Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

O Aληθινός αντίπαλος είναι ο Βασιλακόπουλος πλέον..


Είναι αλήθεια ότι αγαπάω το μπάσκετ περισσότερο από κάθε άλλο άθλημα. Είναι αλήθεια ότι ποτέ δεν ήμουν περήφανος για όσα διαδραματιζόντουσαν τα χρόνια της εποχής του Θωμά και του Βίκτωρα Μητρόπουλου στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εκάτσα και είδα τον τρίτο τελικό εχθές με την ελπίδα ότι η αγωνιστική συνολικά ανωτερότητα του Ολυμπιακού και στους περσινούς και στους μέχρι στιγμής φετινούς τελικούς θα οδηγήσει στο πολυπόθητο σπάσιμο έδρας. Φρούδες ελπίδες.Αυτό που γίνεται όμως με τον Παναθηναικό στο ελληνικό μπάσκετ ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχει προηγούμενο. Το ΟΑΚΑ είναι πλέον μια ζούγκλα για τον Ολυμπιακό.Δεν μπορεί να παιχθεί μπάσκετ εκεί με Ελληνές διαιτητές. Πώς να κερδίσει μια ομάδα εκεί μεσα. Δεν υπάρχει έλεγχος πειθαρχικός .Τα φάουλ στην άμυνα του Παναηθηναικού είναι τα τριπλάσια από όσα δίνονται, το θέατρο του Σπανούλη για επιθετικά φάουλ σε κανένα σοβαρό πρωτάθλημα δεν θα έμειναν ατιμώρητα, τα κινητά σκριν του Μπατιστ θυμίζουν διαιτήσια αλάνας ενώ ο σούπερ αμυντικός Διαμαντίδης όσα φάουλ και αν κάνει δεν θα κινδυνεύσει πότε στην Ελλάδα σε αντίθεση με τους αγώνες της εθνικής..Ο Ολυμπιακός είχε ένα momentum καλύτερης απόδοσης από τον Παναθηναικό και πέρυσι και φέτος αλλά δεν είναι τόσο καλός ή καλύτερος για να κάνει την υπέρβαση..Το θέμα όμως πως δημιουργείται το handicap όμως πλέον Ερχόμαι στους παράγοντες τώρα.

Στα χρόνια που παρακολουθώ ομαδικό αθλητισμό τετοιους παράγοντες διαμάντια σαν τους αδελφούς Αγγελόπουλος δεν
θυμάμαι. Κύριοι, μορφωμένοι,επαγγελματίες άνθρωποι που ζούν για τον αθλητισμό και μια αφέλεια απέναντι σε όλους που τους κάνει συμπαθείς. Από την άλλη οι αφοί Γιαννακόπουλοι ο ορισμός του οπαδικού Προέδρου.Θυμάμαι το 1994 που πήρε το πρώτο πρώταθλημα του ο Ολυμπιακός με το θρυλικό 72/77 στην Γλυφάδα τότε κυνηγούσε ο Παυλός επί Παβλίσεβιτς τον διαιτήτη Παπαδημητρίου και από την μανία του ράγισε με τα χτυπηματά του τον γυάλινο πάγκο της ομάδας. Πέρυσι στο ημίχρονο του πέμπτου τελικού που ο Ολυμπίακος πήγαινε καλά τα αδέλφιά έπιασαν από τον γιακά τους διαιτητές και έκαναν έφοδο στο ημίχρονο στα αποδυτήρια των διαιτητών..Στο τρίτο δεκάλεπτο εκτελούσε ο Παναθηναικός βολές επί πέντε λεπτά.. Το ερώτημα είναι το εξής: Πώς πρέπει να αντιδράσουν οι Αγγελόπουλοι για να προστατέψουν της επενδυσή τους και το σπορ? Πρέπει να κινηθούν με αθέμιτα μέσα? Φαίνεται να το αποφευγούν .Πρέπει να δυναμώσουν και άλλο την ομάδα τους ? Φαντάζει και λίγο μάταιο. Πόσο κουράγιο έχουν αυτοί οι ανθρώποι ακόμα για να πολεμούν και τον αόρατο εχθρός τους. Γιατί ενά τόσο υψηλά ιστάμενος Ελλήνας παράγοντας σαν τον Βασιλακόπουλο (Πρόεδρος FIBA Europe) δεν μπορεί να βοηθήσει και τις δύο μεγάλες ελληνικές ομάδες τουλάχιστον στην Ευρώπη? Είδατε πως αγκάλιασε όμως χθες ο Ομπράντοβιτς τον Τόμιτς.. Βλεπετε τα αδέλφια μας οι Σέρβοι δεν διακατέχονται από το σύνδρομα του Νεολλήνα..

5 σχόλια:

theodore είπε...

Ξένοι διαιτητές,η μόνη λύση για τους τελικούς.
Οι Αγγελόπουλοι θα έπρεπε να αρνηθούν να παίξουν με Λάρηδες και Ζαβλανούς.
Μ΄αυτούς τα Γιαννακοπουλάκια θα το παίρνουν στον αιώνα τον άπαντα.

Medeon είπε...

γειά σου θεοδωρε..

Είναι καλή ιδέα όπως στο ποδόσφαιρό παλαιότερα είναι όμως και δείγμα εκφυλισμού για την χώρα

Ομολογώ ότι σε παρακολουθώ και εγώ συχνά στο μπλογκ σου 'εαν και έχουμε διαφορετικό τρόπο σκέψης για την άλλη μεγάλη αγάπη μας

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΥΝΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ .
ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ;
ΑΝΤΕ ΓΑΒΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ.
ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΚΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ;
4 ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.
ΑΥΤΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΓΙΝΑΝΕ ΜΗΠΩΣ; ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.

Ανώνυμος είπε...

Simfono apolita


Piaste ton ton Koukoulekidi..Stin filaki Koukoulekidis Vasilakopoulos amesa


Xipna lae tou thrilou

Medeon είπε...

Ανώνυμε 1

Δεν νομίζω ότι η οργισμένη αντίδραση πολλές φορές των αδελφων Γιαννακοπουλεων βοηθαει την εξαλειψη της βιας

Ανωνυμε 2

Δεν τιμουν τον Ολυμπιακο και τους φιλαθλους του οσα εγινα χθες..κρίμα