Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Μετά την 11 Νοέμβρη υπάρχει μόνο η Νέα Δημοκρατία


Ας τα πεί καλύτερα ο κουρδιστός. Δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο. Ηδή από τον Νοέμβρη μαζί με τον τακτικό σχολιαστή Alessandro γράφαμε για την πρόχειρη αλλά εμφανή στήριξη στην κυβέρνηση Καραμανλή του Συγκροτήματος Λαμπράκη και Μπόμπολα. Από την στιγμή που άλλαξαν οι δημοσκοπήσεις στο μεγάλο κανάλι συσπειρώθηκαν γύρω από την ΝΔ μπροστά στον κοινό κίνδυνο την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον Γιώργο Παπανδρέου.Ποιά μπορεί να είναι αυτή η συγκυρία ? Πώς μπορεί να εξηγηθεί άραγε.?Μέσα σε τρείς μήνες ακολούθησαν ατομικές συνεντεύξεις του Σουφλιά, του Ρουσόπουλου στον πρωτομάστορα της πολιτικής γραμμής του καναλιού Γιάννη Πρετεντέρη. Στον πρώτο να τονίσουμε το προφιλ του πολιτικου Πάτρωνα, στον άλλον να δώσουμε βήμα να μετριάσουμε τις απώλειες.Επόμενο βήμα σήμερα η εκτίναξη των ποσοστών δημοφιλίας του Σουφλία. Ο Σαρακατσάνος , ο άτυπος σύμβουλός επί παντως επιστητού, έγινε σε ένα μήνα μακράν το πιο δημοφιλές στέλεχος. Για να δούμε την συνέχεια του σίριαλ. Γιατί και άποψη έχουμε και το έχουμε επισημάνει από καιρό. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του νομίσματός που είναι λάθη του ΠΑΣΟΚ τους τελευταίους 2 μήνες. θα μιλήσουμε και για αυτά . Είναι όμως πολλά τα οξύμωρα. Κανένας και μάλιστα τόσο υποτυπώδης και προσχηματικός ανασχημαστισμός δεν προσπάθησε να πάρει τόση επικοινωνιακή αξία από μία ομάδα δημοσιογράφων. Ο κατά τα άλλα συμπαθής Μειμαράκης μοιάζει ανύμπορος , γραφικός και κυρίως περιττός σε ένα πάνελ όταν υπάρχει η Μαρία Σπυράκη κια ο Πρεντετέρης να μεγενθύνουν τα οφέλη του ανασχηματισμού. Εδώσαν και συμβουλές στον Μειμαράκη για περισσότερα οφέλη στο μέλλον.Ελπίζω να κράταγε σημειώσεις. Δηλαδή να πούμε το αυτονόητο που βρήκατε για να δώσετε τόσες παροχές σε ένα μήνα εκεί που 5 χρόνια δεν υπήρχε τίποτα,δεν βρέθηκε κάποιος να το πεί. Μόνο μετά τις εξαγγελίες Παπανδρέου στην ΔΕΘ φαγωθήκαν τα τσακάλια του Μεγάλου καναλιού για το πού θα βρεθούν τα λεφτά. Απλά δεν υπάρχει λόγος. Μόνο εάν ταυτιστούν απόλυτα οι δύο πολιτικοί χώροι όχι μόνο σε προγραμματικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο πολιτικού πολιτισμού και πολιτικής ηθικής και υφής θα ησυχάσουν ορισμένοι..Η μάλλον καλύτερα θα σταματήσουν να φοβούνται το απρόβλεπτο...


Δείτε παρακάτω και το σχόλιο του Κουρδιστού που σε κάτι τέτοια είναι άμεσος και θυμάται τον καλό του εαυτό.


Οι εκλογές είναι υπόθεση των blogs κι όχι του Πρετεντέρη και των γκαλοπατζήδων.

Είναι δική μας υπόθεση οι εκλογές-ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές. Είναι υπόθεση των 50000 Ελλήνων bloggers κι όχι των ξεπουλημένων μηντιαρχών οι οποίοι με το στανιό θέλουν να ξαναβγάλουν τον Καραμανλή, τον Βατοπεδινό, πρωθυπουργό. Κι αυτό επειδή ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν είναι ο υποταχτικός συνομιλητής. Η κυβέρνηση Καραμανλή είναι μια τελειωμένη υπόθεση, όσο ζόρι κι αν τραβάνε οι κρατικοδίατοι γκαλοπατζήδες και οι εργοδότες-χορηγοί τους...

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

H ερώτηση της ημέρας


Επειδή μία ερώτηση μας ακολουθεί τις τελευταίες μέρες, επειδή η λέξη αναξιοπιστία είναι λίγη για να αποδώσει το κλίμα μετά τον ανασχηματισμό, επειδή η Αλογοσκούφειος λογική έδειξε πόσο επιτυχημένη ήταν και επειδή ορισμένες πατροπαράδοτες πολιτικές συνταγές επαναλάμβανονται ανέξαρτητα των κρίσεων και των συγκυρίων παραθέτουμε εδώ το εύστοχό σχόλιο του Στέλιου Τώρα που τα βρήκαν τα χρήματα.

(φωτογραφία από Σημερινά Νέα)


Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Συλλογή υπογραφών για τα φυλακισμένα παιδιά στο Ισραήλ

Λάβαμε και τα ακόλουθο μήνυμα για μία πολύ αξιόλογη πληροφορία

Στο Ισραήλ φυλακίζονται νεα παιδία επειδή αρνούνται να πολεμήσουν τους Παλαιστίνιους.
Υπογραφές συμπαραστασης συγκεντρώνονται παγκόσμια.
Το κείμενο συμπαραστασης το οποίο μπορείτε να υπογράψετε:

http://december18th.org/

Ακόμα εδώ θα δείτε ενα βιντεάκι όπου μιλάνε τα ιδια τα παιδιά:
http://www.youtube.com/watch?v=pNjggLhQo6w&eurl=http://december18th.org/

Μην τους αφήσουμε μόνους
,

πηγή: ecocrete

Παναγιώτης Πετεινάτος
web4democracy.blogspot.com

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !


Τακτικά το τελευταίο διάστημα μας αποστέλνει μηνύματα προς δημοσίευση ο υποψήφιος Βουλευτής Αναστάσιος Κουτσούκος





«Το δις εξαμαρτείν... ουκ ανδρός σοφού»!!!

Η κυβέρνηση έντρομη εγκαταλείπει πάλι τη Βουλή...

και αυτομάτως και την «δεδηλωμένη» !!

Δημοκράτες κρατάτε ψηλά - ακόμα και μόνοι σας -

τη σημαία της δημοκρατικής παράταξης.!!!

Κάθε γωνιά είναι και μια «μικρή τοπική οργάνωση Πασοκ»!!

Την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου θα γίνει – επιτέλους - στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση Βατοπεδίου. Η ΝΔ δεν έχει δηλώσει αν θα απουσιάζει για δεύτερη φορά τόσο από τη συζήτηση όσο και από την ψηφοφορία επί της πρότασης.

Η προανακριτική μπορεί να συσταθεί – κατά την άποψη νομικών κύκλων – και μόνο με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, αφού οι υπόλοιποι εγκατέλειψαν την βουλή...για να διασωθούν!!

Αν ξανα-αποχωρήσουν αυτόματα εγκαταλείπουν και την εξουσία – όπως το γαλλικό Μάη του 1968 - η έντρομη Γαλλική κυβέρνηση εγκατέλειψε το Παρίσι υπό το βάρος των εξεγερμένων. Ταυτόχρονα η ΝΔ χάνει και την «δεδηλωμένη».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αυτομάτως δικαιούται - υποχρεούται να προκηρύξει εκλογές, αφού διορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση, με την ευρύτερη ερμηνεία του Συντάγματος, ότι η Κυβέρνηση καταφανώς απώλεσε την «δεδηλωμένη» και σιωπηρώς παραιτήθηκε.!!!

Αν παραμείνουν στην Βουλή και δεν ψηφίσουν την προανακριτική επιτροπή τότε αυτομάτως είναι όλοι συνυπεύθυνοι του σκανδάλου και μόνο οι άμεσες εκλογές μπορούν να δώσουν δημοκρατική λύση.


Η απληστία των ολιγαρχικών - νεοφεουδαρχών
οδήγησε σε μεγάλη οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Ο υπερδανεισμός των πολιτών – «νεοσκλάβων» στους τραπεζίτες οδήγησε στη νέα «ιδιότυπη δικτατορία των συντηρητικών, των μηχανισμών καταστολής και των τραπεζιτών». Ως αντίδραση ήρθαν οι απρόσμενες – για τους αδαείς - μεγαλειώδεις λαϊκές κινητοποιήσεις, παρά την θέληση των «εξωνημένων» συνδικαλιστών, δημοσιογράφων, «πρώην αριστερών – που τα πουλάνε όλα», «δημοσκόπων» και παρακρατικών μηχανισμών.

Ήδη από τις 21 Οκτωβρίου 2008 μια λαοθάλασσα ενωμένων – αυτονομημένων πολλές φορές - εργατών, αγροτών, φοιτητών, ανέργων, αστέγων, υπερδανεισμένων, απολυμένων...πλημμυρίζει το κέντρο της Αθήνας. Η δολοφονία του νεαρότερου ήρωα των λαϊκών κινητοποιήσεων, του «Αλέξη» ήταν και η χαριστική βολή για την παραπαίουσα ολιγαρχία.

Η υπόλογη για τα αναρίθμητα σκάνδαλα κυβέρνηση έντρομη εγκαταλείπει για πρώτη φορά τη Βουλή πριν τη συζήτηση πρότασης του Πασοκ για σύσταση «προανακριτικής επιτροπής» για την υπόθεση Βατοπαιδίου. Μέσα στη λαϊκή δυσαρέσκεια η κυβέρνηση προτείνει 28 δις δώρο στους ληστρικούς τραπεζίτες για τον «έλεγχο –δήθεν- της τραπεζικής ρευστότητας»!!

Ο πρόεδρος του Πασοκ κ. Γιώργος Παπανδρέου προτείνει το πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων για τους ασθενέστερους οικονομικά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έως το τέλος του 2009!!! Το Πασοκ δηλώνει: «όχι λευκή επιταγή στους τραπεζίτες» και ουσιαστικά κινείται προς μια νέα σεισάχθεια. Τερματισμός κάθε είδους κατασχέσεων, δεδομένου ότι κάθε μέρα υποβάλλονται 90 αιτήσεις κατάσχεσης!! Πάνω από 7.500.000 πολίτες είναι υπερδανεισμένοι και πάνω από 450.000 σπίτια κατάσχονται, ενώ οι ληστρικές τράπεζες έχουν υπερκέρδη και οι υπάλληλοι των εταιρειών κατάσχεσης θυμίζουν τους «δήμιους» του μεσαίωνα!!.

Σήμερα όποια και να είναι η κυβέρνηση σε κάθε χώρα (δεξιά – κεντρώα - αριστερή) αναγκαστικά θα ακολουθήσει σοσιαλιστική πολιτική!!
Το Πασοκ σαρώνει σε όλη την Ελλάδα με ποσοστό διαφοράς 11% με ανοδική τάση και σχηματίζει ισχυρή, δημοκρατική κυβέρνηση!!

Δημοκράτες κρατάτε ψηλά τη σημαία της δημοκρατικής παράταξης. Βάλτε τη σημαία του Πασοκ στο μπαλκόνι, στο γραφείο, στο καφενείο και όπου μπορείτε. Κάντε την κάθε γωνιά και μια «μικρή τοπική οργάνωση Πασοκ»!! Μην περιμένετε όλα από την κομματική ιεραρχία!! Εσείς είστε ο κυρίαρχος λαός!! Διαδώστε το μήνυμα της νίκης της δημοκρατικής παράταξης όπου και να βρίσκεστε, στη δουλειά στο γραφείο, στο εργοστάσιο, στο πανεπιστήμιο, στο σχολείο, στην οικοδομή, στο συνεργείο, στο περίπτερο, στο χωράφι, στο μετρό, στο λεωφορείο, στο δρόμο...

Νυν υπέρ πάντων ο αγών!!!
Το παλλαϊκό ποτάμι είναι πλέον ορμητικότατο δημοκρατικό τσουνάμι και δεν γυρίζει πίσω!!!
Επιτέλους τέλος. Η Ελλάδα και ο πλανήτης άλλαξε οριστικά και αμετάκλητα σελίδα μια για πάντα!!!"
Εκλογές Εδώ και Τώρα!!
Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας

www.koutsoukos-anastasios.gr

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Ο "καλός" και ο "κακός" αστυνόμος


Ητάν ένα παλιό παιχνίδι που βλέπαμε στις αμερικάνικες σειρές της δεκαετίας του 70. Ο καλός και ο κακός αστυνόμος για να γευτεί ο πρώτος τους καρπούς της στημένης προσπάθειας του δευτέρου.Σήμερα έγινε εθνική πολιτική της ελληνικής αστυνομίας. Κατα το σημερινό συλλαλητήριο το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού κάνει λόγο για αναίτια επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε φοιτητές που αποχωρούσαν μετά το τέλος του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου Όπως υποστηρίζει, οι αστυνομικές δυνάμεις χτυπούσαν και προχωρούσαν σε συλλήψεις «όποιου έβρισκαν μπροστά τους (ακόμη και δικηγόρους, δημοσιογράφους, περαστικούς), ενώ την ίδια ώρα σε άλλα σημεία της Αθήνας συνέβαιναν επεισόδια». «Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε σε κάθε δημοκρατικό πολίτη» προσθέτει. 15 δικηγόροι, 2ο δικηγόροι, 5 δημοσιογράφοι, 10 χτυπήθηκαν, δεν ξέρουμε χάσαμε το μέτρημα. Οι αναρχικόι καίνε την Αθήνα εκείνο το βράδυ της 8 Δέκεμβρη στην εκδοχή της αμυνόμενης αστυνομίας και σήμερα νέες δικηγόροι και ηλικιωμένες κυρίες γίνονται βορρά στην αστυνομία που διαθέτει από σήμερα/τι σύμπτωση νέο πολιτικό προιστάμενο. Σε αυτήν την πατρίδα μου όλα συμβολισμοί της συμφοράς μου μοιάζουν. Για κοιτάξτε καλύτερα την επόμενη φορά όλο και κάποιο γνωστό μας και φίλο θα δούμε στις κάμερες να παλεύει με μία αστυνομία που απουσίαζει εκεί που επίβαλλεται και προκαλεί εκεί που θα έπρεπε απλά να παρακολουθεί..Να μας θυμίζουν σε κάθε ευκαιρία το παράλογο ενός κράτους θέλει να αυτοαποκαλείται κράτος δικαίου, με κακό timing δράσης και άβουλη πολιτική ηγεσία.

Κάποιος αφελής θα βγεί να πεί άραγε ότι επιδιώκουν κάποιοι την συνέχεια των κινητοποίησεων. Ηθέλα να ήξερα ποιοί άραγε ? Να πιάσατε και να τους βάλατε για τα καλά στην φυλάκη τους παρολίγο δολοφόνους του νεαρού Διαμαντή, του αστυνομικού, μαζί σας όλοι θα είναι. Να βάλατε όμως 20 δικηγόρους στο κρατητήριο δεν θα σβήσει την προηγούμενη ανικανότητα. Μόνο σε αυτήν την χώρα αλήθεια μοίαζει να λειτουργει τόσο πολύ ο συμφηφισμός στην ανικανότητα. Toυλάχιστον ως αφελής πρακτική ...

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Η ΝΕΑ «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ» 2009

Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Η ΝΕΑ «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ» 2009

Με τη «νέα σεσάχθεια» και ο λαός θα ανακουφιστεί

και μια σχετική ρευστότητα θα υπάρξει!!

Πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων

για τους ασθενέστερους οικονομικά

και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

έως το τέλος του 2009!!!

Γιώργος Παπανδρέου

Πρόταση: Αυτόματη ενοποίηση όλων των δάνειων

του κάθε πολίτη σε ένα σε μια μόνο τράπεζα

και μείωση δόσης στο ένα τρίτο της σημερινής

με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής)!!

Πρόταση: η μηνιαία δόση δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα τρίτο

των μηνιαίων αποδοχών του κάθε πολίτη

γιατί αυτομάτως ο πολίτης μετατρέπεται σε «νεο-σκλάβο»

των τρπεζιτών

Πρόταση: Δεν μπορεί να υπάρχει επιτόκιο δανεισμού πάνω από 2%

του αντίστοιχου επιτοκίου καταθέσεων ανά τράπεζα!

Σήμερα όποια και να είναι η κυβέρνηση σε κάθε χώρα

(δεξιά – κεντρώα - αριστερή)

αναγκαστικά θα ακολουθήσει σοσιαλιστική πολιτική!!

Ο μέγας νομοθέτης Σόλων ήταν ο πρώτος που προσπάθησε να αντιμετωπίσει νομοθετικά την κατάρρευση το τότε οικονομικού συστήματος της αρχαιότητας που εισήγαγε την σεισάχθεια, δηλ. νόμο που καταργούσε τα χρέη από δανεισμό με υποθήκη ακίνητης περιουσίας και επί σώμασι, ( τα χρέη κυρίως των αγροτών οι οποίοι, μη μπορώντας να τα ξεπληρώσουν, είχαν χάσει τις περιουσίες τους και είχαν πουληθεί δούλοι εντός και εκτός της Αττικής).

Με τη σεισάχθεια ο Σόλων σήκωσε το άχθος - το βάρος - από τους ώμους των ασθενέστερων οικονομικά πολιτών, οι οποίοι είχαν περιέλθει σε κατάσταση κοινωνικής εξαθλίωσης. Όσοι είχαν πουληθεί δούλοι για χρέη απελευθερώθηκαν και επέστρεψαν στα σπίτια τους. Ένα άλλο μέτρο που πήρε ο Σόλων ήταν να χωρίσει τους πολίτες της Αθήνας σε κοινωνικές τάξεις ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση και όχι με βάση την καταγωγή, όπως γινόταν ως τότε. Το σύστημα ήταν «τιμοκρατικό», από το τίμημα, δηλαδή το πόσο μπορούσε να αποτιμηθεί ο πολίτης με βάση την περιουσία του. Ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του κάθε πολίτη ρυθμίστηκε και η φορολογία (εισφορές).

Ο Σόλων πήρε επίσης μέτρα για τους «πολιτικούς τυχοδιώκτες». Θέσπισε λοιπόν νόμο ο οποίος προέβλεπε τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων όσων δεν συντάσσονταν με κάποια από τις αντίπαλες πολιτικές παρατάξεις. Ο Πεισίστρατος, αργότερα, διατήρησε την νομοθεσία του Σόλωνα, αλλά και εμφανίστηκε υποστηρικτής των φτωχών, και έδωσε αγροτικά δάνεια, με πολύ μικρό επιτόκιο (5%) διένειμε την γη, κάτι το οποίο ο Σόλωνας είχε αποφύγει να κάνει.

Η «νέα σεισάχθεια» είναι αυτό που περίμενε και ο Ελληνικός λαός! Προσθέτουμε ότι οι τράπεζες θα πρέπει να ενεργήσουν ως εξής: Να αναλάβει η κάθε μία ένα πολίτη που χρωστάει σε περισσότερες τράπεζες, να ενοποιήσει αυτομάτως όλα τα δάνειά του σε ένα και να καθορίσει το ένα τρίτο της δόσης που πληρώνει σήμερα, που δεν θα υπερβαίνει το ένα τρίτο του μηνιαίου εισοδήματός του! Έτσι και ο λαός θα ανακουφιστεί και μια σχετική ρευστότητα θα υπάρξει!! Δεν μπορεί να υπάρχει επιτόκιο δανεισμού πάνω από 2% του αντίστοιχου επιτοκίου καταθέσεων ανά τράπεζα. Δηλ. Αν σε μια τράπεζα το επιτόκιο καταθέσεων είναι 3% το επιτόκιο δανεισμού να είναι 5 %!!!

Η «νέα σεισάχθεια» μπορεί να περιλαμβάνει εκτός των άλλων και τα εξής μέτρα – ασφαλιστικές δικλείδες:

  1. Αυτόματη ενοποίηση όλων των δάνειων που έχει ο κάθε πολίτης σε διάφορες τράπεζες, σε ένα σε μία μόνο τράπεζα και μείωση της δόσης στο ένα τρίτο της σημερινής. Το μέτρο αυτό θα συμβάλει τα μέγιστα στην αποσυμφόρηση των δανειοληπτών και στην παύση της συνεχούς νέας δανειοδότησης για να ξεπληρώσουν τις υπέρογκες μηνιαίες δόσεις. Επειδή ο κάθε πολίτης έχει μεγάλες μηνιαίες δόσεις αναγκάζεται να ξαναδανειστεί από άλλη τράπεζα για να καλύψει τα προηγούμενα...και πάλι ξαναγυρίζει ξαναδανείζεται και πέφτει σε ένα φαύλο κύκλο!! Στη συνέχεια εγγυάται ο συγγενής του, αρχίζουν οι υποθήκες και μετά κατάσχεται το σπίτι. Στο τέλος έρχεται η υποδούλωση - σκλαβιά και τελικά η αυτοκτονία!.
  2. Η μηνιαία δόση που δεν ξεπερνά το ένα τρίτο του μηνιαίου μισθού του κάθε πολίτη!! Το κράτος αντί να «χαρίζει χρήματα στις τράπεζες» αναλαμβάνει την αποπληρωμή των δανείων του κάθε πολίτη, ενώνει δηλ. όλα τα δάνεια του κάθε πολίτη σε όλες τις τράπεζες σε ένα σε μία και μόνη τράπεζα και καθορίζει χαμηλή μηνιαία δόση που δεν ξεπερνά το ένα τρίτο του μηνιαίου μισθού του κάθε πολίτη!! Έτσι και ο λαός θα ανακουφιστεί και μια σχετική ρευστότητα θα υπάρξει!!
  3. Δεν μπορεί να υπάρχει επιτόκιο δανεισμού πάνω από 2% του αντίστοιχου επιτοκίου καταθέσεων ανά τράπεζα. Δηλ. αν σε μια τράπεζα το επιτόκιο καταθέσεων είναι 2% το επιτόκιο δανεισμού να είναι 4 % (ξεπερνώντας και τον Πεισίστρατο)!!!
  4. Επαναπροσδιορισμός του κοινωνικού σκοπού ύπαρξης και λειτουργίας των τραπεζών. Οι τράπεζες λειτουργούν ως ενδιάμεσες μεταξύ των πολιτών. Σκοπός των τραπεζών σε μια ευνομούμενη κοινωνία δεν είναι ο εκβιασμός των πολιτών και η ληστεία τους μέσω των υπερβολικών – εκβιαστικών δανείων επιτοκίων. Τα χρήματα που καταθέτει ο ένας πολίτης τα δανείζεται ο άλλος μέσω της τράπεζας –ενδιαμέσου. Τα υπέρογκα υπερκέρδη των τραπεζών αποδεικνύουν τη ληστεία που γίνεται σε βάρος του απομονωμένου – ανήμπορου κοσμάκη.
  5. Να ισχύσει και για τις τράπεζες η νομοθεσία περί «παράνομου» ταχύτατου ηθικά και κοινωνικά πλουτισμού μέσω των ληστρικών – εκβιαστικών επιτοκίων και κατασχέσεων. Η κατοικία εκάστου είναι «άσυλο» και δεν μπορεί να κατασχεθεί από κανέναν!! Μάλιστα υπάρχει νομοθεσία κατά του υπερβολικού, παράνου ηθικά και κοινωνικά πλουτισμού!! Τα 28 δις αντί για τις τράπεζες να τα πάρει ο λαός για την αποπληρωμή των δανείων του!
  6. Η αποτυχία μιας τράπεζας επιβαρύνει τον ίδιο τον τραπεζίτη και τους μεγαλομετόχους της!!. Όταν η τράπεζα «κερδίζει» τα κέρδη τα καρπούνται ΜΟΝΟ οι ίδιοι. Όταν η τράπεζα «χάνει» τότε πρέπει - κατά κάποιους - να πληρώσει πάλι ο λαός κατά το κοινόν «στον αγώνα όλοι μαζί και στην μάσα χώρια». Να κατασχεθεί ένα μέρος από τις υπέρογκες περιουσίες των μεγαλο – τραπεζιτών για απόσβεση της αποτυχίας.
  7. Στήριξη των μικρομεσαίων και χαμηλόμισθων. Η εξαφάνιση των μικρομεσαίων και των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κοινωνικές εκρήξεις, σε κοινωνικά δράματα και αυτοκτονίες, για να δικαιώσουν οι νεοφιλελεύθεροι αντι-μαρξιστές μόνοι τους τον Μαρξ ότι «οι καπιταλιστές με την απληστία τους βάζουν μόνοι τους τη θηλιά στο λαιμό τους»!!. Η κοινωνική δικαιοσύνη δεν μπορεί να μειωθεί προς όφελος της τραπεζικής ολιγαρχίας. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ο νομπελίστας Πολ Κρούγκμαν για τα καταλάβει τόσο απλά πως θα σωθεί και το τραπεζικό σύστημα αλλά και ο κοινωνικός ιστός!!

Αν δεν λάβουμε υπόψη και τις ανωτέρω προτάσεις οποιαδήποτε άλλο μέτρο, όσο καλό και να είναι, είναι πρόσκαιρο και απλά αναβάλλει χρονικά την έκρηξη των προβλημάτων.

Σήμερα όποια και να είναι η κυβέρνηση σε κάθε χώρα (δεξιά-αριστερή) αναγκαστικά θα ακολουθήσει σοσιαλιστική πολιτική!!

Χρέος κάθε έντιμου δημοκρατικού πολίτη είναι να χαιρετίσει και να αγκαλιάσει τις προτάσεις του νέου έντιμου ΠΑΣΟΚ, που είναι η μοναδική πλέον ελπίδα των εργατών, αγροτών, φοιτητών, δασκάλων, καθηγητών, υπαλλήλων, ανέργων, υπερδανεισμένων…Ο νεοφιλελευθερισμός καταρρέει παρά τα πρόσκαιρα «υποστυλώματα». Καμιά λύπηση στους ληστρικούς τραπεζίτες που κατάσχουν τα σπιτάκια του κοσμάκη. Να πληρώσουν οι ίδιοι την κατάρρευση των τραπεζών τους και όχι ο λαός (το κράτος). Περίπου 7.500.000 έλληνες είναι υπερδανεισμένοι, 400.000 σπίτια κατάσχονται ακόμα και από άτομα με ειδικές ανάγκες ακόμα και για το ευτελές χρέος των 100 ευρώ!!! Οι «υπάλληλοι» των ληστρικών τραπεζών είναι συνυπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση επειδή δεν προτείνουν βιώσιμες λύσεις και το μόνο που τους απασχολεί είναι η υποθήκευση του μέλλοντος όλων των Ελλήνων!!! Τα κρατικά-λαϊκά χρήματα να πάνε στην στήριξη των υπερδανεισμένων και όχι των τραπεζιτών.!! Όχι λευκή επιταγή στους τραπεζίτες!!!

Το Πασοκ και σαρώνει σε όλη την Ελλάδα με ποσοστό διαφοράς 11% με ανοδική τάση και σχηματίζει ισχυρή, αυτοδύναμη, δημοκρατική κυβέρνηση όλων των ελλήνων, χωρίς διακρίσεις!!

Αγέρωχα νιάτα, περήφανα γηρατειά ο νέος μας πανίσχυρος Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, είναι πανέτοιμος να αναλάβει το πηδάλιο της Ελλάδος, ακολουθήστε τον με αξιοπρέπεια, αξιοπιστία, σιγουριά, πίστη και ενθουσιασμό!!

Το παλλαϊκό ποτάμι είναι πλέον ορμητικότατο δημοκρατικό τσουνάμι και δεν γυρίζει πίσω!!!
Επιτέλους τέλος. Η Ελλάδα άλλαξε οριστικά και αμετάκλητα σελίδα μια για πάντα!!!

Εκλογές Εδώ και Τώρα.

Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας

www.koutsoukos-anastasios.gr

ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2009 – ΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ


Δημοσίευση μηνυμάτων που λαμβάνουμε συνέχεια




Το 2009 φέρνει την "πραγματική αλλαγή" με τη νέα Δημοκρατική Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ
Το νέο έντιμο Πασοκ θα γίνει κυβέρνηση ακόμα και "αν δεν το θέλουν κάποιοι" εντός και εκτός Πασοκ
Ο "πραγματικός ανασχηματισμός" της κυβέρνησης θα έρθει μετά τις επικείμενες εκλογές
Με το τέλος του 2008 τελειώνει και η «πολιτική -διακομματική- μαφία»
που ταλάνισε την Αμερική, την Ευρώπη και την Ελλάδα
Όσο αργούν οι εκλογές τόσο μεγαλώνει η διαφορά.
Το 2008 μας εγκαταλειψε αφήνοντας πίσω του
έναν άκρατο νεοφιλελευθερισμό υπό κατάρρευση παρά τα «πρόσκαιρα» δεκανίκια του και μια παραπαίουσα φεουδαρχική Ευρώπη. Η υπερήφανη δημοκρατική ελληνική νεολαία ξεσηκώθηκε και τίμησε τον άδικο χαμό του νεαρότερου ήρωα της δημοκρατίας του «Αλέξη» που έπεσε από τις σφαίρες του παρακράτους. Η πρωτοφανής αφύπνιση της Ελληνικής νεολαίας για την οποία πολλοί «σχολιαστές – υπηρέτες της Φεουδαρχίας» πίστευαν ότι δεν έχει στόχους και οράματα είναι ελπιδοφόρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Μια δημοκρατική αγωνιστική σελίδα γράφτηκε στην καρδιά της Αθήνας και των άλλων μεγαλουπόλεων και απευθύνθηκε προς την παραπαίουσα ολιγαρχική – φεουδαρχική κυβέρνηση, αλλά και προς διάφορους «δημοσιογράφους», «δημοσκόπους», «συνδικαλιστές» και «κομματικούς παράγοντες - όλων των κομμάτων» που με τον «τρόπο τους» στήριζαν την ντόπια ολιγαρχία. Οι «αναλυτές-στυλοβάτες της φεουδαρχίας (μεσαιωνικού τύπου) τα έχουν χάσει» μπροστά στην αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητα της δημοκρατικής νεολαίας μας, η οποία ακόμα δεν είπε την τελευταία λέξη στο πεδίο των διεκδικήσεων.
Το 2009 ήρθε με το όραμα της "νέας αλλαγής" και υπόσχεται μια νέα ελπίδα
στην ανθρωπότητα. Οι δημοκρατικοί νέοι της Αμερικής, της Ευρώπης και της Ελλάδας πιστεύουν σε αυτή την αλλαγή και ελπίζουν ότι ο Ομπάμα θα τους δικαιώσει και θα προχωρήσει μια σειρά δημοκρατικών αλλαγών που έχει ανάγκη ο πλανήτης, η Ευρώπη και η Ελλάδα.
Η κατάσταση της χώρας μας αλλά και οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις μας οδηγούν σε άμεση προσφυγή στις κάλπες που είναι η πιο έντιμη λύση για γρήγορη διέξοδο από τα σημερινά προβλήματα. Περίπου 7.500.00 πολίτες είναι υπερχρεωμένοι και περίπου 500.000 σπίτια κατάσχονται τη στιγμή που η ολιγαρχία διάγει βίον αυτακράτορα Λουδοβίκου!!! ΄Ομως, όσο αυξάνονται οι δανειολήπτες τόσο μεγαλώνει η επιθυμία για αλλαγή και κατάλυσης των "Βερσαλλιών"!!!. Μόνο το Πασοκ εγγυάται μια "νέα σεισάχθεια" που θα σώσει τους δανειολήπτες από τις ληστρικές τράπεζες. Ο "πραγματικός ανασχηματισμός" της κυβέρνησης θα έρθει μετά τις επικείμενες εκλογές και θα αναδείξει αυτοδύναμη, ισχυρή δημοκρατική κυβέρνηση υπό την ηγεσία του έντιμου, δημοκρατικού, χαρισματικού ηγέτη κ. Γιώργου Παπανδρέου και θα στελεχώνεται από «νέα, έντιμα και ικανά πρόσωπα». Το Πασοκ θα γίνει κυβέρνηση ακόμα και "αν δεν το θέλουν κάποιοι" εντός και εκτός Πασοκ.
Χρέος κάθε έντιμου δημοκρατικού πολίτη
είναι να χαιρετίσει και να αγκαλιάσει τις προτάσεις του νέου έντιμου ΠΑΣΟΚ, που είναι η μοναδική πλέον ελπίδα των μαθητών, εργατών, αγροτών, φοιτητών, δασκάλων, καθηγητών, υπαλλήλων, ανέργων, αστέγων, υπερδανεισμένων… Οι Δημοκρατικοί Πολίτες καλούνται να προασπίσουν την Δημοκρατία από κάθε εκτροπή της εμφανή ή “αφανή”. Το Πασοκ σαρώνει -περά τις άοκνες προσπάθειες των "δημοσκόπων να κρύψουν την αλήθεια - σε όλη την Ελλάδα με ποσοστό διαφοράς 11% με ανοδική τάση και σχηματίζει - είτε το θέλει είτε δεν το θέλει - ισχυρή, αυτοδύναμη, δημοκρατική κυβέρνηση!! Ο νέος μας Πρωθυπουργός -είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν- θα είναι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, η μοναδική μας ελπίδα, είναι πανέτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της Ελλάδος.
Δημοκράτες όλων των "παρατάξεων, αποχρώσεων και ιδεολογιών" ακολουθήστε τον κ. Παπανδρέου με αξιοπρέπεια, αξιοπιστία, σιγουριά , ενθουσιασμό, πίστη και ήθος!!
Όσο αργούν οι εκλογές τόσο μεγαλώνει η διαφορά.
Το Πασοκ θα γίνει κυβέρνηση ακόμα και "αν δεν το θέλουν κάποιοι" εντός και εκτός Πασοκ.
Αγέρωχα νιάτα περήφανα γηρατειά κρατάτε ψηλά τη σημαία της δημοκρατικής παράταξης. Δώστε το χέρι σε όσους είναι "εγκλωβισμένοι" και επιστρέφουν κατά μυριάδες στο νέο έντιμο Πασοκ. Τα ετοιμόρροπα καταρρέουν. Η δημοκρατία ενίκησε. Νυν υπέρ πάντων ο αγών!!!
Η νίκη είναι δική σας!!!
Εκλογές Εδώ και Τώρα με Υπηρεσιακή διακομματική Κυβέρνηση.
Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
Υποψήφιος Βουλευτής Πασοκ Β΄ Αθήνας
www.koutsoukos-anastasios