Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Παράνομη η ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού...


Επισημάναμε την αδυναμία και την ανεπαρκειά του Ζησιμόπουλου,(κυρίως επιστημονική )το παρελθον του και την ανυπαρξία πολιτικής βούλησης αντιμετώπισης του θέματος. Ερχεται τώρα ο ίδιος ο απεργός Θεόδωρος Τενέζος να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές. Είναι ένα σημείο που θα κριθεί πολύ αυστηρά η επόμενη σοσιαλιστική κυβέρνηση του τόπου από ολούς.Δείτε την συνέχεια..

Από τον Θεόδωρο Τενέζο


press-gr.blogspot.


Η ανανέωση της πρώτης θητείας Ζησιμόπουλου. Η δεύτερη ταραχώδης θητεία. Τά γεγονότα και πρακτικές που συνδέθηκαν με αυτή. Η απεργία πείνας. Η παράταση πού έγινε όταν ήταν πλέον ιδιώτης. Η επιμονή της πολιτείας ακόμα και παράνομα να τον διατηρήσει επικεφαλής της.
Τον Γενάρη τού 2006, άρχιζε με Πράξη τού Υπουργικού Συμβουλίου η δεύτερη θητεία τού Σπύρου Ζησιμόπουλου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού πού αποδείχτηκε και η πλέον ταραχώδης. Ο πρώην στενός συνεργάτης τού Χρήστου Παπουτσή στις Βρυξέλλες είχε διοριστεί το 2003 από την προηγούμενη κυβέρνηση και το έργο το οποίο είχε να επιδείξει έκτοτε ήταν ανύπαρκτο, όπως αποδεικνύει διαχρονικά η τελευταία θέση της Επιτροπής Ανταγωνισμού στή διεθνή κατάταξη αποδοτικότητας.
Παρά ταύτα ο πρώην διπλωμάτης διατηρήθηκε στο τιμόνι της Αντιμονοπωλιακής Αρχής για μία δεύτερη θητεία και από την κυβέρνηση Καραμανλή,σαν να μην υπήρχαν άλλοι ικανοί και καταρτισμένοι Έλληνες για ή θέση αυτή.
Η δεύτερη θητεία τού Σπύρου Ζησιμόπουλου συνδέθηκε μέ τό σκάνδαλο τού καρτέλ τού γάλακτος τό οποίο...

άρχισε και ολοκληρώθηκε ενώ αυτός ήταν πρόεδρος , με βροχή μηνύσεων σε βάρος του για παρανομίες κατά την άσκηση της προεδρίας του, με δύο μέχρι στιγμής ασκήσεις ποινικών διώξεων σε βάρος του και άλλες να εκκρεμούν,με μνημειώδεις πρακτικές κακοδιοίκησης καταγγελμένες από τούς ίδιους τούς υπαλλήλους της Επιτροπής, μέ καταγγελμένες πρακτικές συγκάλυψης μεγάλων καρτέλ στις οποίες ποτέ δέων δόθηκε απάντηση κλπ.
Αποκορύφωμα ,η απεργία πείνας τού μικρομεσαίου Θεόδωρου Τενέζου για πάνω από 4 μήνες μπροστά την Επιτροπή ,σύμβολο αντίστασης στην προστασία των καρτέλ από την κυβέρνηση Καραμανλή αλλά καεί κραυγή απόγνωσης για την καταστροφή του από το καρτέλ τού χάλυβα πού επιμελώς αθωώθηκε από τήν Αρχή αυτή τής προστασίας,υποτίθεται, των αδύναμων πολιτών από τούς οικονομικούς καρχαρίες τού τόπου.
Χρειάστηκαν 132 μέρες απεργίας πείνας τού Θ. Τενέζου, 14 μέρες απεργίας πείνας τού γιατρού Γ. Κοσμόπουλου, 2 μέρες απεργίας δίψας 3 απεργών, μία κατάληψη της Επιτροπής, ΜΑΤ, τραυματισμοί πολιτών, σιωπή ΜΜΕ και συνεχιζόμενος αγώνας ζωής και θανάτου για να αποκαλυφθεί μέσα από την κατευθυνόμενη αναξιοπιστία τού μοιραίου προέδρου της Αντιμονοπωλιακής Αρχής το θεμελιώδες πολιτικό πρόβλημα.
Οι Έλληνες πολιτικοί διατηρούν τον Σπύρο Ζησιμόπουλο στη θέση αυτή ακόμα καί παρανομώντας! Η παράταση τής θητείας του είναι παράνομη!
Γιατί; Ποιοί διαχρονικά έχουν επιβάλει αυτόν των μοναδικό άνθρωπο να ελέγχει την σπουδαιότερη Ανεξάρτητη Αρχή της χώρας, νά επιδίδεται σε απίστευτης βαρβαρότητας πρακτικές σέ βάρος των συμφερόντων των εκατομμυρίων πολιτών και νά προστατεύει τις συμμορίες ετών οικονομικά ισχυρών;
Οι πολιτικοί από χθες έχουν στα χέρια τους εξώδικο τού απεργού πείνας πού αποκαλύπτει πλήρως το μεγάλο κεντρικό πολιτικό αυτό σκάνδαλο.
Τό παράνομο ανοσιούργημα πού βάζει δυναμίτιδα ατά θεμέλια τής Δημοκρατίας μας.
Οι θεσμικοί θεματοφύλακες τής Πολιτείας πρέπει έστω και τώρα να τον απομακρύνουν άμεσα.
Και κατόπιν να δώσουν εξηγήσεις τής διαχρονικής επιμονής τους ατόν άνθρωπο αυτό. Για ποιες ιδιότητες καί ικανότητες του τον εμπιστεύτηκαν τόσο πολύ και ποιοι είναι αυτοί άραγε, κύριε πρωθυπουργέ των" δηλώσεων Μπαιρακτάρη";
Καιρός να έλθουν στο φως.


Συνέχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: