Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Οι δραστηριότητες του Β. Γεωργίου




Με καθυστέρηση λίγων ημερών είναι η αλήθεια δημοσιεύουμε τα τρία μηνύματα που λάβαμε από το γραφείο του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Β. Γεωργίου

Κεντρική Ομιλία του Βαγγέλη Γεωργίου στη Λιβαδειά

Ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Βαγγέλης Γεωργίου θα μιλήσει το Σάββατο, 26.09.2009 και ώρα 18.30, στη Λιβαδειά, στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας.


"Την Τρίτη, 22/9, και την Πέμπτη, 24/9, ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Βαγγέλης Γεωργίου, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο, το Τελωνείο, τη Νομαρχία και το Ι.Κ.Α. στη Θήβα.

Κατά την διάρκεια των επισκέψεών του είχε την ευκαιρία να έρθει για άλλη μια φορά σε επαφή με τις Διευθύνσεις των Υπηρεσιών και τους εργαζόμενους και να συζητήσει τα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν, τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, σε κτιριακές εγκαταστάσεις, σε τεχνικό και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Πολλοί από τους εργαζόμενους και κυρίως οι νέοι έχουν προσληφθεί με τα προγράμματα STAGE, φαινόμενο ιδιαίτερα διαδεδομένο στα Νοσηλευτικά ιδρύματα.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εγγυάται, την κατάργηση των προγραμμάτων STAGE στο Δημόσιο, ενώ ο Βαγγέλης Γεωργίου δεσμεύεται να παλέψει, αν ο Βοιωτικός λαός τον τιμήσει με την ψήφο του, για τη λύση των προβλημάτων στο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Για το δικαίωμα στην εργασία.

Για τα ασφαλιστικά δικαιώματα.

Για την εργαζόμενη γυναίκα και μητέρα.

Για την ασφάλεια του πολίτη.

Για μια καλύτερη δημόσια παιδεία και υγεία.

Για μια Νέα Βοιωτία."



Μπροστά σε πλήθος συντρόφων, το βράδυ της Τετάρτης, ο υποψήφιος Βουλευτής Βαγγέλης Γεωργίου πραγματοποίησε την Κεντρική του ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και ενώπιον ενός ενθουσιώδες κοινού, που τον διέκοπτε με ένθερμα χειροκροτήματα, ανέλυσε το όραμά του για τη Βοιωτία.

Άμεση προτεραιότητα έδωσε:

Στη σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου στο Νομό.

Στη θεσμοθέτηση Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων (Χρήσεις Γης) στους Δήμους του Νομού.

Στη χωροθέτηση ΒΙΟΠΑ (Βιοτεχνικού Πάρκου) στην ευρύτερη ζώνη της τέως επαρχίας Λιβαδειάς, καθώς και την ένταξη σε οργανωμένη ΒΙΠΕ της Βιομηχανικής Περιοχής Οινοφύτων-Σχηματαρίου. Στην ένταξη σε σχέδιο πόλης των παραλιακών οικισμών.

Στη στελέχωση της Δημόσιας Διοίκησης.

Στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος από την άναρχη ανάπτυξη των βιομηχανιών και στον χωροταξικό σχεδιασμό για μια βιώσιμη ανάπτυξη με αειφορία.

Στη δημιουργία έργων υποδομής στο Γεωργικό Τομέα στην Κωπαΐδα, τα Βάγια, τον Ορχομενό, τη Χαιρώνεια, τη Δαύλεια, τις Πλαταιές, κ.λ.π.

Στη στροφή προς την καλλιέργεια πιστοποιημένων και βιολογικών προϊόντων.

Στη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

Στην πλήρη εφαρμογή και επέκταση του προγράμματος ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ, για τη σύνδεση όλων των Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού με την Βιομηχανική Περιοχή Σχηαμταρίου-Οινοφύτων.

Στην ανάπτυξη του Τουριστικού προϊόντος.

Στην επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου ως τη Λιβαδειά.

Στην κατασκευή του οδικού άξονα Θήβα-Λιβαδειά, του περιφερειακού της Θήβας και τη σύνδεση των παραλιακών οικισμών του Νομού.

Στον επαναπροσδιορισμό της σχέσης της Ε.Υ.Δ.Α.Π. με το Ν. Βοιωτίας, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί φθηνότερο νερό για την υδροδότηση και την άρδευση.

Στην εφαρμογή φιλοπεριβαλλοντικών προγραμμάτων που θα έχουν σαν αποτέλεσμα την προστασία του περιβάλλοντος και την προστιθέμενη αξία για τους αγρότες.

Στη δημιουργία δημοπρατηρίων γεωργικών προϊόντων, ώστε να προστατεύεται το γεωργικό προϊόν και το αγροτικό εισόδημα από τους μεσάζοντες.

Στη διάδοση του εθελοντισμού.

Δεσμεύτηκε ότι θα είναι κοντά στους νέους, τους οποίους πιστεύει και τους οποίους στηρίζει, γιατί, όπως τόνισε, χωρίς τη νεολαία δεν έχουμε μέλλον, κοντά στους αγρότες, τους εργάτες, όλους τους πολίτες της Βοιωτίας, παρακολουθώντας από κοντά τις συνελεύσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.

Ο κ. Γεωργίου έκλεισε την ομιλία του, ζητώντας από τους πολίτες να τον υποστηρίξουν στην προσπάθειά του αυτή να μπει στη Βουλή και να παλέψει για μια νέα Βοιωτία, για μια Βοιωτία που να αξίζει στον κάθε πολίτη της.


Ευχαριστούμε θερμά τους συντρόφους που παρευρέθηκαν στη συγκέντρωση και δίνουμε νέο ραντεβού στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας στη Λιβαδειά το Σάββατο 26/9 στις 18.30. "

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Φθηνό ρεύμα για χαμηλόμισθους

Ρεπορτάζ και φώτο από ΝΕΑ







Κοινωνικά τιμολόγια από τη ΔΕΗ για χαμηλόμισθους, ηλικιωμένους, αναπήρους και γενικά τους «ενεργειακά φτωχούς» καταναλωτές, επίδομα θέρμανσης στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αλλά και πλαφόν στις τιμές των καυσίμων όποτε αυτό χρειάζεται.

Πρόκειται για ορισμένα μόνο από τα βασικά μέτρα που θα εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ στον τομέα της ενέργειας, εφόσον αναδειχθεί νικητής στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.

Στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στόχος της πολιτικής του είναι η δημιουργία μιας πράσινης βιομηχανίας στην Ελλάδα, ενώ στον τομέα των ακινήτων το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον» του υπ. Ανάπτυξης για ενεργειακές παρεμβάσεις στα κτίρια εξετάζεται να επεκταθεί ώστε να συμπεριλάβει έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό κατοικιών. Στο πλαίσιο αυτό, το όριο της τιμής ζώνης των 1.500

ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, που ήταν η προϋπόθεση για τη χορήγηση της επιδότησης, θα «ανοίξει» προς τα πάνω. Επίσης στη νέα του μορφή, το μέτρο θα επιδοτεί μεγαλύτερη γκάμα παρεμβάσεων απ΄ όσες αρχικά είχαν ανακοινωθεί. Εκπτώσεις
Στο φλέγον για τον πολίτη μέτωπο των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει κοινωνικά τιμολόγια με εκπτώσεις, επιστροφές και τρόπους πληρωμής των λογαριασμών για τους «ενεργειακά φτωχούς» καταναλωτές- κατηγορία που θα οριοθετηθεί με κριτήρια (π.χ. εισόδημα) και δείκτες που ακολουθούνται διεθνώς.

Αναφορικά με τη ΔΕΗ, θα παραμείνει υπό τον έλεγχο του Δημοσίου (τουλάχιστον το 51%), οι λιγνιτικές της μονάδες θα εκσυγχρονιστούν, ενώ θα επιταχυνθεί η κατασκευή νέων μονάδων παραγωγής με χρήση εξελιγμένων τεχνολογιών (καθαρή καύση, πρόβλεψη αποθήκευσης και δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα). Για τη ΔΕΠΑ, το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι μπορεί να λειτουργήσει υπό δημόσιο έλεγχο, ενώ ζητάει να σταματήσει κάθε διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή, αφού θεωρεί ότι τόσο σοβαρές αποφάσεις δεν μπορούν να λαμβάνονται εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Επίδομα θέρμανσης
Στο μέτωπο των καυσίμων, στην ατζέντα του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνονται επίδομα θέρμανσης σε οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, αλλά και πλαφόν στις τιμές των καυσίμων ακόμη και σε αυτές των διυλιστηρίων για ορισμένη περίοδο και συγκεκριμένες περιοχές, όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο λόγω της έξαρσης των διεθνών τιμών.

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ θα εκσυγχρονιστούν, ενώ θα επιταχυνθεί η κατασκευή νέων μονάδων με χρήση εξελιγμένων τεχνολογιών


Ξεμπλοκάρονται τα γραφειοκρατικά εμπόδια

ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ οικονομικής ανάπτυξης μπορεί να γίνει για το ΠΑΣΟΚ η πράσινη ενεργειακή βιομηχανία, γι΄ αυτό και προσανατολίζεται στην παροχή ισχυρών κινήτρων (επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές, κ.ά.) για την ίδρυση μονάδων παραγωγής εξοπλισμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά panels κ.ά.), καθώς και για την έρευνα- ανάπτυξη εγχώριας τεχνολογίας. Επειδή όμως χωρίς ισχυρή αγορά δεν στήνεται ισχυρή βιομηχανία, απαραίτητο είναι το ξεμπλοκάρισμα των γραφειοκρατικώναδειοδοτικών εμποδίων για τις επενδύσεις σε ΑΠΕ.

Γι΄ αυτό και στόχος είναι η αδειοδότηση επενδύσεων σε ΑΠΕ με μικρό χρονικό διάστημα (one stop shop), με παράλληλη μείωση του αριθμού των γνωμοδοτούντων φορέων.

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Θ. Πάγκαλος. Μία διαχρονική αξία





Είναι μία από τις συμπάθειες μας στο ΠΑΣΟΚ και δεν την κρύβουμε. Τον συμπαθείς ή μη δεν μπορείς να μην αναγνωρίσεις τις ιδιαιτερότητες του που τον κάνουν μοναδικό στην σημερινή ελληνική πολιτική σκηνή.


Από το σημερινό Έθνος

Ψηφοφόρος της ΝΔ, ο οποίος σύντομα θα γίνει... πρώην, έστειλε επιστολή στον Θ. Πάγκαλο δηλώνοντάς του ότι «επειδή δεν ξέρω και κάποιον άλλον απ το ΠΑΣΟΚ στο Υπόλοιπο Αττικής, θα ψηφίσω εσάς». Νωρίτερα, όμως, ανέφερε και ένα... αίτημα: «Ψηφίζω στο Υπόλοιπο Αττικής και θέλω να σας μιλήσω καθαρά, ήμουν ψηφοφόρος της ΝΔ, θέλω να αποχωρήσω και να ρθω προς εσάς, είμαι αρραβωνιασμένος στην Κρήτη και διαμένω εδώ, τα εκλογικά μου δικαιώματα είναι στον Ασπρόπυργο, θα ήθελα να βγάλω μία άδεια πρακτορείου ΟΠΑΠ»! Ο πρώην υπουργός άρπαξε την ευκαιρία και του έγραψε: «Σ ευχαριστώ πολύ για την ειλικρίνειά σου. Επειδή όπως λες προέρχεσαι από τον χώρο της ΝΔ, δεν είσαι ενημερωμένος ότι τα πελατειακά και ρουσφετολογικά συστήματα που ισχύουν εκεί δεν λειτουργούν στον δικό μας χώρο... Ούτε μπορώ ούτε θέλω λοιπόν να σου δώσω αντάλλαγμα για την ψήφο σου»...

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Ο καθρέφτης του Επικρατείας

Όταν ο κώστας Καραμανλής γινόταν αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας το 1997 σε ηλικία 41 ετών, δύο καθηγητές Πανεπιστημίου έκαναν αναστολή της πανεπιστημιακής του ιδιότητας, ο κ. Αλογοσκούφης και ο κ. Παυλόπουλος. Ετσί και ο Γιώργος Παπανδρέου το δίπολο Οικονομία/Κράτος θεωρητικά θα το εντάξει στον καθρέφτη του επικρατείας. Το ψηφοδέλτιο διαθέτει συνήθως έναν πρακτικό και έναν συμβολικό χαρακτήρα. Αξιοποίηση μεν υπερκομματικών προσωπικοτήτων, τεχνοκρατών συνήθως καθηγητών πανεπιστημίου αλλά και κίνητρα ενασχόλησης με την πολιτική για φυσιογνωμίες της Τέχνης όπως και νέων ανθρώπων αλλά και ξεχωριστών γυναικών.

Το Ήθος του Γιώργου Παπανδρέου, την ψυχική του ευγένεια αλλά και τις προθέσεις του δεν τις αμφισβητήσαμε ποτε. Αλλά επείδη σε λίγο ξεκιναν τα δύσκολα η επιλογή της σωστής σύνθεσης στο Επικρατείας αλλά και της αξιοποίησης του καλύτερου ανθρώπινου υλικού από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι πιο αναγκαία από ποτε λόγω των δυσκολιών που διέρχεται η χώρα. Η συναίνεση σε επίπεδο όλων των πολιτικών κομμάτων , ακόμα και με την ΝΔ, προσαπαίτει όχι φανατισμένους κομματικά μόνο συνομιλητές αλλά πάντως κυρίως άξια υπέρκοματικά ανθρώπινα εργαλεία έτσι ώστε να παρουσιαστεί σοβαρή η χώρα στις απαιτήσεις της Ευρωπαικης Ενωσης που δεν θα δεχθεί λ.χ την έκδοση ευρωπαικών ομολόγων, την χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας ή τέλος την αλλάγη πορείας αναφορικά στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Ενά άξιο, ποιοτικό, καταρτισμένο επιστημονικά αλλά και με πολιτική εμπειρία ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα είναι και πρόκριμα για τις βαθίες τομές που χρειάζεται η Χώρα. Θα είναι οι άνθρωποι εκείνοι που θα ρισκάρουν περισσότερα αφήνοντας τις καριέρες τους ή τις προοπτικές που έχουν για να σηκώσουν τα μανίκια και να προσφέρουν άμεσα στην χώρα!

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Tο Ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Βοιωτία

Ανακοινώθηκε σήμερα μετα Βαιών και επαίνων το αναμενόμενο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Βοιωτια(και μάλιστα από έναν Βοιωτό, τον εξ Κυριακίου ορμώμενο Ιωάννη Μίχα). Απόλυτη πρέπει να πούμε ότι υπήρξε η διακαιώση στην πρόβλεψη που έκανε το μπλογκ της Θηβας exeisminima.gr (Δείτε Εδώ)όταν ήδη από το Σαββατό και πρίν καν κλείσει ο φάκελος με την υποβολή των υποψηφιοτήτων είχε προβλέψει απόλυτα την εξάδα των υποψηφίων. Βέβαια αυτό γεννά ερωτηματικά για το κατά πόσο οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ήταν αξιοκρατικές και για το εάν η οποιαδήποτε κατάθεση υποψηφιότητας εκτός της γνωστης στην Ιπποκράτους προαποφασισμένης εξάδας θα μπορούσε να αλλάξει το μαγείρεμα που είχε υπάρξει ήδη.

Τελικώς υποψήφιοι είναι

Αγάτσα Άρια (νομ.σύμβουλος, αθλητικόγραφος),
Βαγιάκος Άκης,(δημόσιος υπάλληλος στο ΥΠΕΧΩΔΕ)
Γεωργίου Βαγγέλης (Δήμαρχος Σχηματαρίου),
Παπαθανασίου Βασίλης (ορθοπαιδικός στο Νοσ. Λιβαδειάς),
Τόγιας Βασίλης (βουλευτής),
Τσόνογλου Βάσω (πρόεδρος Νομ.Συμβουλίου, δικηγόρος)

Με μία πρώτη ανάγνωση άλλαξαν 2 θέσεις καθώς νεοεισερχόμενοι είναι ο κ. Γεωργίου που λέγεται μάλιστα πώς μπορεί να κοντράρει την κυρία Αγάτσα στην τρίτη εκλόγιμη θέση και ο παντελώς άγνωστος στο κοινό της Λειβαδιάς αλλά και της υπόλοιπης Βοιωτίας γιατρός. Τώρα φήμες λένε, την ακρίβεια των οποίων την γνωρίζουν οι ίδιοι οι υποψήφιοι αλλά και αρκετοί ακόμα ότι ο μεν κ. Γεωργίου είχε δύο ατού, την υποστήριξη Αρχιεπισκόπου Ελλάδος Ιερώνυμου καθώς και την πιθανή απορρόφηση από το ΠΑΣΟΚ αριστερών ψηφοφόρων που δεν ανήκουν στο στενό πασοκικό πηρύνα ο δε κ. Παπαθάνασίου , από την Τιθορέα(όχι δεν είναι στο Νομό Βοιωτίας εκτός εάν άλλαξαν πρόσφατα οι χάρτες της Ελλάδας) οφείλει την υποψηφιότητα του αποκλειστικά στο πάλαι ποτέ δεξί χέρι του κ.Σημίτη κύριο Ρέππα.

Για τους υπόλοιπους με εξάιρεση τις δύο κυρίες εκ Θηβών κυρία Αγάτσα και Τσόνογλου που μας ήτανε πάντοτε συμπαθείς τα λόγια περιττεύουν. Είναι καιρός στο ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας αλλά και στην Ιπποκράτους , γιατί άλλη ευκαιρία δεν θα υπάρξει, να αναρωτηθουν σοβαρά εάν για την φτωχή ούτως ή αλλώς πολιτικά Λειβαδιά, οι καλύτερες δυνατές λύσεις που υπάρχουν είναι δύο στελέχη όπως οι κύριοι Τόγιας και Βαγιάκος που οφείλουν την υποψηφιότητα τους αλλά και την μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία(δημόσιοι υπάλληλοι και οι δύο) αποκλειστικά στην κομματική τους δράση και μάλιστα στο χειρότερο κομμάτι του κόμματος την Νεολαία Πασοκ. Εάν είναι αυτό το ΠΑΣΟΚ που οραματίζεται η Ιπποκράτους για την Βοιωτία τότε το ψηφοδέλτιο είναι άξιο. Εάν όμως όχι τότε θα πρέπει να προβληματιστεί η Επιτροπή Ψηφοδελτίων στα Κεντρικά για την πορεία του Κινήματος, όπως το αποκάλεσε καποτε ο Ιδρυτής του, στο Νομό Βοιωτίας.

Τέλος αναφορικά στις εκτιμήσεις μας δεν θα πρωτοτυπήσουμε. Θεωρουμε εμείς εδώ ότι ο κ. Τόγιας πάλι δεν θα έχει αντίπαλο για την πρωτιά ενώ για τις άλλες δύο , πιθανώς εκλόγιμες θέσεις, οι δύο κυρίες της Θήβας είναι τα φαβορί.

Ελπίζω να είναι κόσμιος οέ εκλογικός αγών μετάξυ τους και στο τέλος ο βοιωτικός λαός ακολουθώντας και λίγο το ένστικτό του να επιλέξει τους αξιότερους για να υπηρετησουν τα συμφέροντα του Νομού Βοιωτίας στην ελληνική Βουλή.

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Στο Μυαλό του Καραμανλή



Παραφράζοντας την γνωστή ταινία με τον John Malkovits κάνουμε μία δημοσκόπηση μετά απο καιρό για τα πραγματικά αίτια της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Επιμένουμε εμείς εδώ ότι ο Πρωθυπουργός δεν μας είπε όλη της αλήθεια , ούτε καν την πιο σημαντική από αυτην για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Νομίζω ότι οι προτειόμενες απάντησεις καλύπτουν αρκετά ευρέως τις δημοσιογραφικές πιθανολογήσεις τουλάχιστον. Τις πίο σκοτεινές ερμηνείες, που στην Πολιτική χρείαζεται μεγάλη φαντασία για να ακουμπήσεις τις κρατάμε για τον ευατό μας και τις εντάσουμε στο Άλλο λόγο!!

Όσοι πιστοί προσέλθετε, Βοιωτοί και όχι μόνο! Καλόν και κόσμιο εκλογικό Αγώνα σε Όλους

Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες




Το γράψαμε και το τραγουδήσαμε πέρυσι με την φωνή του Πέτρου Γαιτάνου(Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες ΠΑΣΟΚ...), όταν εκφραζαμε τον προβληματισμο μας για την πορεία του ΠΑΣΟΚ. Ηταν ακόμα πίσω στις Δημοσκοπήσεις λίγο πριν ξεσπάσει το Βατοπέδι, η αρχή του Τέλους για τον Καραμανλη.

Αυρίο συμπληρώνονται στο Θησείο 35 Χρόνια απο την Ιδρυση του ΠΑΣΟΚ και πλέον ένα χρόνο μετά, το ΠΑΣΟΚ είναι με 6 μονάδες μπροστα στις δημοσκοπησεις και προκηρύχθηκαν πρόωρες εκλογες 2 χρόνια νωρίτερα.

Θα δούμε που θα οδηγήσει αυτό το ταξίδι την Χώρα και το ΠΑΣΟΚ, τον Καραμανλή και την Ντόρα και τον Σαμαρά. Ο κύβος ερρίφθη !!!

Περιμένοντας τις προεκλογικες προετοιμασίες στα 2 μεγάλα κόμματα και τις βοιωτικες λίστες που θα απασχολήσουν τους πάντες από αύριο, 2 χρόνια ακριβώς μετά από την ηττα του ΠΑΣΟΚ και τις δοκιμασίες που πέρασε το ΠΑΣΟΚ και αναμενοντας πως θα αντιμετωπισει την ενδεχομενη κριση ο Καραμανλης και η ΝΔ ας απόλαυσουμε το κομμάτι μ ετην φωνή του Αντώνη Καλογιάννη και της Άλκηστις

Antonis Kalogiannis - Alkistis Protopsalti: I'll find you again in the orchards

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Η Κερκόπορτα του ΛΑΟΣ

Τα γράψαμε δύο φορές, ήρθε η Ωρα να προσεχθει και επισήμως(H "σικέ" μετάλλαξη του ΛΑ.Ο.Σ που όμως θαμπώνει πολλούς και πολύ).


Δεν πρέπει να αφήσει το ΠΑΣΟΚ στο απυρόβλητο τον Καρατζαφερη. Το στοιχημα για το ΠΑΣΟΚ είναι η αυτοδυναμια και οχι απλά η Νικη και ο Καρατζαφερης ειναι μεγάλο εμπόδιο στον στόχο αυτο και οχι μονο. Πρεπει να αναδειχθει από τον αντιπολιτευτικο λογο του ΠΑΣΟΚ κατα την προεκλογικη περιοδο ο καιροσκοπισμος του ΛΑΟΣ. Μην περιμενετε απο τον διαλυμενο ΣΥΡΙΖΑ να παιξει σημαντικο ρολο. Η συσπειρωση της ΝΔ θα ανεβει σημαντικα, το γιατι αναγεται σε κοινωνικοπολιτικης υφης ανεξηγητα της νεολληνικης Κοινωνιας, αλλα παραλληλα υπαρχει και το μαξιλαρακι που λεγεται ΛΑΟΣ. Ελπιζω κάποιοι εκει στο ΠΑΣΟΚ
να συμφωνουν και να το ενταξουν στον προεκλογικο σχεδιασμο

Ωρα ΠΑΣΟΚ




Δεν θέλουμε ακόμα να σχολίασουμε την σοβαρότητα του διαγγέλματος Καραμανλή. Προφανώς στερείται και της στοιχειώδους αληθοφάνειας όπως και εκείνο του 2007.Πολλόι πολίτες περίμεναν να την ώρα σαν Λύτρωση για να αποχωρήσει η κατά πολλούς χειρότερη Κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος Μεταπολιτευτικά. Ωστόσο η ασφάλεια του πολιτικού μας συστήματος όπως και συνταγματικη λειτουργία της Δημοκρατίας μας απαίτει σοβαρότερη διαχείρηση των θεσμών και σεβασμό στους πολίτες, την απογοήτευση τους και την οικονομικη τους δυσχέρεια. Εύχομαι να είναι η τελευτάια φόρα που η Χώρα πηγαίνει σε πρόωρες εκλογες με περιφρονητικές για το Σύνταγμα και του Θεσμούς δικαιολογίες.

Πάντως Κύριε Καραμανλή οι Εκλογές δεν είναι παιχνιδακι, αρθράκι τυχαίο στο Σύνταγμα για να πάιζετε ότι ώρα θέλετε ούτε ο Λαός είναι αφελής να πιστέψςι τους λόγους που επικαλεστήκατε!

Παρόλα αυτά, προσφέρεται έστω και με αυτό τον τρόπο στον Γεώργιο Παπανδρεου, έναν πολιτικό με Ήθος και αλήθινες προθέσεις προσφοράς και στήριξης των Αδυνάτων η δυνατότητα να βελτίωσει την τραγική εικόνα της Ελλάδας. Αλλά όμως θα ύπάρχουν εφεξής και ακόμα και πολλοί σκόπελοι,δυσκολίες για το ΠΑΣΟΚ, είτε λόγω του εκλογικού συστήματος, είτε λόγω των ανίαρων συμμαχιών στις οποίες πάντα επικρατούσε η Κεντροδεξία Παράταξη είτε τέλος λόγω του γνωστού συστήματος της Ελλάδας των γνωστών αγνώστων 5 οικογενειών που στέκονται αμήχανα μπροστά στο Απροσδόκητο, το Ανεξέλεγκτο,σε αύτον που πολέμησαν σφοδρά τόσους Μήνες δηλάδη τον Πρόεδρο του Πασοκ. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα αλλά πρέπει να υπάρχει αισιοδοξια.


Αύριο ξημερώνει 3 Σεμπτέβρη, 35 Χρόνια από την Ιδρύση και το Οραμα του Ανδρέα. Είναι κάποιες φορές που όλα ταιριάζουν μαγικά

Aπόδραση με εκλογές! Εφτασε η ώρα της κάλπης



Τελικά έγινε το θαύμα, το απροσδόκητο πήρε σάρκα και οστά. Τρίτη εκλογική αναμέτρηση σε πεντέμισι χρόνια! Πρώτη φορά μεταπολιτευτικά χωρίς να εξαναγκαστεί ,κυβέρνηση και κόμμα πηγαίνει οικειοθελώς σε εκλογές για να χάσει!! Προφανώς υπάρχει κάποιος ή κάποιοι λόγοι που θα κληθούμε μαζί να βρούμε προσεχώς. Ο κουρασμένος και απαγοητευμένος ελληνικός Λαός ξανά στις κάλπες. Το πολιτικό παιχνίδι τώρα ξανανοίγει.Θα είμαστε εδώ να σχολιάσουμε τις εξελίξεις!

UPDATE 0.22 Και το ΤΡΟΚΤΙΚΟ έχει την ίδια άποψη και συμφωνουμε. Δείτε τι έγραψε σημερα ο.23 Κάτι κρύβεται και δεν μας το λέει - Θα το βρούμε μπροστά μας

Ολόκληρο το διάγγελμα του Καραμανλή




Μπροστά στην δύσκολη αυτή πραγματικότητα υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Να πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με σχέδιο και βούληση. Να μας βγάλουν από την λύση πιο δυνατούς.
Εύκολες λύσεις δεν υπάρχει. Τα αναγκαία μέτρα δεν είναι ευχάριστα αλλά μόνο αυτά μπορούν να διασφαλίσουν τον τόπο. Οι πιο δυσάρεστες συνέπειες της παγκόσμιας κρίσης έφθασαν στην χώρα μας. Αν δεν δράσουμε άμεσα οι κίνδυνοι...
θα είναι μεγάλοι. Βεβαίως οι επιπτώσεις της κρίσης θα ήταν χειρότερες αν δεν είχαν παρθεί μέτρα. Γιαυτό η ύφεση δεν ήταν τόσο βαθιά όσο σε άλλες ευρωπαικές χώρες. Γιαυτό η ανεργία δεν πήρε τρομακτικές διαστάσεις όπως σε άλλες χώρες. Η εγγύηση των καταθέσεων απέτρεψε τον πανικό.
Η οικονομία μας αντιμετωπίζει παθογένειες δεκαετιών.
Η αξιωματική αντιπολίτευση κληροδότησε στον τόπο ένα τεράστιο έλλειμμα και ένα εκρηκτικό δημόσιο χρέος σε εποχές που ήταν ευνοικό το περιβάλλον και δεν κάνει αυτοκριτική. Το ζητούμενο δεν είναι η απόδοση των ευθυνών. Ένα ενδιαφέρει πως θα υπερβούμε τα προβλήματα χτίζοντας τις βάσεις για μακροχρόνια ηρεμία του τόπου.
Στο νοικοκύρεμα του κράτους πρέπει να είμαστε άτεγκτοι με το δημόσιο χρέος. Πρέπει να υπάρξει πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής. Η εκτεταμένη φοροδιαφυγή αδυνατίζει το κράτος πρόνοιας. Έχουμε ευθύνες όλες οι κυβερνήσεις.

Τα θεμέλια μιας οικονομίας χτίζονται με έναν τρόπο. Διαρθρωτικές αλλαγές με νέες δομές που διασφαλίζουν την οικονομική ανάπτυξη. Αυτές οι τολμηρές αλλαγές πρέπει να προχωρήσουν γιατί τις ζητάει ο τόπος. Είναι απαραίτητη προυπόθεση για μια νοικοκυρεμένη πολιτική και να αντιμετωπίσει την πρόκληση της κρίσης.

Στόχος μου ήταν να προχωρήσουν όλα αυτά αταλάντευτα μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011. Αλλά έπρεπε να υπάρχει το κατάλληλο πολιτικό περιβάλλον το οποίο δεν υπάρχει. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι θα προκαλέσει εκλογές και θα εκβιάσει εκλογές κατά του Παπούλια με μικροπολιτική σκοπιμότητα. Με τον εκβιασμό αυτό προχωρά η χώρα σε μακρά προεκλογική περίοδο και είναι αυτό είναι ανευθυνότητα. Η χώρα δεν αντέχει προεκλογική περίοδο μέχρι τον Φεβρουάριο. Από την στιγμή που η χώρα οδηγείται σε εκλογές με ευθύνη της αντιπολίτευσης σε λίγους μήνες θα είναι ότι χειρότερο για την οικονομία. Οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν θα μπορούν να προχωρήσουν.

Επειδή η λήψη των αναγκαίων τρόπων της οικονομίας δεν μπορεί να περιμένει επιβάλλεται ξεκαθάρισμα του πολιτικού τοπίου με μια κυβέρνηση να δράσει αποφασιστικά.
Μου είναι αδιανόητο να αφήσω τον τόπο να σέρνεται για 6 μήνες σε προεκλογική περίοδο.

Την προεκλογική περίοδο δεν θα φανούμε ευχάριστοι και δεν θα μοιράσουμε υποσχέσεις θα είμαστε αληθινοί αφού οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες.

Οι πολίτες έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στον δύσκολο δρόμο που είναι η διέξοδος από την κρίση και την άλλη πλευρά. Ο εύκολος δρόμος είναι η επιλογή της ανευθυνότητας. Ο δύσκολος δρόμος οδηγεί σταδιακά στην ανάκαμψη με γερά θεμέλια για όλους. Ο εύκολος δρόμος θα βαθύνει την κρίση τελικά όμως αυτός ο δρόμος θα φέρει σκληρότερα μέτρα με πολύ μεγάλο κοινωνικό κόστος. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Αποτελεί πρόδηλη αντίφαση όταν η αξιωματική αντιπολίτευση καταστροφολογεί χωρίς να προτείνει ούτε ένα μέτρο. Το ΠΑΣΟΚ παραπλανά καλλιεργώντας ψευδαισθήσεις. Οι πολίτες θα διαλέξουν τον πρωθυπουργό καθορίζοντας την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια. Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας και βεβαίως για τους πολίτες.

