Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 6 Μαΐου 2008

Επιτομή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.. Της υποκρισίας το Ανάγνωσμα


Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωματών εχεί εξελιχθει σε μια μέγιστη υποκρισία στο παγκοσμίο παιχνίδι Εξουσίας. Οι ΗΠΑ κλείνουν τα μάτια απροκάλυπτα στην καταφορη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων από παραδοσιακές χώρες συμμάχους όπως η Τουρκία μέχρι νεοσεισερχόμενες στο club της ΗΠΑ όπως το περιβόητο Αφγανισταν.H επιλεκτική μνήμη στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η ακόμα πιο επιλεκτική παρέμβαση της παγκόσμιας κοινότητας θα πρέπει να υποχρεώνουν τους bloggers να κινητοποιηθούν

Τις τελευταίες μέρες εξελίσεται στην πολύπαθη αυτή χώρα ακόμα ένα δράμα παράφορης παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιώματων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που φέρνει στο φώς σήμερα η Καίτη Σγουρού μέσω του press-gr

Ο Sayed Pervez Kambaksh
, φοιτητής δημοσιογραφίας στο Αφγανιστάν καταδικάστηκε από ισλαμικό δικαστήριο σε θάνατο.
Ποιο ήταν το έγκλημά του; Κατέβασε από το Διαδίκτυο ένα άρθρο για τα δικαιώματα των γυναικών. Το άρθρο προερχόταν από περσική ιστοσελίδα και υποστήριζε ότι οι μουσουλμάνοι φονταμενταλιστές που διατείνονται ότι το ίδιο το Κοράνι κατοχυρώνει την καταπίεση των γυναικών στις ισλαμικές κοινωνίες, όμως έχουν παρερμηνεύσει τα λόγια του προφήτη Μωάμεθ.
Ο 23χρονος μοίρασε το κείμενο αυτό σε καθηγητές και συμφοιτητές του με σκοπό, όπως ισχυρίστηκε, να γίνει δήμοσια συζήτηση για το θέμα αυτό. Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί, να δικαστεί με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς την παρουσία συνηγόρου, όπως ισχυρίστηκαν οι γονείς και οι φίλοι του, και να καταδικαστεί σε θάνατο.
Η βρετανική εφημερίδα Independent ξεκίνησε εκστρατεία στις 31/1/2008 για την διάσωση του φοιτητή και την επανάληψη της διαδικασίας (εδώ).
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: