Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Όταν απεργούν και οι αγγλοσάξωνες....


...Τα πράγματα είναι σοβαρά. Με απορία και έκπληξη παρατηρώ 1 χρόνο τώρα απεργίες,επεισόδια μαζικότητα στις κινητοποιήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Νέα Υόρκη. Ο συγκεντρωτισμός του πλούτου στα χέρια των ολίγων έχει γίνει ανεξέλεγχτός πλέον έτσι ώστε τα τελευταία 20 χρόνια να εντεινονται και οι ανισότητες στην πατρίδα του καπιταλισμού.

Διαβάζω στο fimotro

Τουλάχιστον 2.000.000 εργαζόμενοι στο βρετανικό δημόσιο τομέα αναμένεται να λάβουν μέρος στην μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων 30 ετών στη Βρετανία. Αιχμή του δόρατος, οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, καθώς τα όρια ηλικίας αυξάνονται παράλληλα με τα ασφάλιστρα που καλούνται...
να πληρώσουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα.

Στην απεργία παίρνουν μέρος, μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι στα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και τις δημόσιες υπηρεσίες, ενώ πρόκειται να λάβουν χώρα περισσότερες από 1000 διαδηλώσεις.

Σχολιάζοντας η βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με το BBC, ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις δε θα φέρουν αποτέλεσμα και κάλεσε τους απεργούς σε περισσότερες συζητήσεις.

Ο βρετανός υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Φράνσις Μοντ, σημείωσε ότι οι κινητοποιήσεις είναι λανθασμένες και κάλεσε τους εργαζόμενους «να μην ακούν τους επικεφαλής των συνδικάτων» καθώς οι συντάξεις που θα λάβουν θα είναι συντάξεις «που λίγοι ιδιωτικοί υπάλληλοι απολαμβάνουν».

Από την πλευρά των Δημοκρατικών, η Ρέιτσελ Ριβς τόνισε στην εκπομπή του BBC Newsnight ότι δεν υποστηρίζουν την απεργία καθώς είναι «δείγμα αδυναμίας». Ωστόσο σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει κάτι παραπάνω στους χαμηλόμισθους δημόσιους υπάλληλους και επεσήμανε ότι κατανοούν τους λόγους της απεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: