Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Tο Ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Βοιωτία

Ανακοινώθηκε σήμερα μετα Βαιών και επαίνων το αναμενόμενο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Βοιωτια(και μάλιστα από έναν Βοιωτό, τον εξ Κυριακίου ορμώμενο Ιωάννη Μίχα). Απόλυτη πρέπει να πούμε ότι υπήρξε η διακαιώση στην πρόβλεψη που έκανε το μπλογκ της Θηβας exeisminima.gr (Δείτε Εδώ)όταν ήδη από το Σαββατό και πρίν καν κλείσει ο φάκελος με την υποβολή των υποψηφιοτήτων είχε προβλέψει απόλυτα την εξάδα των υποψηφίων. Βέβαια αυτό γεννά ερωτηματικά για το κατά πόσο οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ήταν αξιοκρατικές και για το εάν η οποιαδήποτε κατάθεση υποψηφιότητας εκτός της γνωστης στην Ιπποκράτους προαποφασισμένης εξάδας θα μπορούσε να αλλάξει το μαγείρεμα που είχε υπάρξει ήδη.

Τελικώς υποψήφιοι είναι

Αγάτσα Άρια (νομ.σύμβουλος, αθλητικόγραφος),
Βαγιάκος Άκης,(δημόσιος υπάλληλος στο ΥΠΕΧΩΔΕ)
Γεωργίου Βαγγέλης (Δήμαρχος Σχηματαρίου),
Παπαθανασίου Βασίλης (ορθοπαιδικός στο Νοσ. Λιβαδειάς),
Τόγιας Βασίλης (βουλευτής),
Τσόνογλου Βάσω (πρόεδρος Νομ.Συμβουλίου, δικηγόρος)

Με μία πρώτη ανάγνωση άλλαξαν 2 θέσεις καθώς νεοεισερχόμενοι είναι ο κ. Γεωργίου που λέγεται μάλιστα πώς μπορεί να κοντράρει την κυρία Αγάτσα στην τρίτη εκλόγιμη θέση και ο παντελώς άγνωστος στο κοινό της Λειβαδιάς αλλά και της υπόλοιπης Βοιωτίας γιατρός. Τώρα φήμες λένε, την ακρίβεια των οποίων την γνωρίζουν οι ίδιοι οι υποψήφιοι αλλά και αρκετοί ακόμα ότι ο μεν κ. Γεωργίου είχε δύο ατού, την υποστήριξη Αρχιεπισκόπου Ελλάδος Ιερώνυμου καθώς και την πιθανή απορρόφηση από το ΠΑΣΟΚ αριστερών ψηφοφόρων που δεν ανήκουν στο στενό πασοκικό πηρύνα ο δε κ. Παπαθάνασίου , από την Τιθορέα(όχι δεν είναι στο Νομό Βοιωτίας εκτός εάν άλλαξαν πρόσφατα οι χάρτες της Ελλάδας) οφείλει την υποψηφιότητα του αποκλειστικά στο πάλαι ποτέ δεξί χέρι του κ.Σημίτη κύριο Ρέππα.

Για τους υπόλοιπους με εξάιρεση τις δύο κυρίες εκ Θηβών κυρία Αγάτσα και Τσόνογλου που μας ήτανε πάντοτε συμπαθείς τα λόγια περιττεύουν. Είναι καιρός στο ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας αλλά και στην Ιπποκράτους , γιατί άλλη ευκαιρία δεν θα υπάρξει, να αναρωτηθουν σοβαρά εάν για την φτωχή ούτως ή αλλώς πολιτικά Λειβαδιά, οι καλύτερες δυνατές λύσεις που υπάρχουν είναι δύο στελέχη όπως οι κύριοι Τόγιας και Βαγιάκος που οφείλουν την υποψηφιότητα τους αλλά και την μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία(δημόσιοι υπάλληλοι και οι δύο) αποκλειστικά στην κομματική τους δράση και μάλιστα στο χειρότερο κομμάτι του κόμματος την Νεολαία Πασοκ. Εάν είναι αυτό το ΠΑΣΟΚ που οραματίζεται η Ιπποκράτους για την Βοιωτία τότε το ψηφοδέλτιο είναι άξιο. Εάν όμως όχι τότε θα πρέπει να προβληματιστεί η Επιτροπή Ψηφοδελτίων στα Κεντρικά για την πορεία του Κινήματος, όπως το αποκάλεσε καποτε ο Ιδρυτής του, στο Νομό Βοιωτίας.

Τέλος αναφορικά στις εκτιμήσεις μας δεν θα πρωτοτυπήσουμε. Θεωρουμε εμείς εδώ ότι ο κ. Τόγιας πάλι δεν θα έχει αντίπαλο για την πρωτιά ενώ για τις άλλες δύο , πιθανώς εκλόγιμες θέσεις, οι δύο κυρίες της Θήβας είναι τα φαβορί.

Ελπίζω να είναι κόσμιος οέ εκλογικός αγών μετάξυ τους και στο τέλος ο βοιωτικός λαός ακολουθώντας και λίγο το ένστικτό του να επιλέξει τους αξιότερους για να υπηρετησουν τα συμφέροντα του Νομού Βοιωτίας στην ελληνική Βουλή.

3 σχόλια:

Medeon είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Βοιωτικά είπε...

Aγαπητέ ΜΕΔΕΩΝ, μετά απο την ανάλυση που κάνεις, η ευχή στην κατάληξη δείχνει να μην έχει και σπουδαίες πιθανότητες να ευοδωθεί. Πάντως το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, ήταν γνωστό πολύ νωρίτερα απο το Σάββατο, αφού ήδη απο 3 Σεπτέμβρη είχε αναρτηθεί σε σχόλιο σε ανάρτησή μας.

Ακόμη δε περισσότερο, (όπως όλοι ξέρουν) και το ποιοί θα εκλεγούν είναι γνωστό από πολύ καιρό, προς δόξαν της δημοκρατίας, της ελεύθερης βούλησης και της πολιτικής μας ωριμότητας.

Ο ακριβής αριθμός των σταυρών επιλογής είναι το μόνο που περιμένουμε να μάθουμε απο τις κάλπες.

Ο alzheimer απο την παρέα των Βοιωτικών

Medeon είπε...

καλώς ήρθες αγαπητέ alzheimer


Ευχές είναι αυτές δεν κοστίζουν τίποτα!

Στο δικό μας μπλογκ δεν υπήρχε η πληροφόρηση αυτη γιατι απλα δεν ειμαστε δημοσιογραφικο μπλογκ.

Το παρατηρησα ομως σε εσας εχεις δικιο οπως και sto exeisminima.gr της Θηβας.