Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Συζήτηση με θέμα «Ελληνικότητα και Ευρωπαϊκή Ταυτότητα»

Λάβαμε το ακόλουθο μήνυμα από την Ένωση Ακολούθων τύπου για μία ενδιαφέρουσα εκδηλωση

H Ένωση Ακολούθων Τύπου σε συνεργασία με το περιοδικό Monthly Review οργανώνει συζήτηση με θέμα «Ελληνικότητα και Ευρωπαϊκή Ταυτότητα» την Πέμπτη 30 Απριλίου 2009 (13.00-16.00), στo πλαίσιo του “Forum Διεθνούς Επικοινωνιακής Πολιτικής”.
Η εκδηλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης (δίπλα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο).
Στην εκδήλωση θα απευθύνουν εισηγήσεις οι Βαγγέλης Χωραφάς και Κώστας Μελάς (περιοδικό Monthly Review), ο καθηγητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Γιώργος Κοντογιώργης, ο πρώην δ/ντης της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” Σεραφείμ Φυντανίδης, ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης, και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Δημήτρης Χριστόπουλος.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρόεδρος της Ένωσης Ακολούθων Τύπου Κώστας Μαυροειδής.
Περισσότερα: www.icp-forum.gr / www.publicdiplomacy.gr

Πρωτομαγιά στο Μαυρομάτι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροματίου
σας προσκαλεί να γιορτάσουμε όλοι μαζί
την γιορτή της Άνοιξης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο
Βόρειο Δασύλλιο του χωριού μας.

Σας περιμένουμε
να υποδεχθούμε μαζί τον Μάη.

http://www.mavromati.gr/protomagia/afisa_protomagias.jpg
http://www.mavromati.gr/protomagia/aerofotografia4.jpg



www.mavromati.gr
info@mavromati.gr
www.mvradio.tk

Η Αλλαγή έρχεται από την Τουλούζη!!!



Ακόμα ένα μήνυμα από τα πολλά που λαμβάνουμε από τον κύριο Κουτσούκο


Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είναι στη Γαλλία (Τουλούζη), όπου συμμετέχει στη συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) προξενώντας ρίγη συγκίνησης και περηφάνιας στους απανταχού της γης ευρισκομένους Έλληνες!!.

Η συνάντηση της Τουλούζης, αποτελεί και την επίσημη έναρξη της καμπάνιας του Ευρωπαϊκού Κόμματος για τις Ευρωεκλογές. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς παρουσιάζει την πρόταση της Ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς για μια πιο κοινωνική Ευρώπη. Στη συνάντηση θα πάρουν μέρος και οι επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίων από τα κόμματα που έχουν καταρτίσει τα ψηφοδέλτιά τους ή οι επικεφαλής των σημερινών ομάδων των κομμάτων.

Βασικός στόχος των ευρωπαίων σοσιαλιστών, όπως αποφασίσθηκε στη Σύνοδο της Μαδρίτης (τον περασμένο Δεκέμβριο) είναι η δημιουργία 20 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Γι' αυτό και θα επιδιώξουν την ανατροπή του συσχετισμού δυνάμεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο οποίο, τα τελευταία χρόνια, ο συσχετισμός είναι υπέρ των συντηρητικών.

Έμφαση θα δοθεί στην κοινωνική πολιτική, η οποία θα αντιπαραταχθεί στον εκφυλισμό του κοινωνικού κράτους, ενώ θα προβληθούν και οι βασικές αρχές των σοσιαλιστών για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, οι οποίες στηρίζονται στην ενίσχυση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, όπως και τον έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αντί της σημερινής ασυδοσίας του.

Στην ατζέντα των σοσιαλιστών υπάρχουν τρία σημαντικά ζητήματα, τα οποία, ούτως ή άλλως, θα τεθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον επόμενο χρόνο.Μεταξύ αυτών είναι:

1. Η αναθεώρηση της στρατηγικής της Λισσαβόνας, στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθεί η κοινωνική πολιτική και η αλλαγή του Συμφώνου Σταθερότητας.

2. Η επαναφορά της Συνταγματικής Συνθήκης, ύστερα και από την ψηφοφορία στην Ιρλανδία, η οποία, αυτή τη φορά, αναμένεται να δώσει θετικό αποτέλεσμα.

3. Η συζήτηση για τη Συμφωνία της Μπολώνιας, η οποία αφορά στην ενοποίηση της εκπαίδευσης μετά το Λύκειο, θέμα στο οποίο οι σοσιαλιστές δίνουν ιδιαίτερη σημασία.

Στα ανωτέρω αν προστεθεί και η "πράσινη ανάπτυξη", σε συνδυασμό με τις πολιτικές περιβάλλοντος, προκύπτει η ατζέντα των θεμάτων τα οποία θα προωθήσει το ΕΣΚ από το 2010, εκμεταλλευόμενο και την παρουσία του Ισπανού Πρωθυπουργού Χοσέ Θαπατέρο στην Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς η Ισπανία θα ασκήσει την Προεδρία της Ένωσης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010.

Ευρωπαϊκή Σοσιαλιστική Νεολαία. Το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Πετρούλα Ντελεδήμου, εξελέγη ομόφωνα την προηγούμενη βδομάδα, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Σοσιαλιστικής Νεολαίας (ECOSY), στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή 250 αντιπροσώπων από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Η Πετρούλα Ντελεδήμου είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος Ευρωπαϊκής Νεολαίας. Από τη θέση της, θα συμμετέχει στο εξής στο Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Συνόδους των Σοσιαλιστών Ηγετών της Ευρώπης και στο Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Προοδευτικών Μελετών.

Ο αυριανός πρωθυπουργός - και παγκοσμίως καταξιωμένος - Γ. Παπανδρέου μιλώντας πριν λίγες μέρες για το «Πολιτικό Σύστημα και Ταυτότητα - Παγκοσμιοποίηση και η περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου», υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής:

Το πραγματικό τέλος του Ψυχρού Πολέμου: «Το πραγματικό τέλος του ψυχρού πολέμου δεν ήταν με το γκρέμισμα του Τείχους του Βερολίνου, ήταν με το γκρέμισμα του δεύτερου «τείχους», αυτού που λέγεται «Wall Street», πριν από λίγους μήνες».

Το μεγάλο στοίχημα: «Το ερώτημα το οποίο τίθεται σήμερα δεν είναι εάν θα υπάρξει παγκοσμιοποίηση. Το μεγάλο στοίχημα είναι αν θα υπάρξει εξανθρωπισμός της παγκοσμιοποίησης. Μια παγκοσμιοποίηση που δεν θα είναι των λίγων, δεν θα είναι της ολιγαρχίας, του πλούτου ή της εξουσίας, αλλά θα είναι των πολλών, με επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον του».

Η διεθνής οικονομική κρίση είναι πολιτικό φαινόμενο. «Στην «Επιτροπή Stiglitz», την οποία έχουμε δημιουργήσει στη Σοσιαλιστική Διεθνή, αναλύσαμε το φαινόμενο της πρόσφατης κατάρρευσης των οικονομιών, όχι ως ένα οικονομικό αλλά ως ένα πολιτικό φαινόμενο. Είναι ένα πολιτικό φαινόμενο, διότι ουσιαστικά είχαμε την ανάπτυξη, την ενδυνάμωση μιας ισχυρής ολιγαρχίας του χρηματοπιστωτικού.

Το Πασοκ σαρώνει σε όλη την Ελλάδα με ποσοστό διαφοράς 11% με ανοδική τάση και σχηματίζει ισχυρή, αυτοδύναμη, δημοκρατική κυβέρνηση όλων των Ελλήνων!! Η αλλαγή έρχεται !!! Αγέρωχα νιάτα, περήφανα γηρατειά ο νέος μας - παγκοσμίως αναγνωρισμένος - Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου - η μοναδική μας ελπίδα - είναι πανέτοιμος να αναλάβει το πηδάλιο της Ελλάδος, ακολουθήστε τον με πίστη, ενθουσιασμό, πάθος, ήθος και αγωνιστικότητα!! Αρχίζει ο «χρυσός αιώνας» του Γεωργίου Παπανδρέου!!

Το παλλαϊκό ποτάμι είναι πλέον ορμητικότατο τσουνάμι και δεν γυρίζει πίσω!!! Σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη φυσάει ο ούριος άνεμος της «αλλαγής». Ενθουσιώδη μηνύματα σαρωτικής νίκης έρχονται από κάθε γωνιά του Ελληνισμού. Επιτέλους τέλος. Η Ελλάδα άλλαξε οριστικά και αμετάκλητα σελίδα μια για πάντα!!!"

Εκλογές Εδώ και Τώρα με Υπηρεσιακή διακομματική Κυβέρνηση.

Νυν υπέρ πάντων ο αγών!!!


Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας

www.koutsoukos-anastasios.gr

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Εκδήλωση για τη Ρόζα Λούξεμπουργκ στην Λειβαδιά


Ρόζα Λούξεμπουργκ: Η επικαιρότητα μιας σκέψης, το παράδειγμα μιας πολιτικής πρακτικής

Φέτος συμπληρώθηκαν 90 χρόνια από τη δολοφονία μιας κορυφαίας μορφής του παγκόσμιου εργατικού κινήματος, της Ρόζας Λούξεμπουργκ (1870-1919) . Και δεν είναι μόνο η συμβολή της, αυτής μιας γυναίκας, στην παγκόσμια ιστορία, αφού ηγήθηκε μιας επανάστασης στο Βερολίνο που ανέτρεψε το γερμανικό στρατιωτικό κατεστημένο και σταμάτησε τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά η ίδια η πολιτική της σκέψη που προσδιόρισε το σύνολο της ιστορίας του εργατικού κινήματος, διατηρώντας αναλλοίωτη, παρά το διάβα του χρόνου, την επικαιρότητά της. Δεδομένης της έντασης των σημερινών οικονομικών προβλημάτων, της συνθετότητας των πολιτικών απαιτήσεων της συγκυρίας και έναντι μιας νεανικής κοινωνικής εξέγερσης που εκδηλώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, είναι νομίζουμε αναγκαίο να εγκύψει κανείς στη σκέψη αυτή, επιδιώκοντας τις αναγκαίες αναγωγές που συνεπάγεται η διαύγαση των απαιτήσεων της σύγχρονης πολιτικής πραγματικότητας.

Εκδήλωση
Σάββατο 25 Απριλίου 2009 στις 8.00 μ.μ
στο Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς

«Η επικαιρότητα της σκέψης της Λούξεμπουργκ για τον Αυθορμητισμό και την Πρωτοπορία»
Ευθύμης Παπαδημητρίου, Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

«Ρόζα Λούξεμπουργκ: Η συμβολή ενός ιστορικού πολιτικού παραδείγματος στην ανάλυση της τελευταίας πολιτικής συγκυρίας»
Μιχάλης Λυμπεράτος, διδάσκων Σύγχρoνης Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, εκπαιδευτικός

Συν- διοργάνωση:
Κινηματογραφική Λέσχη Λιβαδειάς
Ομάδα κοινωνικού και πολιτικού προβληματισμού
Όμιλος Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς

Δείτε περισσότερα εδώ

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

O διμέτωπος αγών και οι ρίζες του

Από τα χρόνια της νεολαίας ,στα πανεπιστήμια θα έχετε ακούσει για τις ανίαρες συμμαχίες μεταξύ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και Πανσπουδαστικής. Από τα χρόνια του Φλωράκη και του Μητσοτάκη και την κυβέρνηση συνασπισμού το 89 που οδήγησε στην μοναδική σύσταση Ειδικού Δικαστηρίου κατά του ΠΑΣΟΚ θα μάθανε οι νέοι και θα επιβεβαιώσανε οι παλιοί αυτό τον μονομέτωπο αγώνα και το άγχος κάποιες φορές του ΚΚΕ απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. Η ανάλυση αυτής της σχέσης προσφέρεται διαχρονικά για χρήσιμες κοινωνικοπολιτικές παρατηρήσεις και μαθήματα πολιτικής ιστορίας. Φταίει η στάση που κράτησε Ο Γέρος της Δημοκρατίας Γεώργιος Παπανδρέου σε υποθέσεις (π.χ συμφωνία της Βάρκιζας,) η κοινή πολιτική δεξάμενη ψήφων των δύο κομμάτων, τα συνθήματα του Ανδρέα το 81, ή μήπως ο απίστευτός καθεστωτισμός ενός πολιτικού φορέα που ταυτίζεται σε δομή και αποπνέουσα νοοτρωπία με ολοκληρωτικά καθεστώτα και νεοσυντηρητικές πρακτικές. Μηπώς είναι ένας καθρέφτης αυτή η τακτική του ΚΚΕ για ένα πρόσωπο καλά κρυμμένο ? Mήπως τελικά πλην ελαχίστων εξαιρέσεων αποτύχαμε να ορίσουμε ρεαλιστικά ποτέ τι είναι αριστερό και τι δεξιό σε αυτήν την χώρα?Η μήπως ο Συνασπίσμός δεν δέχτηκέ αντίστοιχα πυρά ταυτόχρονα απο ΝΔ και ΚΚΕ ειδικά από τον Δεκέβρη και μετά. Από το αληθές "αριστερός ψάλτης της Δεξιάς "θα επίθυμούσα να περάσουμε κάποτε σε ένα πολιτικό πολιτισμό που τα βιώματα και τα λάθη του παρελθόντος και από τις δύο πλευρές να δώσουν την θέση τους σε μία ρεαλιστική προσέγγιση πολιτική.

Ας δούμε της επιστολή σήμερα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ



"Απαντώ στην επιστολή σας της 23ης Μαρτίου 2009, με κάποια σχετική καθυστέρηση λόγω και της απουσίας μου στο εξωτερικό. Γνωρίζω, και από την προσωπική πολιτική μου διαδρομή, την πορεία των σχέσεων ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ από την ίδρυση του Κινήματός μας μέχρι σήμερα.Σχέσεις πολυκύμαντες με κοινούς αγώνες και πολλές φορές συγκρουσιακές, που δεν εμπόδισαν όμως τον αμοιβαίο σεβασμό στο επίπεδο των πολιτικών ηγεσιών στην οργανωμένη βάση των κομμάτων μας. Πίστευα και πιστεύω πάντα στην ανάγκη καθαρών και ειλικρινών σχέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, ακόμα και όταν διαπιστώνονται σοβαρές και πολλές φορές αγεφύρωτες διαφορές πολιτικής και στρατηγικής προσέγγισης. Πεποίθησή μου είναι ότι κανείς δεν μονοπωλεί την ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων, ούτε κατέχει την απόλυτη αλήθεια γι’ αυτά. Και αυτό ισχύει όχι μόνον για τους επιστήμονες και τους πολιτικούς, αλλά και για τα πολιτικά κόμματα.Η αξιολόγηση της ιστορίας είναι πάντα χρήσιμη όμως ούτε μας απαλλάσσει από τις σημερινές και μελλοντικές μας ευθύνες, ούτε και μας φυλακίζει στο παρελθόν.

Και σήμερα βιώνουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη για τους εργαζόμενους της πατρίδας μας οικονομική και κοινωνική συγκυρία. Μια συγκυρία την οποία έχει δημιουργήσει η συντηρητική διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και οι αντιλαϊκές και αδιέξοδες πολιτικές της. Ο λαός και οι πολίτες απαιτούν από τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης προγραμματικό λόγο και ρεαλιστικές προτάσεις για να βγούμε από την πολύπλευρη κρίση. Χρέος μας ως ΠΑΣΟΚ είναι να αναδεικνύουμε, καθημερινά, τις πραγματικές ευθύνες της Κυβέρνησης και να αγωνιζόμαστε για αλλαγή πορείας της χώρας μας - το συντομότερο. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το συμμερίζεστε ως χρέος απέναντι στους πολίτες. Απέναντι και στα μέλη και τους οπαδούς του ΚΚΕ, που βιώνουν, επίσης, στην καθημερινή τους ζωή τις συνέπειες της Νεοδημοκρατικής νεοσυντηρητικής διακυβέρνησης.

Ο διμέτωπος τον οποίο έχετε επιλέξει, κριτική δηλαδή στο ΠΑΣΟΚ ταυτίζοντάς το με την κριτική στην σημερινή κυβέρνηση, βοηθά τα μέγιστα να αποσιωπούνται οι πραγματικές πολιτικές αλλά και οι ευθύνες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Ο ελληνικός λαός, γνωρίζει, γιατί το βιώνει καθημερινά, ποιος κυβερνά και ποιος ευθύνεται για τα σημερινά αδιέξοδα. Θυμάται και συγκρίνει.Αν σας έστελνα δε επιστολές, κάθε φορά που οι δηλώσεις στελεχών σας ξεπερνούν τα όρια, θα είχαμε μια πολλή πυκνή αλληλογραφία.



Γιώργος Α. Παπανδρέου"

Στην Ελλάδα της ατιμωρησίας

Σε συνολική ποινή φυλάκισης 5,5 ετών καταδικάστηκαν από το Τριμελές εφετείο κακουργημάτων της Αθήνας γιά την υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ ο πρώην γενικός διευθυντής ανταγωνισμού Παναγιώτης Αδαμόπουλος ,ο εκτελωνιστής Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος και ο εμπορος σιτηρών Κων/νος Κωνσταντινίδης. Η υπόθεση των καρτέλ της Μεβγάλ, που έγινε ευρύτερα γνωστή με τον κωδικό Υπόθεση των κουμπάρων, αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το σύχρονο πρόβλημα της ελληνικής δημοκρατίας: την ατιμωρησία. Ενοχοι κρίθηκαν οι "κουμπάροι" αλλά αφέθησαν ελεύθεροι καθώς το δικαστήριο επέβαλε ποινές φυλάκισης 5,5 χρόνων με αναστολή σε κάθε έναν από τους τρεις κατηγορούμενους για την υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ .Με 10.000 ευρώ οι κορώνες του όλα στο φώς μοιάζουν πάλι με εργό χιλιοπαιγμένο που δεν πείθει κανέναν. Οτάν ξέσπασε το σκάνδαλο θυμάμαι οι συμβολισμοί που επιχειρήθηκαν από πρώτης γραμμής στελέχη της κυβέρνησης στα τηλεπαράθυρα. "Η κυβέρνηση που περνά τις χειροπέδες", φώναζαν "που οδηγούνται στο Κορυδαλλό οι ένοχοι," η κυβέρνηση της ΝΔ μια εποχή τότε που τα φτηνά επικοινωνιακά τρικ της κυβέρνησης Ρουσόπουλου ήταν στην ημερήσια διάταξη. Mόνο που σε μία ευνομούμενη δημοκρατία, σε μία χώρα που θέλει να θυμίζει την ασθενική της μνήμη σημασία έχει η κατάληξη της υπόθεσης και όχι το πρόσκαιρο επικοινωνιακό τέχνασμα.

Στο ίδιο πλάισιο έρχεται και η αλλάγη του νόμου περί ευθήνης Υπουργών, η αναγκαιότητα της οποίας ανακύπτει από την υπόθεση Παυλίδη πιο επίκαιρη από ποτέ. Από την Πρόταση του Βενιζέλου, αρχιτέκτονας της ρύθμισης του άρθρου 86 (στην οποία συναίνεσε το 2001 και η Ν.Δ.) που "Θεωρεί ότι είναι δυνατόν μέσα στα όρια του υπάρχοντος συνταγματικού πλαισίου (με αρκετά πλατιά ερμηνευτική διάθεση, βέβαια) να ανατεθεί το όλο έργο της προκατακριτικής εξέτασης και της κύριας ανάκρισης σε δικαστικό συμβούλιο που θα εκλέγεται από τη Βουλή, με αυξημένη πλειοψηφία (2/3) μέχρι της απόψεις της Μπακογιάννη που δηλώνει ότι"Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών κατάντησε νόμος δυσφήμισης των υπουργών. Δικαιοσύνη πρέπει να σημαίνει ισονομία. Δεν μπορεί να διαφέρει ο πολιτικός από τον πολίτη. Αν ο πολιτικός κατηγορείται, οφείλει να πηγαίνει στη Δικαιοσύνη.", τό κλίμα δείχνει να έχει ωριμάσει. Ας αναλάβει η επόμενη κυβέρνηση μια ρητή δέσμευση αλλαγής του νόμου γιατί από ευάρεστες προτάσεις και καταδίκες χορτάσαμε.

Η κατεύθυνση δημιουργίας ενός κράτους στην σύνειδηση του πολίτη, όχι με μία ανίαρη θεσμική έννοια αλλά με μία πραγματιστική διάσταση προληπτικού και κατασταλτικού μηχανισμού περνά αποκλειστικά από την καταπολέμηση του φαινομένου της ατιμωρησίας. Δείτε το ως επαναπροσδιορισμό της ηθικής της πολιτικής, ως αποκατάσταση της εμπιστοσύνης με τους πολίτες, ανήκει στα τρία σημαντικότερα προβλήματα της νεολληνικής τάξης πραγμάτων.



Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Γλυκά και ταπεινά




Οτάν πριν από 10 μήνες ξέσπαγε η υπόθεση Παυλίδη ελάχιστοι υπολόγισαν την σημασία που θα αποκτούσε για την εύθραστή κοινοβουλευτική πλειοψηφιία της Νέας Δημοκρατίας. Το ερώτημα πο γεννιέται για πρωτη φόρα για εμάς τόσο πειστικά είναι το εξής: ποίόν θα εύνοήσουν αλήθεια οι πρόωρες εκλογές εάν γίνουν στην ΝΔ. Είναι αλήθεια ότι αυτό που απαξιώνει περισσότερο ένα κόμμα, εδώ την ΝΔ, είναι η διάρκεια της υστέρησης σε δημοσκοπήσεις. Το περασμένο Σεμπτέβρη εξερράγη ο θυμός , η έκπληξη για τα όσα κινηματογραφικά συνέβησαν σε αυτήν την χώρα τα προηγούμενα 4 χρόνια. Οσά επικοινωνιακά ακολούθησαν εκ των υστέρων δεν ανέστρεψαν ούτε θα αναστρέψουν το κλίμα.Ενάς άνθρωπός που φεύγει αλήθεια γιατί θα πρέπει να ενδιαφέρεται τι θα κάνουν οι άλλοι για να το ξαναφέρουν σε τροχιά νίκης. Ποτέ δεν ήταν ψέμα ότι οι μεταπολιτευτικοί κομματικοί σχηματισμοί στην Ελλάδα διεθέταν λίγω από δόση ψιλής τουλαχιστον κυριότητας για συγκεκριμένους, γεγονός που δημιουργούσε ένα στοιχείο υπεροχής. Υπό αυτό το πρίσμα εμμονή Παυλίδη σε μη παραίτηση μόνο τυχαία δεν είναι. Δεν ξέρω ποιόν μπορεί να ευνοήσει αλλά αδυνατώ να πιστεψώ οτι ακόμα και ένας κουρασμένος πρωθυπουργός δεν μπορεί να επιβληθεί σε ένα ακούραστο στρατιώτη του "σεμνά και ταπεινά." Εάν η ΝΔ προκυρήξει μόνη της ποτέ προώρες εκλογές δεν θα το κάνει για την ανάγκη αλλάγης πορείας της χώρας. Προσωπικά θεωρώ οτι η είκονα ενός πρωθυπουργού που αποχωρεί πρόωρα ή έστω στο τέλος της θητειας του () για να μην γευτεί την συνολική αποδοκιμασία της πολιτικής του πράξη πολιτικής αναδρείας. Δεν υπάρχουν αήτητοι πρωθυπουργοί ούτε θα υπάρξουν ποτέ. Mόνο που στην προκειμένη περίπτωση έαν προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, είναι άλλες οι λογικές που την υπαγορεύουν. Μέχρι όμως να βρούν οι επίδοξοι δελφίνοι στην ΝΔ στα αλήθεια ποιό σενάριο τους βολευτεί ας γλυκαθούμε λίγο, έστω και σεμνά, μέρες που έρχονται

Φωτογραφία από
griniarogatos.blogspot.com