Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007

Πολλά τα ανοιχτά μέτωπα.Ανοιχτός ο χώρος της αντιπολίτευσης



Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πως η δεύτερη τετραετία της Κυβέρνησης Καραμανλή αποδεικνύει το πραγματικό πρόσωπο του απορρυθμιστή.Κλείσαμε τον μαρτυρικό Αύγουστο με μια σωρεία νομοσχεδίων που έταζαν αυξήσεις σε στρατιωτικούς,εξομοιώση τριτέκνων με πολυτεκνούς και γενικότερα ευνοικές ρυθμίσεις σε κατηγορίες και κατηγορίες ασθενέστερων τάξεων και δέσμευση αποφυγής νέων έμμεσων φόρων.
4 μήνες μετά η απίθανη αυτή κυβέρνηση λες και βρίσκεται σε ανταγωνισμό ανοίγει καινούργια μέτωπα με την ευκολία που μοίραζε υποσχέσεις.Η οριακή πλειοψηφία της Κυβέρνησης Καραμανλή και η εξάρτησή της από την οικογένεια Μητσοτάκη άνοιξε την όρεξη σε παλιούς επιχειρηματικούς φίλους της ιστορικής οικογένειας βλ. Aegean, που μέσα από τα εκτελεστικά της όργανα βλ.υπουργό Μεταφορών, προχωρούν στον κατακερματισμό της δημόσιας περιουσίας,εφαρμόζωντας σχέδια που έμειναν στο συρτάρι τη τελευταία δεκαετία.
Καποιοι απίστευτοι αμιγώς αμερικανοτραφείς τεχνοκρατές νέοι πρόεδροι της ΔΕΗ (βλ. Αθανασόπουλος)ταυτίζουν το επιχειρηματικό business plan με τις διαδοχικές αυξήσεις των τιμολογίων για τα ελληνικά νοικοκυριά.Μας εμπαίζουν κανόντας μπαλάκι την ευθύνη μεταξύ ΡΑΕ και υπουργείου Ανάπτυξης για το ύψος των αυξήσεων.
Αλήθεια κύριε Καραμανλή η μεταρύθμιση που οραματιστήκατε ταυτίζεται με την τσαλακωμένη,μαζική αποχώρηση του κράτους με επαχθείς όρους από όλους τους παραγωγικούς τομείς;
Είχα την αίσθηση οτί πρεσβεύατε όπως και ο Θείος σας το μοντέλο της Λαικής Δεξιάς και είχατε αφήσει,ετσί και για να βρίσκουν και όρους διαφοροποίησης οι νεολαίοι της ΟΝΝΕΔ,το μοντέλο της φιλελεύθερης Δεξιάς για την οικογένεια Μητσοτάκη.Πώς αντιστράφηκαν έτσι οι όροι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: