Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

Η κοινοβουλευτική "ανεξαρτησία" του ΛΑΟΣ στην Βουλή



To πρωτο βημα δυσκολο το δευτερο αλαφραινει λεει ο Πορτοκάλογλου στο Βαλκανιζατερ.
Η φιλια θελει τεχνη και αμπελοφιλοσοφίες. Δεν είναι η δόξα δεν είναι τα λεφτα είναι του δρόμου η χαρά...
Με αφορμή το συμπαγές Παρών που δήλωσαν 0ι 10 βουλευτές του ΛΑΟΣ κατα την συζητηση της προτασης μομφης του ΠΑΣΟΚ θα ηθελα να αναλυσουμε λιγο μαζι τι υποδηλωνει το 3,80% που πήρε στις προσφατες εκλογές το κόμμα του Καρατζαφέρη.

Οτάν κοντά στο 2000 ο Καραμανλής προχωρούσε στη διαγραφή του Καρατζαφερη από την ΝΔ ο τελευταιος παρομοίαζε τον Σπηλιωτόπουλο, τοτε εκπρόσωπο τυπου της ΝΔ, με Σαλώμη που ζητούσε κεφάλια επί πίνακι. Απο τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι . Ο Καρατζαφέρης έκανε δικό του κόμμα και με την δεύτερη κατάφερε να μπεί στην Βουλή. Tί πρεσβεύει όμως σήμερα το ΛΑΟΣ κοινοβουλευτικά και πολιτικά; Στη ΝΔ επικρατούσε χρόνια σε κύκλους της η πεποίθηση οτι καλο θα ήταν πολιτικά να αποδεσμευθεί η ευρύτερη Δεξιά από την ουρά της Ακροροδεξιάς και να εξαγνιστεί έτσι ηθικά και πολιτικά στην συνείδηση του Κόσμου. Είναι όμως μια αμιγώς κοινοβουλευτικά ακροδεξία παράταξη με τα τυπικά χαρακτηριστικά ενος Ελληνά Λεπεν το ΛΑΟΣ; Μάλλον απέχει πόρρω από κάτι τέτοιο . Στους παροικούντες στην Ιερουσαλημ είναι γνωστή η αμοιβαία εκτίμηση μεταξύ Καραμανλή και Καρατζαφέρη. Με την ενσωμάτωση της κίνησης Πλεύρη στο ΛΑΟΣ ο Καρατζαφέρης παγίωνε συμβολικά την νομιμοποίηση των τυπικών χαρακτηριστικών μιας Ακροδεξιάς παράταξης. Ο Καρατζαφέρης όμως ως πολιτική Αλεπού δεν στηρίχθηκε εκεί.
Ενσωμάτωσε στο αντιπολιτευτικό μοντέλο του λεξιλόγιο και τακτικές που προσεγγίζούν πειστικότερα ένα μοντέλο της λαικής Δεξιάς . Πρόσφατά σε συζητήση με φίλους μου επισημάνθηκε με περισσή δόση ισοπεδοτικού ρεαλισμού: " Ξέρεις ο Βορίδης ο Βελόπουλος, ο Άδωνις και όλοι αυτοί οι μυστήριοι τύποι κάνουν αντιπολίτευση ίσως οι μόνοι που λένε τα πράγματα με το ονομά τους". Βέβαια ακούνε τις άναρθες κραυγές και τις κορώνες για τα λαικα στρώματα οι πολίτες πώς να κάνουν εύκολα τον συνειρμό με το ακροδεξίο παρελθόν και παρόν του κόμματος. Θαμπώνονται ξεχνιούνται αμυδρά.

Αυτό το αμάγαλμα λαικής δεξιάς και ακροδεξίας που έχει εμφυσήσει ο Καρατζαφέρης στον λόγο του κόμματος του εξαγνίζει και του ίδιους απο ηθικοπλαστικές προσεγγίσεις. Όμως πόσο προσεγγίζει την πραγματικότητα η υιοθέτηση του παραπάνω προφιλ; Από τα στόματα του Αδωνι και του Καρατζαφέρη ακούσαμε κατα καιρούς λαικίστικες κορώνες για την αφαίμαξη των καταναλωτών απο τις τράπεζες, για καρτελοποίση της ελληνικής αγοράς, για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και για μια εν γενει αντιλαική πολιτική της κυβέρνησης. Οτάν όμως ήρθαν τα δύσκολα(βλ. πρόταση μομφής) ο καλός Καρατζαφέρης θυμίθηκε της συγγενεία εξ αίματος με τον παλιόφιλο του τον Καραμανλή και δήλωσε ένα βροντερο παρών. Εάν δεν καταδείξεις την αντίθεση σου φίλτατε Καρατζαφέρη στην ναυαρχίδα της αντιλαικής πολιτικής της Κυβέρνησης , το ασφαλιστικό, πότε θα το κάνεις; Ας περιοριστείτε στις εθνικιστικές προσεγγίσεις για όλα τα εθνικά θέματα όπου μπορείτε να επικαλείστε τις ιστορικές σας γνώσεις και ας αφήσετε το μοντέλο της λαικίζουσας Δεξίας στους επαγγελματίες του χώρου σας. Δεν είναι δική σας υπόθεση και έγνοια όπως αποδείχθηκε περίτρανα το ασφαλιστικό. Ας το θυμούνται αυτό κάποιοι στις επόμενες εκλογές...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΛΑΟΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ,ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.
ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΕΙΠΕ ΠΑΡΩΝ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ Π.Χ. ΣΚΟΠΙΑ.

Mavros είπε...

sovara? Ma to paron den leei tipota. afth einai h ousia tou, h apousia gnwmhs! sthn kalyterh periptwsh!

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΛΑΌΣ


ΛΑΌΣ, διαλαλείς πως είσαι ο μόνος
που τους τα ψέλνεις μέσα στη Βουλή.
Ε και; Να κάνει τι μπορεί όποιος λόγος;
Χωρίς φτερά είναι αυτός πουλί.

Μπορεί ο λόγος χρήματα να πάρει
και να μοιράσει στο φτωχό λαό;
Με λόγια τι αγοράζεις στο παζάρι;
Ούτε κερί ανάβεις σε ναό.

ΛΑΌΣ, του κόσμου τα παιδιά πεινάνε.
Οι άρρωστοι πεθαίνουνε στο δρόμο.
Τρέχουν τα χρέη΄ οι δανεισμοί πετάνε
Η κρίση απελπισιά γεννάει και τρόμο.

Και συ αισχρέ, μας λες πως τους τα ψέλνεις…
Στα ψούιβιψ μας και συ και όποιος άλλος
παρλάρει στη Βουλή της οικουμένης,
όσο κι ας ειν’ μικρός κι όσο μεγάλος.

Μα ΚουΚουΈ, ΠΑΣΟΚ, ΝΟΥ ΔΟΥ, ΣΥΡΊΖΑ,
λόγια μας έχουνε όλοι χορτάσει.
Λεφτά δε βλέπουμε. Κι ειν’ όλα γκρίζα
όσα στο στόμα τους έχουνε πιάσει.

Βρώμιε ΛΑΌΣ, τα λόγια ψήφους φέρνουν
σε κείνους που τα λένε. Όμως φτώχεια
και δυστυχιά σε μας και μίσος σπέρνουν
καθώς Φθινόπωρο τα πρωτοβρόχια.

Μάζεψ’ τα λόγια σου Καρατζαφέρη
κι όλων των βουλευτών σου το μπλα μπλα-
Ήρωας δεν είναι όποιος λόγια ξέρει
μα όποιος με τα έργα του μιλά.

Μα συ τα έργα των κουκουλοφόρων,
των απεργών και των Αμυνομένων
ζητάς να σταματήσεις-άνευ όρων-
με ομιλιών τα λόγια οργισμένων.

Εμείς ΛΑΟΣ, για λόγια έχουμε σφαίρες
που σε κορμιά κι όχι σ’ αυτιά βυθίζουν
και μετρημένες κάνουνε τις μέρες
όσων μας κυνηγάνε και μας βρίζουν.

Κι αυτές θα κάνουν ό,τι σεις, γουρούνια,
δεν κάνατε όλα σας μες στη Βουλή
με των τροπολογιών σας τα μιλιούνια
ή με ενοχή σας μία σιωπηλή:

το χρήμα θα μοιράσουμε σε όλους
όσους δουλεύουν μες στη χώρα αυτή
και πληρωμή όσοι το ’κλεβαν ως τώρα
θα ’χουν μια σφαίρα στην κοιλιά καυτή.

Γιώργης Χολιαστός