Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Λάκης: Ο σύγχρονος κυβερνητικός εκπρόσωπος της επιθεώρησης


Για το φαινόμενο Λάκης Λαζόπουλος στην σάτιρα και την επιθεώρηση γενικά μόνο καλά λόγια μπορεί να πει κάποιος. Ωστόσο αν μεταφερθούμε στο πεδίο των ίσων αποστάσεων από τα πολιτικά κόμματα δεν μας φαίνεται σώστο το μοίρασμα. Ο Λαζόπουλος είναι ένας έξυπνος άνθρωπος που μίλαει στην καρδιά του μέσου Ελληνα με ένα απλό και εξίσου ισοπεδωτικό τρόπο και όχι άδικα.

Όταν όμως ερχεται το θέμα στις κυβερνητικές ευθυνες ο Λαζόπουλος εμφανίζει την εξης τακτικη: τα φορτώνει ολα εξισου στα δυο μεγαλα κομματα ξεχνωντας επιδεικτικα ποιος κυβερναει αυτον τον τοπο. Ενω απο τη μια πλευρα εξαντλεί καθε οριο και ψαχνει καθε ειδους αφορμες για να ειρωνευτεί και να διακωμοδήσει τον Γιώργο Παπανδρεου στις πολιτικες ευθύνες της κυβέρνησης για τα μεγάλα ζητήματα ως εκ θάυματος φταιει το ΠΑΣΟΚ ή στην χειρότερη ερμηνεία για την ΝΔ και οι δυο λανσάροντας την πατεντα οτι όλοι τα ιδια ειναί. Αυτο αποτελει σαφως μια τακτική που ευνοεί αυτόν που κυβερνά και προηγείται. Μία άλλη δημοφιλής τακτική του φίλτατου Λαζόπουλου είναι, όταν σποραδικά γίνεται κριτική για κάποιο υπουργό της κυβέρνησης ,να κρατάει στο απυρόβλητο τον Καραμανλή, το επονομαζόμενο και δυνατό χαρτί της κυβερνήσης, περιορίζοντας τις ευθύνες μόνο στον εκαστοτέ υπουργό. Ο Λάκης παίζει με την πολιτική και παίζει σκόπιμα. Οι αποστάσεις που κρατάει και η επιλεκτική του σάτιρα εχεί σκόπιμα και "θύματα" και ευνοούμενους . Κύριο μέλημα στην περιστασιακή του ενασχόληση με την πολιτική είναι άλλοτε να θυμίζει ότι το ΠΑΣΟΚ έγινε και παραμένει ένα δεξιό κόμμα λόγω Σημίτη/ μία κριτική που σε ένα μέρος της έχει κάποια δόση αλήθειας και άλλοτε να αποδυναμώνει το ΠΑΣΟΚ σαν εναλλακτική πρόταση εξουσίας.

Και οι δύο τακτικές του Λαζόπουλου όπως και άλλες θυμίζουν απίστευτα την γενική επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης, πρωτομάστορας της οποίας θεωρείται ο Ρουσσόπουλος, εξ ου και ο τίτλος του άρθρου.

Έτσι και τώρα ο Λαζόπουλος στην περίπτωση του ΟΤΕ θυμίθηκε το ΠΑΣΟΚ. Από την μία εχούμε τους Χατζηδάκη και Αλογοσκούφη που μιλάνε για διατήρηση μόνο 5 % απο πλευράς του δημοσίου στον ΟΤΕ και από την άλλη τον Λαζόπουλο να παίζει ρεπορτάζ με την λαικη διαφωνία για το ποσοστό της αποκρατικοποίησης χωρίς όμως να επισημαίνει την ευθύνη της κυβέρνησης. Πόσο αλήθεια μπορεί να θεωρείται αυθεντκός και αδεκάστος ο εθνικός κωμικός όταν εμμέσα αλλά σταθερα προσφέρει τις υπηρεσίες στην κυβέρνηση Καραμανλή; Ο κόσμος το ψυθιρίζει, το καταλαβάινει σιγά σιγά αλλά δεν προκείται να ασχοληθεί περισσότερο. Εξάλλου σε μία χωρα όπως η Ελλάδα όταν ανοίγεις τόσα πολλά μέτωπα για να μείνεις αλώβητος καλό είναι να τα έχεις καλά με την υπέρτατη εξουσία..

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνο ο Λαζόπουλος που παίζει αυτό το παιγνίδι. Είναι και πολύ άλλοι. Ο κόσμος έχει ακόμα αποθέματα ανεκτικότητας για να μην πώ τίποτα χειρότερο.Σε λίγο όμως που θα αρχίσει να βελάζει, ούτε ψίλος στον κόρφο τους.Θα εξαφανιστούν πάρα πολλοί από την πιάτσα, Λάκης ,Μάκης και λοιποί διαμορφωτές και αποβλακωτές της κοινής γνώμης.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ εύστοχο σχόλιο Medeon. Ηθελά να ήξερα το μέρος που λες οτι κατάγεσαι η Βοιωτία, έχειεπίσημα τόσο ικανούς πολιτικούς σαν εσένα ειδικά στο ΠΑΣΟΚ για το οποίο ενδιάφερεσαι;

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

@Medeon
Με συμπλήρωσες ιδανικά...

Ανώνυμος είπε...

Ο Λαζόπουλος όταν ήταν στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός ο Σημίτης , σατήριζε το Σημίτη και καλά έκανε εδώ που τα λέμε ! Αλλά ήταν πολλές φορές που δε σατήριζε και έκανε πολιτική και τα έχωνε στο Σημίτη λες και ήταν ο Καραμανλής και μιλούσε ως πρόεδρος της αντιπολίτευσης ! Τώρα δε λέω σατηρίζει την κυβέρνηση και ακόμα κάνει πολιτική αλλά ο Κωστάκης δεν έχει την ίδια αντιμετώπιση με αυτήν που είχε τότε ο Σημίτης ! Την έχει βγάλει πιο ''καθαρή'' ο Κωστάκης ! Εντωμεταξύ στο κάτω κάτω δε λέω ο Σημίτης έκανε βλακίες όταν ήταν πρωθυπουργός , αλλά αυτά που έχουν γίνει τώρα με τον Κωστάκη αρχηγό είναι πολύ χειρότερα ! Σιγά σιγά οδεύουμε σε χρονιές χειρότερες του 90-93 ! Άρα κύριε Λαζόπουλε έχουμε άδικο να λέμε ότι καμμιά φορά η άκρα δεξιά με την άκρα αριστερά είναι συγκοινωνούντα δοχεία ??

Medeon είπε...

Ευστοχο σχόλιο Σάββα


παναγιώτη απλά αναδείξαμε ενα θεματακι που τρεμοπαίζει στο μυαλο πολλών ελλήνων τελευταία


Ανωνυμοι καλωςηρθάτε

Από πολιτικούς η Βοιωτία εχεί μια προιστορία. Τώρα τι ποιότητας ας το κρίνουν οι Βοιωτοι