Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

Επιστροφή στις Ριζες....



Σε ενωτικούς και ψυχοαναλυτικούς ρυθμούς κινείται το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μέχρι στιγμής.. Ο Γίωργος Παπανδρέου έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στο Σύνθημα Νεα Αλλαγή από ότι στην Δίκαιη Κοινωνία επίζητωντας την αφύπνηση αντανακλαστικών του Παρελθόντος. Η Δίκαιη Κοινωνία υποκαθιστάται στον λόγο του Γίωργου απο τις συχνές αναφορές στην Αναδιανομή, σαν θεμελιώδες στοιχείο της Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Οσό όμως και να συσπειρώνει παραδοσιακούς ψηφοφόρους αυτή η Κίνηση δεν είναι αρκέτη για Εμας να τραβήξει, να εμπνεύσει νέα τμήματα στην Κοινωνία που αυτοτοποθετούνται στον χώρο του Κέντρου..Ειναι μία ψυχολογικη αφυπνήση, μία και συναισθηματική προσέγγιση η οποία από μονη της δεν είναι αρκετή.



Δεν πείθουμε Πρόεδρε
, όλοι μας , εννοούσε ο Σύνεδρος Παρασκευάς πριν από λίγο
σε μία αυτοκριτική ειλικρίνειας. Το παράδειγμα του Νέου εργατικου Κόμματος του Μπλερ επικαλέστηκαν άλλη Σύνεδροι ενώ επικριτικά σχόλια ΄δεχτηκε και η Πρόσκλήση του Αμερικανού Πρέσβη ενω πραγματοποιήθηκαν και αναφορες και επικρίσεις δημοσιογράφων(Ο στρατάρχης Πρετεντερης είχε πάλι την τιμητική του). Γενικά ακούγωντας Συνέδρους από όλο τον Κόσμο επικρατούν τρία συναισθήματα. Φόβοι και έγνοιες ότι δεν είναι όλοι μαζί, αρκετοί υπαινιγμοί για συνέχιση του Διασπαστικού ρόλου του Βενιζέλου, Προβληματισμός ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πείθει ακόμα ή πλέον το σύνολο της Κοινωνίας αλλά και προτάσεις ,παλίες και νεες για την Αναστροφή του κλίματος και τον κοινωνικο και πολιτικο εμπλουτισμό της Ιδεολογίας του ΠΑΣΟΚ.


Ο Βενιζέλος περιοριστήκε στην αναγνωση του προβλήματος διαρροης ψήφων προς ΣΥΡΙΖΑ και την ανάληψη ευθυνών ανάλογα με τον Ρόλο του καθενός. Επίσης άφησε υπαινιγνούς για το ενδεχόμενο της μεγάλης συμμαχίας στην Ελλαδα. Από προτάσεις νεες ο Βενιζέλος πάντως τίποτα. Ετσί δεν πείθετε κύριε Βενιζέλε ότι αποτελειτε ενναλακτική λύση. και πολύ περισσοτερο όταν υπερασπίζεστε τα αγαπημενα σας ΜΜΕ Ο Παπανδρέου πάντως εκφώνησε ένα λόγο πιο συναισθηματικό και συμβολικό από ότι στο Παρελθόν που αποτύπωνε ατόφια στοιχεια της Σοσιολδημοκρατίας σε όλη της την Ιστορία. Εχει ιδεολογία προσαρμοσμένη στην Νέα Κοινωνική Πραγματικότητα αλλά δεν είναι πλήρης ο λόγος του. Πάντως όρθρα ο Παπανδρέου όπως έγραφα Μήνες πριν προσδιόρισε ότι Απευθύνεται στον Νεό μη Προνομιουχο Ελληνα.
Δυστύχως όμως και είναι μια πραγματικότητα, ότι το υφός, το ήθος και ο πολιτικός Προβληματισμός του Γίωργου Παπανδρεόυ αντιπροσωπεύει μεν την πλειοψηφία των μελών της Μεγάλης Σοσιαλιστικής Παράταξης, μίλαει στην καρδία του αλλά πολύ φοβάμαι ότι χρείαζεται σημαντικές προσθήκες για να αγκαλίασει μεγαλύτερα κομμάτια της Κοινωνίας. Εκεί παλλινδρομεί σε δύο λογικές ο Παπανδρέου και είναι φανερό ότι δέχεται αντικρουόμενες εισηγήσεις από τους πολλους συμβουλάτορες του. Η πρόταση μας για νέο μέσο από το ΠΑΣΟΚ , βρήκες ανταποκρίση από τον Παπανδρέου καθώς αποτελει αίτημα από πολλά μελή στην Ελλάδα


Ποίος Είναι το Σύριζα και ποιός το ΠΑΣΟΚ πλέον μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι Υποκρισία πλέον ;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου εξαιρετικές οι θέσεις σου. Μακάρι να είχε στελέχη σαν εσένα η Βοιωτία όπου ασχολείσαι ή η Αθήνα. Εχούν επικρατήσει οι φελλοί στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα.

Stefan είπε...

ON LINE το Συνέδριο !!
ΜΟΝΟΝ ΜΕ MS_WIN EXPLORER OXI FIREFOX

http://radiopod.pasok.gr/tv/?page_id=7