Με πίστη στις ευθύνες μας θα δώσουμε την μάχη να βγάλουμε την χώρα από την δύσκολη οικονομική κρίση.

Ζητώ νωπή εντολή για να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να δημιουργήσουμε γερές βάσεις για την οικονομία. Έχω ήδη ενημερώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας τον οποίο θα επισκεφθώ αύριο για να ζητήσω προκήρυξη εκλογών"

Η Ελλάδα σβήνει μεταξύ 55% και 92%



taseis.net





Οι συγκρίσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση γίνονται πλέον με παράθεση συγκεκριμένων στοιχείων που εκφράζονται ως ποσοστό της απόκλισης μεταξύ του μέσου όρου των χωρών της ευρωζώνης και των αντίστοιχων της Ελλάδας. Μισθοί και συντάξεις λοιπόν του ιδιωτικού τομέα μετά βίας φτάνουν το 55% του μέσου όρου της ευρωζώνης ενώ το κόστος ζωής είναι στο 90%. Αυτή ακριβώς η διαφορά των 35 μονάδων αποτυπώνει το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας αλλά και το γεγονός ότι αυτός πάλι ο χώρος του 35% καταλαμβάνεται από ένα συνονθύλευμα φοροδιαφυγής, μαύρης οικονομίας, διαπλοκής και κομπιναδόρων μεσαζόντων. Όλοι αυτοί, πορεύονται μέχρι σήμερα ανενόχλητοι και ενοχλούνται μόνο πότε - πότε από τις δηλώσεις αυστηρών προθέσεων των πολιτικών, γιατί στην πράξη όχι μόνο δεν γίνεται τίποτα κάτι που θα ήταν θετικό, αλλά υπάρχει μια διαρκής επί τω δυσμενέστερο εξέλιξη. Το μέγιστο θέμα που είναι η συνεχής μείωση της καθαρής παραγωγής, δηλαδή των μονάδων παραγωγής όπως μετρώνται στην οικονομία, δεν αποτελεί πάλι κεντρικό ζήτημα στο δημόσιο διάλογο αυτής της χώρας. Φαίνεται ότι τα πολιτικά κόμματα ιδιαίτερα δε αυτά της αριστεράς δεν προβληματίζονται απ’αυτή την εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη . Όλοι δε φαίνεται να αγνοούν τις εξισώσεις όπου μείωση της παραγωγής ισούται με μείωση του πλούτου και μείωση του πλούτου της χώρας ισούται με υποβάθμιση της ποιότητας του κοινωνικού κράτους. Έχουμε την εντύπωση ότι υπάρχει μια τεράστια πλάνη. Η αγορά και η οικονομία θεωρούνται ότι είναι εμπλεκόμενες έννοιες με το κοινωνικό κράτος και το δίχτυ κοινωνικής προστασίας Υπάρχει μια διαρκής αντιπαλότητα ανάμεσά τους με αποτέλεσμα να βουλιάζουν και τα δύο μαζί. Οι προηγμένες χώρες τα έχουν ξεχωρίσει. Ενίσχυση της αγοράς, μεταρρυθμίσεις για να εξαφανιστούν τα στεγανά, κατάργηση νυχτερινών τροπολογιών που εξασφαλίζουν προνόμια σε συντεχνίες, και από την άλλη, με τον πλούτο που παράγει η αύξηση της παραγωγής θεμελιώνουν κοινωνικά κράτη σύγχρονα και ισχυρά. Για παράδειγμα στη χώρα μας το τρίγωνο παιδεία-έρευνα-καινοτομία έχει καταντήσει σημειακή αναφορά Σημείο δηλαδή ένα και μοναδικό, ο τρόπος εισαγωγής στα ΑΕΙ. Τίποτε άλλο. Καταργήσαμε τη βαθμίδα του Λυκείου, η έρευνα αποτελεί αντικείμενο χρηματοδότησης ίσα - ίσα για τους μισθούς των ερευνητών, η δε καινοτομία, δεν βρίσκει ούτε καν στοιχειώδη χρηματοδότηση αφού οι υπερτροφικές τράπεζες των μεγάλων κερδών έχουν καταργήσει τα venture capitals που είχαν ιδρύσει πριν από μια δεκαετία. Τη λύση θα τη βρούμε δηλαδή όταν χτυπήσουμε το πάτωμα;

Αντίο στον Χρήστο Παλαιολόγο





Είχα την τύχη να σας γνωρίσω και σε νεαρή ηλικία και σε μεγαλύτερη. Η κουλτούρα σας, η ευγένειά σας , οι ιδέες σας και η διεισδυτικότητα της σκέψη σας, σας έδιναν πάντοτε μία ξεχωριστή θέση στα βοιωτικά δρώμενα!


Καλό ταξίδι