Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2007

Δολοφονήθηκε η Μπεναζιρ Μπόυτο


Δολοφονήθηκε η ηγέτης της αντιπολίτευσης, και κύρια αντίπαλός του στρατηγού Μουσάραφ για το προεδρικό θώκο του Πακίστάν ,που είχε αποφύγει ήδη μία φονικότατη έκρηξη κατά την επιστροφή της στο Πακιστάν. H Μπούτο μιλούσε σε συγκέντρωση χιλιάδων ατόμων όταν βόμβα, πιθανότατα πάνω σε βομβιστή αυτοκτονίας, εξεράγη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 άτομα ακόμη και τραυματίζοντας δεκάδες τη στιγμή που τελείωνε η συγκέντρωση, Η Μπούτο υπηρέτησε ως πρωθυπουργός του Πακιστάν από το 1988 έως το 1990 και από το 1993 έως το 1996. Και στις δύο περιπτώσεις απαλλάχτηκε από τα καθήκοντα της από τον πρόεδρο της χώρας μετά από κατηγορίες για σκάνδαλα διαφθοράς.Επίσης θεωρήθηκε σύμβολο των γυναικών παγκοσμίως για το ρόλο της γυναίκας στην πολιτική σκηνή και ιδίαιτερα στις ασιατικές χώρες που τα πολιτικά δικαιώματα των γυναικών προσκρούουν σε κοινωνικές ιδεοληψίες και θρησκευτικούς φανατισμούς.
Το timing της δολοφονίας,λίγο πρίν τις προεδρικές εκλογές της 8ης Ιανουαρίου, όπως και το παρελθόν στην περιοχή βλ. ξεκλειρισμός της μεγάλης πολιτικής δυναστείας των Γκάντι στην περιοχή της Ινδίας, γεννούν πολλά ερωτηματικά για τα κίνητρα της δολοφονίας.Αυτή όμως είναι η πραγματική μορφή πολιτικής τρομοκρατίας και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ακόμα μια φορά.

2 σχόλια:

βοιωτός είπε...

Μεδεών,
η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη της δολοφονίας. Η κατάσταση στην ινδική υποήπειρο είναι κρίσιμη. Μάλιστα κάποιοι μιλούν για επέμβαση του στρατού προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα πυρηνικά του Πακιστάν δεν θα περάσουν σε χέρια τρομοκρατών.
Και η Ελλάς ασχολείται με βιντεοκασέτες. Τι να πεις;

Medeon είπε...

Φιλέ Βοιωτέ την ευθύνη δεν την ανέλαβε η Αλ κάιντα τουλάχιστον ακόμα.Αυτό διαδόθηκε από την πλευρά του Μουσάραφ και των Αμερικάνων.Στο δεύτερο σκέλος με τις βιντεοκασέτες συμφωνώ απόλυτα βλ. και άρθρο για την ζούγκλα της σκανδαλολαγνίας.