Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Το Ευρωομόλογο ως τελευταίο οχυρό








Κάτι επιτέλους αρχίζει να κινείται για τα πολυαναμενόμενο Ευρωομόλογο. Γράφαμε για τους κοινούς κανόνες δανεισμου το Σάββατο. Η Γερμανία αρχίζει να το ξανασκέφτεται και καλά κάνει . Είναι το last resort για να μαζευτει η κατάσταση. Εάν και μετά την απορρόφηση μέρους του ευρωπαικού δημοσίου χρέους απο την Ευρωπαικη Κεντρική τράπεζα δεν ομαλοποιηθεί η κατάσταση τότε δεν ξέρω τι μας σώζει. Είναι γενναία κίνηση και αναγκάια αλλά με κόστος μεγάλο για την Γερμανιά. Το παιχνίδι μπορεί να ξαναρχίζει ή απλά να είναι αργά. Θα δουμε.


Γράφει το Βήμα

Βερολίνο: Τα ευρωομόλογα δεν είναι πανάκεια
Απάντηση του εκπροσώπου της Μέρκελ στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο


«Η καγκελάριος και η γερμανική κυβέρνηση δεν συμμερίζονται την ιδέα που έχουν εκφράσει πολλοί ότι στην παρούσα συγκυρία τα ευρωομόλογα αποτελούν μια οιονεί πανάκεια». Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα μιλώντας σε εκπροσώπους του τύπου ο Στέφεν Σάιμπερτ, εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ.
Πρόκειται για απάντηση στα δημοσιεύματα περί επικείμενης επίσημης υποβολής την Τετάρτη από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο της πρότασης για έκδοση ευρωομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: