Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

Oι Βοιωτοί που εκλέγονται στο Εθνικο Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ μετά το 8ο Συνέδριό του



Κάποιες εκπλήξεις και ανακατατάξεις στην βοιωτική λίστα περιλαμβάνουν τα τελικά αποτελέσματα για την αναδειξη του Εθνικου Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.





Πρώτη σε ψηφους αναδειχθηκε η Αριάδνη Αγάτσα που με κατέλαβε την 58η θέση λαμβάνοντας 305 ψήφους. Κατά την γνώμη μας η συμπάθεια που της έχει ο Πρόεδρος του Κινήματος σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στήριξε Παπανδρέου κατά την εσωκομματική διαδικασία , εάν και όχι με ιδιαίτερα εκδηλωτικές και πάντα επιτυχημένες ενέργειες, εξηγούν την αρκετά καλή της θέση. Παγίωνει για μας η Αριάδνη μία θέση στα πασοκικά δρώμενα στην Βοιωτία τουλάχιστον στην Παπανδρέου εποχή.

Ακολούθησε ο εκ Διστόμου ορμώμενος Πέτρος Λάμπρου με 297 ψήφους καταλαμβάνοντας την 60η θέση , που αποτελεί σταθερή αξία εκλογής στον Εθνικό Συμβούλιο. Χρόνια προσωπικός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου , διαχρονικός Ταμείας παλαιότερα του Κινήματος, πάντα πλασαριζόταν σε καλές θέσεις.
Η εκλεκτή του Αλέκου Ακριβάκη, Βάσω Τσόνογλου / Βυλλιώτη κοντά του στην 139η θέση με 196 ψήφους εκλέγεται σίγουρα καθώς φαίνεται ότι τα ρολόγια/λίστες την τίμησαν δεόντως και με την εκλογή της αυτή θα συνεχίσει να παίζει ρόλο στην Βοιωτία.

Δεν εκλέγονται Γιάννης Σωτηρίου που με 177 ψήφους κατέλαβε την 155η θέση και Γιάννης Γαμβρίλης που με 143 ψήφους κατέλαβε την 209 θέση. Τέλος μάλλον συμβολικό χαρακτήρα είχε η υποψηφιότητα του παλιού Βουλευτή Θηβών Γίωργου Κατσιμπάρδη που με 109 ψήφους κατέλαβε την 272η θέση. Εκτός και εάν κάτι δεν λειτούρησε σωστά.


Πρώτος βενιζελικός και εκσυγχρονιστής από την Βοιωτία, ο Λουκάς Αποστολίδης στην 134η θέση με 200 ψήφους, κατάφερε να πλασαριστεί όπως πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.

Ο Ακης Βαγιάκος ακριβώς στην επόμενη θέση με 199 ψήφους παρουσιάζεται πεσμένος σε σχέση με την πολύ καλή θέση που είχε πάρει στην πρώτη εκλογή του τον Μάρτη του 2005 εάν και στήριξε Παπανδρέου.

Δεν εκλέγονται οριστικά Αποστολίδης Βαγιάκος καθώς είναι πολύ κοντα στην 150η θέση και τους πίανει η ποσόστωση του 40% των γυναικών, η ποσόστωση για του μετανάστες και για τον πρώτο η ποσόστωση για του νέους μέχρι 35 ετών.
Στις τρείς πρώτες θέσεις η Φώφη Γεννηματά, το μέλος της Νεολαίας Νίκος Ανδρουλάκης πρώτος σε ψήφους στο συνέδριο της Νεολαίας, πολύ καλή η ομιλία του στο Συνέδριο, και ο γνωστός εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος που με εντυπωσιακο come back επανεκλέγεται μετά από πολλά χρόνια.


Δείτε την τελική λίστα εδώ http://www.pasok.gr/portal/gr/3/58547/7/7/1/showdoc.html

..

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΟΝ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΚΗ ΤΟΝ ΒΑΓΙΑΚΟ.ΚΡΙΜΑ ΤΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Βαγιάκος πλήρωσε την ανανέωση του ΠΑΣΟΚ. Εάν και νέος σε ηλοκία είναι πολύ παλιός στο κίνημα και άρα έχει στιγματιστεί και φθαρεί από καταστάσεις. Μην τα περιμένει όλα από τον Τόγια

Ανώνυμος είπε...

Η Τσόνογλου κατάφερε και επιβίωσε γιατί αξίζει όχι γιατί πηρέ κουκιά μόνο μεδεων. Ειναι αξιολογότατο στέλεχος και πολύ καλύτερη αυτών που έμειναν απέξω