Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

ΠΑΣΟΚ : Στόχοι στην πορεία προς το Συνέδριο


Aπό το in.gr

Ικανοποίησή εκφράστηκε από τον Γ.Παπανδρέου για την πορεία προς το συνέδριο μετά συνεδρίαση του Πολιτικού και Συντονιστικού Οργάνου την Τετάρτη. Ανάγκη για ενεργό συμμετοχή της νεολαίας στην πολιτική και στα όργανα του Κινήματος διαπιστώθηκε στη συνεδρίαση.

Αναφορικά με τα οργανωτικά ζητήματα του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση εκφράστηκαν κοινές διαπιστώσεις για τις «ανάγκες του ΠΑΣΟΚ σήμερα» με κυρίαρχες την διευκόλυνση «εισόδου στην πολιτική» νέων ανθρώπων ηλικίας 25-35 ετών όπου και εντοπίζεται η πλειοψηφία της «γενιάς των 600 ευρώ».

Παράλληλα, συμπερασματικά, σημειώθηκε η «αναγκαιότητα αναβάθμισης του πολιτικού συστήματος και κατ’ επέκταση της πολιτικής λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ».

Επιπρόσθετα, η συμμετοχή της νεολαίας, κάτω των 35 ετών, σε όλα τα συλλογικά όργανα του Κινήματος με ποσοστό 15% υπήρξε σημείο τομής όλων των απόψεων.

Σε ότι αφορά το Εθνικό Συμβούλιο, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ευρύτερη συναίνεση για την διατήρηση του μικτού του χαρακτήρα με 150 αιρετά και 149 θεσμικά μέλη. Επίσης πρόκειται να προταθεί η μείωση των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, 11-15 άτομα, καθω΄ς επίσης και η συμμετοχή ενώ του γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Το Εθνικό Συμβούλιο θα εκλέγει τον γραμματέα του, το Πολιτικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης, ενώ ο γραμματέας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και το Πολιτικό Συμβούλιο θα δημιουργεί μια επιτροπή η οποία θα εποπτεύει τις διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ για τις βουλευτικές και τοπικές εκλογές.

Η διαδικασία εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει ως έχει, με το Εθνικό Συμβούλιο μετά την εκλογή του να ορίζει τις τεχνικές λεπτομέρειες της εκλογής αυτής.

Επιπλέον υπάρχει η πρόταση να συμπεριληφθεί στο Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ η θέση, ότι από την ημέρα προκήρυξης εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ μέχρι την εκλογή του το ανώτερο χρονικό διάστημα θα είναι 30 ημέρες.

Οι προαναφερθείσες προτάσεις θα συζητηθούν στην συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, την Παρασκευή, ενώ στην συνέχεια η Επιτροπή θα διαμορφώσει την τελική πρόταση προς το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το οποίο θα πάρει και τις τελικές αποφάσεις.


Δεν μπορεί παρά μόνο θετικά σχόλια να αποσπάσουν οι παραπάνω σκέψεις εφόσον βέβαια γίνουν πράξεις. Ειτέ ερμηνευτούν υπό την απειλή του φαινομένου Τσίπρα, είτε ερμηνευτούν υπό το προσταγμα της Αλλαγής προς τον Παπανδρέου στο βωμό της οποίας δεν θυσιαστήκαν ακόμα στελέχη και στελέχη. Να θυμίσουμε στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι η ηλικιακή ανανέωση δεν συμβαδίζει κατ ανάγκην με την ενηλικίωση και την ανανέωση σε πρακτικές και νοοτροπίες. Στελέχη της πάλαι ποτέ Νεολαίας ΠΑΣΟΚ μπορούν κάλλιστα να εμφανίζουν γερασμένες και αναχρονιστικές νοοτροπίες που δεν θα αναβαθμίσουν το ΠΑΣΟΚ σε ποιοτικό επίπεδο παρά μόνο σε ηλικιακό. Το ανθρώπινο υλικό μιας συγχρόνης Κεντροαριστερής παράταξης οφείλει να παντρέψει σύγχρονές αντιλήψεις και φρέσκες ιδέες, εμπλουτισμένες ενδεχομένως με μια επιστημονική επάρκεια, με στελέχη που γαντζώθηκαν αποκλειστικά από την συνδικαλιστική τους ανέλιξη.

Εάν μπορέσει να αξιοποιήσει το ΠΑΣΟΚ και κυρίως να εμπνεύσει και το ανθρώπινο αυτό δυναμικό για μία νέα πορεία ενδεχομένως να ανοίξει πιό αποτελεσματικά και υπεύθυνα τα φτερά του στην Κοινωνία. Η περίπτωση της Βοιωτίας δεν αποτελεί εξαίρεση στην παραπάνω μονομέρεια


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ. ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ OBAMA. ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ OBAMA ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΣΙΠΡΑ.

non journalist* είπε...

Φοβάμαι οτι πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν. Απο το συνέδριο και πέρα, ίσως το ΠΑΣΟΚ μπορέσει να πάρει μια ανοδική πορεία..

Medeon είπε...

Μικρέ μου δημοσιογράφε εάν εννοείς το φαινόμενο των επαγγεματίων συνδικαλιστών συμφωνώ απολύτως