Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Ο καθρέφτης του Επικρατείας

Όταν ο κώστας Καραμανλής γινόταν αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας το 1997 σε ηλικία 41 ετών, δύο καθηγητές Πανεπιστημίου έκαναν αναστολή της πανεπιστημιακής του ιδιότητας, ο κ. Αλογοσκούφης και ο κ. Παυλόπουλος. Ετσί και ο Γιώργος Παπανδρέου το δίπολο Οικονομία/Κράτος θεωρητικά θα το εντάξει στον καθρέφτη του επικρατείας. Το ψηφοδέλτιο διαθέτει συνήθως έναν πρακτικό και έναν συμβολικό χαρακτήρα. Αξιοποίηση μεν υπερκομματικών προσωπικοτήτων, τεχνοκρατών συνήθως καθηγητών πανεπιστημίου αλλά και κίνητρα ενασχόλησης με την πολιτική για φυσιογνωμίες της Τέχνης όπως και νέων ανθρώπων αλλά και ξεχωριστών γυναικών.

Το Ήθος του Γιώργου Παπανδρέου, την ψυχική του ευγένεια αλλά και τις προθέσεις του δεν τις αμφισβητήσαμε ποτε. Αλλά επείδη σε λίγο ξεκιναν τα δύσκολα η επιλογή της σωστής σύνθεσης στο Επικρατείας αλλά και της αξιοποίησης του καλύτερου ανθρώπινου υλικού από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι πιο αναγκαία από ποτε λόγω των δυσκολιών που διέρχεται η χώρα. Η συναίνεση σε επίπεδο όλων των πολιτικών κομμάτων , ακόμα και με την ΝΔ, προσαπαίτει όχι φανατισμένους κομματικά μόνο συνομιλητές αλλά πάντως κυρίως άξια υπέρκοματικά ανθρώπινα εργαλεία έτσι ώστε να παρουσιαστεί σοβαρή η χώρα στις απαιτήσεις της Ευρωπαικης Ενωσης που δεν θα δεχθεί λ.χ την έκδοση ευρωπαικών ομολόγων, την χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας ή τέλος την αλλάγη πορείας αναφορικά στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Ενά άξιο, ποιοτικό, καταρτισμένο επιστημονικά αλλά και με πολιτική εμπειρία ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα είναι και πρόκριμα για τις βαθίες τομές που χρειάζεται η Χώρα. Θα είναι οι άνθρωποι εκείνοι που θα ρισκάρουν περισσότερα αφήνοντας τις καριέρες τους ή τις προοπτικές που έχουν για να σηκώσουν τα μανίκια και να προσφέρουν άμεσα στην χώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: