Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Πρασίνισε η Ελλάδα με προσδοκίες γεμάτη




Οι πολλές υποχρεώσεις δεν μας επέτρεψαν να σχολιάσουμε έγκαιρα την μεγαλειώδη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 4 Οκτωβρίου. Όταν ξεκινήσαμε το μπλόγκ, ενα παγερό βράδυ του Δεκέμβρη του 2007, μεσά στις πιο αντίξοες συνθήκες για το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα ο πρωταρχικός σκοπός ήταν ένας : η διατήρηση των σοσιαλιστικών στοιχείων του κινήματος που ίδρυσε ο μεγαλύτερος πολιτικός των τελευταίων 40 ετών στην Ελλάδα ο Ανδρέας Παπανδρέου και η ανάδειξη αύτων των αρχών μέσα από το πρόσωπο που θεωρουσάμε τότε και θεωρούμε ακόμα ότι ήταν το καταλληλότερο: ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου!

Ο "γιωργάκης" όπως τον αποκαλούσαν πολλόι για 6 χρόνια τουλάχιστον, το "αμερικανάκι" όπως τον αποκαλούσαν άλλοι, το "παιδι της Μαργαρίτας" για πολλούς , κατάφερε μία περιχαρή νίκη με ποσοστό 44% για το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ιστορική διαφορα περίπου 11 ποσοστιαίων μονάδων από το δεύτερο κόμμα και με μία ισχυρή πλειοψήφία και για τα δεδομένα του νόμου Σκανδαλίδη προχωρά στην διακυβέρνηση της χώρας με ρηξικέλευθα μέτρα από τις πρώτες μέρες!

Δεδομένου ότι ένας από τους στόχους δημιουργίας του μπλόγκ ήταν η προώθηση ιδεών και διαλόγων με σοσιαλιστικές αποχρώσεις για την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και την προστασία του Γιώργου Παπανδρέου από τα "πιράνχας" του αιώνια κινηματικού ΠΑΣΟΚ , όπου οι γκεπελισμοί και οι μηχανισμοί βασιλεύουν αίωνια και αφού ο στόχος μας επετευχθη και με το παράπανω , θα μπορούσαμε κάλλιστα να σταματήσουμε το μπλογκ.

Όμως θα συνεχίσουμε να προτείνουμε στον περιορισμένο χρόνο που διαθέτουμε ιδέες και να κάνουμε κριτική στα κακως κείμενα και τις παραλείψεις της νέας κυβέρνησης.

Θα έχουμε στο μυαλό μας πάντα και την Βοιωτία και ειδικά την γενέτειρας μας Λειβαδιά για ανάδειξη σημαντικών θεμάτων πρωτευόντως και δευτερεόντως παραπολιτικών σχολίων, με γνώμονα πάντα τον Βοιωτό πολίτη που τόσα χρόνια στερείται σοβαρής εκπροσώπησης στο ελληνικό κοινοβούλιο και στην ελληνική κυβέρνηση όλων των αποχρώσεων!


Καλή επιτυχία στην νέα κυβέρνηση και τον Γιώργο Παπανδρέου προσωπικά. Απόψη μας είναι ότι η μη αναμενόμενη από κανέναν καταγεγραμμένη διαφορά και η ευρυτατη στήριξη του ΠΑΣΟΚ από τις εναπομείνασες και συνεχώς συμπιεζόμενες κοινωνικές τάξεις αντικατροπτίζει την δίψα του κόσμου για άμεσες τόμες και ανακούφιση των ασθενέστερων τάξεων. Αυτή θα πρέπει να είναι και η προτεραιότητα των πρώτων 100 ημερών. Για την μείωση του ελλείματος και την αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης, θα τα βρουν ο κ. Παπακωνσταντίνου με τον Αλμούνια και στην συνέχεια και με τις υπόλοιπες παραμέτρους μια χρηστής διακυβέρνησης της χώρας που ευελπιστώ να απέχει πολύ από το υποκριτικό "σεμνά και ταπεινά" του κώστα Καραμανλή!

Μία τελευταία συμβουλή. Ο κινηματικός χαρακτήρας του ΠΑΣΟΚ και η επαναστατικη υφή της διακηρυξής του απειλήθηκε και διαβρώθηκε χρόνια τώρα από τα "πράσινα λαμογία". Δεν αρκούν να δημοσιεύονται π.χ οι υπουργικές αποφάσεις στο ιντερνετ και άλλα συναφή. Αγαπητε κύριε Παπανδρέου θα ξέρεις ότι εκτός των άλλων θα κριθείς πολύ αυστηρά από όλους στην ικανότητα σου να ελέγξεις αύτη την σύχρονη μάστιγα της νεολληνικής τάξης πραγματών κάτι που απόλυτα δεν το κατάφερε ούτε ο πατέρας σου και ιδρυτής Ανδρέας Παπανδρέου ούτε βέβαια ο Κωνσταντίνος Σημίτης!

Καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο της νέας κυβέρνησης!

Δεν υπάρχουν σχόλια: