Πρετεντερης αλλαο που δεν ηθελαν για να αποδυναμωσουν τον Παπαουτση. Για τον Παπαουτση γενικα εχω καλη αποψη αλλα οντως λιγο χθες σαστησε. Θα ελεγα γενικως σε ολα τα τηλεοπτικα στελεχη του ΠΑΣΟΚ και δη τους Παπανδρεικους οταν πανε ΜΕΓΚΑ να ειναι δυο φορες προετοιμασμενοι γιατι σε αντιθεση με οτι πιστευουν πολλοι το καναλι αυτο δεν πιστευει εδω και καιρο σε τίποτα. Δεν το χει σε τίποτα να αλλαζει και καθε μερα γραμμη εαν αυτο εξυπηρετει τα συμφεροντα του.

Ανώνυμος είπε...

Καλά κάνεις και δεν βιάζεσαι Μεδών οπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις σήμερα. Για να γυρίσει ο ηλιος θέλει δουλειά πολυ. Αλλα χωρίς νεα στελέχη, αξιόλογα και αξιόπιστα και στην Βοιωτια και στην Ελλαδα και στην Ευρωβουλη ο Παπανδρεου δεν πείθει οτι μπορει να κάνει αλλαγή. Να το θυμάσαι αυτό.

Medeon είπε...

Διστομο ιστορικο χωριο της Βοιωτιας, καλως ηρθες.

Και τα νεα αξιολογα στελεχη δεν ειναι πολλα. Λιγα ειναι. Οι δομες των μηχανισμων αναδειξης στελεχων στο ΠΑΣΟΚ ειναι σαπιοι εδω και χρονια. Επιβιωνουν συνηθως οι γλειφτες, χωρις πολιτικο λογο που απλα γρατζωνονται σε ενα φορεα εξουσιας για να ζησουν γιατι συνηθως δεν εχουν αλλη δουλεια να κανουν. Και αυτοι απομακρυνουν τους πραγματικα ικανους. Αυτο το αποστημα για να σπασει, δεν απαιτει μονο προωθηση νεων στελεχων ικανων, απο τον Προεδρο του ΠΑΣΟκ προσωπικα, αλλα και διαρκη ελεγχο της δομης αναδειξης των στελεχων πανελλαδικα ετσι ωστε να λειτουργεις προληπτικα στην αναδειξη φτωχων πνευματικα στελεχων απο τους χωρους δρασης ενος μαζικου κινηματος, οπως θελει να αυτοαποκαλειται το ΠΑΣΟΚ.

Αυτα Καλη Κυριακη σε ολους

Ανώνυμος είπε...

Oraios o Alabanos xtes sto deltio tou Mega...

Afou akouse ta epeixeirimata ton super sxoliaston tou deltiou ton 8 meta bgike kai eipe akribos ta idia...

H "aristera" tsiraki tis Dexias.

kapoios prepei na tou pei oti o Synaspismos tha mpourouse na kerdisei polous psifoforous tou PASOK kurios se periptosei pou o Benizelos tha epairne ta inia tou PASOK.

Alla auto proeipothetei oti tha paizei timia...

Tis teleutaies imeres to mono pou kanei einai na thimizei to vromiko 89 kai auto sigoura den tha tou vgei se kalo...

Alessandro

Στέλιος είπε...

Είναι όντως μεγάλη δικαίωση για όλους όσους στηρίξαμε τον Γιώργο. Πάντα έλεγα ότι, δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα την πατήσουν. Ηταν δε τόσο σίγουροι ότι μονίμως θα τους έχουν στα ώπα-ώπα, ώστε τώρα κάνουν τη μία πατάτα πάνω στην άλλη.