Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Μην με αποφεύγεις μάτια μου..



Ισώς εκείνο που ζητάς εγώ να μην το έχω και από όσα ονειρευτηκές εγώ πολύ να απέχω....
Ισώς να σε κρατάει εδώ μονάχα η συνήθεια μα όσα και εαν μου είπες ψέμματα σε πίστεψα στα αλήθεια ..

Μην με αποφεύγεις μάτια μου μη με κοιτάς σαν ξένο...

Λίγα λόγια από την διαχρονική Ελευθερία που κάλλιστα θα μπορουσαν να αποδώσουν την σχέση ΠΑΣΟΚ , κοινωνίας και ψηφοφόρων τα τελευταία δέκα χρόνια ή και κάποιες άλλες σχέσεις τέλος πάντων ..

Ετσί για να θυμιθούμε και το φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων που ξεκινησε από το Σάββατο στην Αθήνα.. Η πόλη στα καλυτερά της...

Η πράσινη ανάπτύξη στο επίκεντρο εδώ και καιρό




Δεν ξέρω πόσους συγκινούν πολιτικά οι θέσεις για πράσινη ανάπτυξη του Γίωργου, Παπανδρέου, δεν ξέρω πόσο ώριμη ή μάλλον κατά πόσο υφίσταται η περιβαλλοντολογική συνείδηση στην καθημερινότητα και την διαμόρφωση πολιτικής πεποίθησης στην χώρα μας αλλά στην πολιτική διελκυστίδα αριστέρας δεξιάς επιβάλλονται τέτοιες θέσεις που καλύπτουν την πολιτική γύμνια φορέων που κατά καιρούς διεκδικούν πατρότητα σε ακτιβιστικές θέσεις και περιβαλλοντολογικές κινητοποιήσεις (για ποιόν χτυπαέι η καμπάνα άραγε).

Οι προτάσεις που κατέθεσε ο Παπανδρέου το Σάββατο σε σχετική εκδήλωση του αρμόδιου τομέα του ΠΑΣΟΚ συμπυκνώνονται στις ακόλουθές θέσεις σύμφωνα με ρεπορταζ στην Ελευθεροτυπία.

Αυτόνομο υπουργείο Περιβάλλοντος για να υπάρχει πια η πολιτική ευθύνη, αλλά και η πολιτική βούληση για να μπορέσουμε να συντονίσουμε μια νέα τέτοια πορεία.

-Εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια και αυτοκίνητα, δημιουργώντας κίνητρα και συνθήκες για να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

-Στήριξη με κίνητρα όλων των επιχειρήσεων που γίνονται «πράσινες επιχειρήσεις», με τη διαμόρφωση καθαρών κανόνων ανταγωνισμού για την παραγωγή και χρήση ενέργειας, με το ακριβές κόστος της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους στο περιβάλλον.

-Στήριξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας χωρίς γραφειοκρατία.

-Νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα επιτρέψουν να δοθούν νέα κίνητρα, για νέα τεχνολογία και εκπαίδευση στη νέα γενιά, η οποία μπορεί να αφομοιώσει αυτές τις νέες τεχνολογίες και αυτή τη νέα εποχή.


Είναι ένα βήμά, θετικό, παγιωμένο εδώ και καιρό στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ αλλά και εδώ θέλει εξειδίκευση και πρωτοβουλίες στου δρόμους, στις γειτονίες στην εστία των προβλημάτων. Και για οσους υποτιμούν το θέμα της Κεντροαριστεράς και μιλάνε για πολιτικές στροφές που ζαλίζουν να ξέρουν ότι είναι λίγα τα θέματα που μπορουν να βγάλουνε τους ανθρώπους στους δρόμους τα επόμενα χρόνια.. , είτε είναι Κεντρώοι για τους δημοσκοπολάγνους είτε είναι αριστερότερα του Κέντρου Ειναί το Περιβάλλον ενάς τομέας που η πολιτική των γραφείων και των μηχανισμών μοιάζει πιο άχαρη ίσως από οποιοδήποτε άλλον..αλλά που η πολιτική του αξιοποίηση και επιβάλλεται και ταιριάζει γάντι σε μία σύγxρονη Κεντροαριστερή Παράταξη ..