Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Η Αλλαγή έρχεται από την Τουλούζη!!!



Ακόμα ένα μήνυμα από τα πολλά που λαμβάνουμε από τον κύριο Κουτσούκο


Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είναι στη Γαλλία (Τουλούζη), όπου συμμετέχει στη συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) προξενώντας ρίγη συγκίνησης και περηφάνιας στους απανταχού της γης ευρισκομένους Έλληνες!!.

Η συνάντηση της Τουλούζης, αποτελεί και την επίσημη έναρξη της καμπάνιας του Ευρωπαϊκού Κόμματος για τις Ευρωεκλογές. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς παρουσιάζει την πρόταση της Ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς για μια πιο κοινωνική Ευρώπη. Στη συνάντηση θα πάρουν μέρος και οι επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίων από τα κόμματα που έχουν καταρτίσει τα ψηφοδέλτιά τους ή οι επικεφαλής των σημερινών ομάδων των κομμάτων.

Βασικός στόχος των ευρωπαίων σοσιαλιστών, όπως αποφασίσθηκε στη Σύνοδο της Μαδρίτης (τον περασμένο Δεκέμβριο) είναι η δημιουργία 20 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Γι' αυτό και θα επιδιώξουν την ανατροπή του συσχετισμού δυνάμεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο οποίο, τα τελευταία χρόνια, ο συσχετισμός είναι υπέρ των συντηρητικών.

Έμφαση θα δοθεί στην κοινωνική πολιτική, η οποία θα αντιπαραταχθεί στον εκφυλισμό του κοινωνικού κράτους, ενώ θα προβληθούν και οι βασικές αρχές των σοσιαλιστών για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, οι οποίες στηρίζονται στην ενίσχυση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, όπως και τον έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αντί της σημερινής ασυδοσίας του.

Στην ατζέντα των σοσιαλιστών υπάρχουν τρία σημαντικά ζητήματα, τα οποία, ούτως ή άλλως, θα τεθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον επόμενο χρόνο.Μεταξύ αυτών είναι:

1. Η αναθεώρηση της στρατηγικής της Λισσαβόνας, στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθεί η κοινωνική πολιτική και η αλλαγή του Συμφώνου Σταθερότητας.

2. Η επαναφορά της Συνταγματικής Συνθήκης, ύστερα και από την ψηφοφορία στην Ιρλανδία, η οποία, αυτή τη φορά, αναμένεται να δώσει θετικό αποτέλεσμα.

3. Η συζήτηση για τη Συμφωνία της Μπολώνιας, η οποία αφορά στην ενοποίηση της εκπαίδευσης μετά το Λύκειο, θέμα στο οποίο οι σοσιαλιστές δίνουν ιδιαίτερη σημασία.

Στα ανωτέρω αν προστεθεί και η "πράσινη ανάπτυξη", σε συνδυασμό με τις πολιτικές περιβάλλοντος, προκύπτει η ατζέντα των θεμάτων τα οποία θα προωθήσει το ΕΣΚ από το 2010, εκμεταλλευόμενο και την παρουσία του Ισπανού Πρωθυπουργού Χοσέ Θαπατέρο στην Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς η Ισπανία θα ασκήσει την Προεδρία της Ένωσης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010.

Ευρωπαϊκή Σοσιαλιστική Νεολαία. Το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Πετρούλα Ντελεδήμου, εξελέγη ομόφωνα την προηγούμενη βδομάδα, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Σοσιαλιστικής Νεολαίας (ECOSY), στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή 250 αντιπροσώπων από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Η Πετρούλα Ντελεδήμου είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος Ευρωπαϊκής Νεολαίας. Από τη θέση της, θα συμμετέχει στο εξής στο Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Συνόδους των Σοσιαλιστών Ηγετών της Ευρώπης και στο Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Προοδευτικών Μελετών.

Ο αυριανός πρωθυπουργός - και παγκοσμίως καταξιωμένος - Γ. Παπανδρέου μιλώντας πριν λίγες μέρες για το «Πολιτικό Σύστημα και Ταυτότητα - Παγκοσμιοποίηση και η περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου», υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής:

Το πραγματικό τέλος του Ψυχρού Πολέμου: «Το πραγματικό τέλος του ψυχρού πολέμου δεν ήταν με το γκρέμισμα του Τείχους του Βερολίνου, ήταν με το γκρέμισμα του δεύτερου «τείχους», αυτού που λέγεται «Wall Street», πριν από λίγους μήνες».

Το μεγάλο στοίχημα: «Το ερώτημα το οποίο τίθεται σήμερα δεν είναι εάν θα υπάρξει παγκοσμιοποίηση. Το μεγάλο στοίχημα είναι αν θα υπάρξει εξανθρωπισμός της παγκοσμιοποίησης. Μια παγκοσμιοποίηση που δεν θα είναι των λίγων, δεν θα είναι της ολιγαρχίας, του πλούτου ή της εξουσίας, αλλά θα είναι των πολλών, με επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον του».

Η διεθνής οικονομική κρίση είναι πολιτικό φαινόμενο. «Στην «Επιτροπή Stiglitz», την οποία έχουμε δημιουργήσει στη Σοσιαλιστική Διεθνή, αναλύσαμε το φαινόμενο της πρόσφατης κατάρρευσης των οικονομιών, όχι ως ένα οικονομικό αλλά ως ένα πολιτικό φαινόμενο. Είναι ένα πολιτικό φαινόμενο, διότι ουσιαστικά είχαμε την ανάπτυξη, την ενδυνάμωση μιας ισχυρής ολιγαρχίας του χρηματοπιστωτικού.

Το Πασοκ σαρώνει σε όλη την Ελλάδα με ποσοστό διαφοράς 11% με ανοδική τάση και σχηματίζει ισχυρή, αυτοδύναμη, δημοκρατική κυβέρνηση όλων των Ελλήνων!! Η αλλαγή έρχεται !!! Αγέρωχα νιάτα, περήφανα γηρατειά ο νέος μας - παγκοσμίως αναγνωρισμένος - Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου - η μοναδική μας ελπίδα - είναι πανέτοιμος να αναλάβει το πηδάλιο της Ελλάδος, ακολουθήστε τον με πίστη, ενθουσιασμό, πάθος, ήθος και αγωνιστικότητα!! Αρχίζει ο «χρυσός αιώνας» του Γεωργίου Παπανδρέου!!

Το παλλαϊκό ποτάμι είναι πλέον ορμητικότατο τσουνάμι και δεν γυρίζει πίσω!!! Σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη φυσάει ο ούριος άνεμος της «αλλαγής». Ενθουσιώδη μηνύματα σαρωτικής νίκης έρχονται από κάθε γωνιά του Ελληνισμού. Επιτέλους τέλος. Η Ελλάδα άλλαξε οριστικά και αμετάκλητα σελίδα μια για πάντα!!!"

Εκλογές Εδώ και Τώρα με Υπηρεσιακή διακομματική Κυβέρνηση.

Νυν υπέρ πάντων ο αγών!!!


Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας

www.koutsoukos-anastasios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: