Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

Ο Ηγεμών! ....Βοιωτός του Βερολίνου..


Είναί λίγες οι φορές αλήθεια που σε τούτο το ημερολόγιο ασχοληθήκαμε με ποδόσφαίρο, για την ακρίβεια είναι η πρώτη . Την αφορμή μας την έδωσε ο κουρδιστός πάλι με ένα άρθρο που με λίγες λέξεις τα λέει όλα. Αφού λοιπόν ο Γίωργος αναρρώνει , ο Βενιζέλος φτίαχνει το αμερικάνικο προφίλ του και η συζήτηση για την Κεντροαριστερά δεν πολυ ενδιαφέρει ας χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε το σχόλιο του...

δειτέ εδώ το βίντεο της Συνέντευξης Τύπου


Με μια συνέντευξη που θάπρεπε να διδάσκεται στις Σχολές Πολέμου, πανηγύρισε ο Σωκράτης Κόκκαλης την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου. Ακόμη και τα "και", τα "κόματα", οι "παύσεις" του ομιλούντος έχουν τεράστια σημασία. Όσο για τα γέλια του, δεν το συζητάμε. Ηταν μια συνέντευξη για Σεμινάριο.
Παρακαλώ όποιον φίλο έχει ολόκληρη τη συνέντευξη στη διαθεσή του, ακόμη και με το τελευταίο "κόμμα" η "ανω τελεία", να μας την στείλει.
Μέσα απο την σημειολωγία της αντιλαμβάνεται κανείς γιατι αυτός ο άνθρωπος γαμεί και δέρνει τόσα χρόνια όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και εκτός συνόρων. Γιατι μπροστά του οι πρωθυπουργοί αποδεικνύονται απλές οδοντόπαστες.
Ηταν μια απο τις πιο αποκαλυπτικές συνεντεύξεις -θα τη ζήλευε κι ο Νικολό Μακιαβέλι- του Ηγεμόνα Σωκράτη...


Εμείς απλά να σημειώσουμε ότι εκτός των άλλων των τιμητικών τίτλων που συνοδεύουνε τον Κόκαλη είναι και η εκτίμηση του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στο πρόσωπο του . Ο Κόκαλης μεγαλούργησε επί των ημερών του , πέρασε την κρίση της ταβέρνας του Μπαιρακτάρη και των Νταβαντζήδων του Καραμανλή/ κρίση που διήρκησε όσο και η κρίση στην Κούβα επί Κένεντυ, που όμως του στοίχισε ένα πρωτάθλημα και συνεχίζει ακάθεκτος έχοντας πλέον μεταφέρει αρκετό κομμάτι της επιχειρηματικής του δραστηριότητας εκτός Ελλάδας. Από το 1977 που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα , ο διπλωματουχός Φυσικής από το Πανεπίστημίο Humboldt του Βερολίνου εν καιρω Ψυχρού Πολέμου , άλλαξε των τρόπο που αντιλαμβάνεται ο Ελληνάς Πολίτης της επιχειρηματική παρέμβαση στην πολιτική. Σε μία χώρα που λατρεύει και διεγείρεται από τις ιστορίες συνωμοσίας , ο Κόκαλης έγινε ο απόλυτος υπαίτιος των πάντων. Εχόντας προίκα το λαμπρο όνομα του εν Λειβαδια γεννηθέντα ,ακαδημαικού πατέρα του Πέτρου , γιατρού χειρούργου, ο Κόκαλης έγινε μύθος πλέον σαν επιχειρηματίας με την βοηθεία και του Ολυμπιακού..

Μία ερώτηση μου στροβιλίζει στο μυαλό, έτσι για να θυμιθούμε και τις δημοσκοπήσεις και ας την περιορίσουμε στον χώρο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα ένα γίνεται. Είναι ο Κόκαλης τόσο ικανός ποδοσφαιρικός παράγων/ επιχειρηματίας ? Η απλά τα κατορθώματα του οφείλονται εν πολλοις στην ανυπαρξία ισχυρου διοικητικού αντίβαρου και στην ανικανότητα στους άλλους δύο του ΠΟΚ?Εννοείται ότι στον όρο ικανότητα εμπεριέχονται και τα αθέμιτα μέσα. Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δακτυλο μας και Ο Καπετάνιος Βαρδιλογιάννης και ο Μελισαννίδης παλαιότερα τα ίδια έκαναν. Απλά ο Σωκράτης είναι αριστοκράτης ..χειρούργος..Κάτι μου λέει ότι και ο Κομπότης είναι τυχερός μέσα σε όλα αυτά που ένα μακρινό πατριωτάκι, δια ισχυρού αντιπροσώπου , φροντίζει για όλα..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

΄Αμα τα ξεράσει ο Ριβάλντο, εκτός Ελλάδος όμως, τότε ίσως δούμε λίγο φως.