Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2008

O Πόλεμος των ΜΜΕ για τον Κομιστή του DVD




Για μία ακόμα φορά βίωνουμε ένδοξες ημέρες ελληνικής δημοσιογραφίας με προσωπικά ξεκαθαρίσματα. Οι υπαινιγμοι του συγκροτηματος Λαμπράκη εδώ και καιρό αναφορικά με τον κασετοκομίστη, βλ. σκιτσιγραφίες στο ΒΗΜΑ με θέμα το 8 Όλα, που στόχευαν στα ανερχόμενα ταλέντα του Κυριακατικού τύπου Μακή Τριανταφυλλόπουλο και Θέμο Αναστασίαδη δεν έμειναν αναπάντητα.Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος πέρασε στην αντεπίθεση αφιερώνοντας το χθεσίνο κομμάτι της Ζούγκλας σε ανταπαντήσεις απευθυνόμενες στον ΔΟΛ. Η Ολγά Τρέμη ανταπάντησε σήμερα με αγωγές στα όνειρα και οράματα του Σπύρου Καρατζαφέρη για την Γυναίκα του Μεγάλου Καναλιού που έστειλε το DVD.
Συμπέρασμα 1: Ο προσωποπαγής χαρακτήρας των ΜΜΕ, που έχουν μετατραπεί σε θεματοφύλακες προσωπικών και οικονομικών συμφερόντων δείχνει την απαξίωση συνολικά του ενημερωτικού χαρακτήρα που κάποτε αντιστοιχούσαν στην εννοία της δημοσιογραφίας.Τα δειλά βήματα της ιδιωτικής τηλεόρασης το 1990 με τα συντηρητικά ταγερ της ανερχόμενης τότε σαρανταρας Λιάνας Κανέλλη ανήκουν στο παρελθόν. Ενά λόμπι δημοσιογραφικό των πολύ 40 ανθρώπων,μια οικογένεια , μια παρέα ανθρώπων κανούν την χειρίστη δυνατή χρήση της υπερμετρης εξουσίας που συγκεντρώνεται στα χέρια τους.Μια επίδειξη δύναμης και αλλαζονίας στις εποχές της τηλεοπτικής δημοκρατίας. Δεν υπάρχει κάνενα έλεγχος στο ήθος με τον όποιον απευθύνονται στον δυσμοίρο τηλεθεατή/καταναλωτή.Κανείς δεν προστατεύει την αισθητική μας πλέον.
Συμπέρασμα 2: Μετά και την ειδική εκδήλωση του ΔΟΛ προχθές για την νέα σειρά ταινιών του Βήματος,ταινίες που έχουν βραβευτεί με Οσκάρ, επισημοποιουνται οι ποιοτικές ανησυχίες και ο πραγματικος ανταγωνισμός της ελληνικής δημοσιογραφίας.Η Δημοσιογραφία των DVD.Κάπως επρέπε να χτυπηθεί η συμφωνία του Πρώτου Θέματος με την εταιρία κινηματογραφικής Διανόμης της οικογενειας Βαρδιλογιάννη, που εξασφάλιζε δυνάτες ταινίες κάθε Κυριακή. Πάντως από τον Αυτοδημιούργητο και τον Κατεστημένο συγκρότημα, εχώ μια μικρή συμπάθεια για τον ανερχόμενο εάν δεν ταυτιστεί άμεσα και αυτό με το Κατεστημένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: