Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2008

Σοσαλιαστική χαραμάδα αισιοδοξίας στην Ισπανία. Ζαπατέρο νικητής στην Ισπανία


Την στιγμή που η Ελλάδα κλυδωνίζεται εν μεσω απεργιων από το φαινόνενο Τσίπρα το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα του πρωθυπουργού Χοσέ Θαπατέρο φαίνεται να παίρνει μεγάλη νίκη έναντι του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές που διενεργήθηκαν στην Ισπανία υπό το βάρος της ψυχρής εκτέλεσης πρώην δημοτικού συμβούλου στη Χώρα των Βάσκων.

Με καταμετρημένο το 33,1% των ψήφων, το Σοσιαλιστικό Κόμμα λαμβάνει σχεδόν το 47% και εκτιμάται ότι εξασφαλίζει 170 έδρες, ενώ το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα εξασφάλισε το 36% και 150 έδρες. Η Κάτω Βουλή έχει 350 έδρες.
Τα μέχρι στιγμής επίσημα αποτελέσματα στο 12% των ψήφων δίνουν στο Σοσιαλιστικό Κόμμα προβάδισμα δέκα ποσοστιαίων μονάδων. Αποσπά ποσοστό της τάξεως του 46,7% (173 έδρες) έναντι 36,4% που συγκεντρώνει το Λαϊκό Κόμμα.
Το σύνολο των exit poll που δημοσιοποιήθηκαν μετά το κλείσιμο των καλπών δίνουν στο Σοσιαλιστικό Κόμμα τη νίκη με καθαρό προβάδισμα σε ποσοστό και έδρες. «Όλα τα exit poll μας δίνουν τη νίκη» δήλωσε εκπρόσωπος των Σοσιαλιστών. Η συντηρητική αντιπολίτευση από πλευράς της αναμένει τα τελικά αποτελέσματα.
«Οι δημοσκοπήσεις είναι μόνο δημοσκοπήσεις» δήλωσε ο συντονιστής της προεκλογικής εκστρατείας του Λαϊκού Κόμματος, Πίο Γκαρθία Εσκουδέρο, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «το Λαϊκό Κόμμα θα έχει ένα θαυμάσιο αποτέλεσμα». Κατι που θυμίζει κάτι από την πρόσφατη αντιπαλότητα στην Ελλάδα στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ για τον ρόλο των δημοσκοπήσεων
Δεδομένου ότι για την απόλυτη πλειοψηφία απαιτούνται 176 έδρες τότε θα παιχθεί ενά μικρό θρίλερ για το εφικτό της απόλυτης πλειοψηφίας. Στην Ευρώπη σε μια εποχή που κυριαρχεί η συζήτηση εδώ και 2 χρόνια για την κρίση της κεντροαριστερας ερχέτα ι μια νίκη αχτίδα αισιοδοξίας για το μέλλον.Μετά την πτώση της κυβέρνησης Πρόντι η σοσιαλιστικη διακυβέρνηση στην Ευρώπη φαντάζει σαν μονοπώλιο πολιτικής εξουσίας υπο διερεύνηση.

Οι Κύριοι Παπανδρέου,Βενιζέλος,Σημίτης ας πάρουν μαθήματα για το επερχόμενο συνέδριο πως μπορεί μια σοσιαλιστική παράταξη να επανέλθει στην εξουσία. Να βγείτε μπροστά με όση φώτιση σας απομένει να παραδειγματιστείτε. Οι μεν θα μιλήσουν για τα γνωστα οι δε για το ελλειμα ηγετικής φυσιογνωμίας του Προεδρού/από μέσα τους βέβαια και ο καιρός περνάει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: