Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

Ενα Μπράβο στον Παπούλια


Είναι αλήθεια πως ο Κάρολος Παπούλιας είναι στιγμές που στην μέχρι τώρα θητεία του ξεφευγεί από το αυστηρό πρωτόκολλο που συνοδεύει τον θεσμικό του ρόλο και αναδεικνύει με πολλές παρεμβάσεις του κοινωνικές ευαισθησίες ενός παλαι ποτε μάχιμου πολιτικού της προοδευτικής παράταξης. Μακάρι να μπορουσάν και κάποιοι συχρόνοι παραγόντες του ΠΑΣΟΚ που είνια σαν να γεννήθηκαν στην εξουσία να τον ακολουθήσουν στις ευαισθησίες αυτές.Το πολιτικό timing είναι καίριο καθώς συμπίπτει χρονικά με τις 19 προτάσεις που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για την προστασία των δανειοληπτών. Αυτές τις πρωτοβουλίες να αναδείξουν τα στελέχη, οργώνοντας τις επαρχίες. Ας μην περιοριστούν σε τακτικές ώριμου φρούτου


Αιχμηρός στις επισημάνσεις του ήταν χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρ. Παπούλιας υποδεχόμενος τον πρόεδρο Ζαν Κλοντ Τρισέ και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΚΤ και το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκο Γκαργκάνα.


«Η κρίση την οποία διέρχεται το διεθνές πιστωτικό σύστημα», υπογράμμισε με έμφαση ο κ. Παπούλιας, «δείχνει τη μεγάλη αδυναμία που μπορεί να παρουσιαστεί όταν στο κυνήγι των περισσότερων κερδών υποτιμώνται οι κίνδυνοι και επικρατεί υπεραισιοδοξία. Οταν η εποπτεία των κεντρικών τραπεζών δεν είναι εξαιρετικά προσεκτική». Οξύτερος ήταν ο Πρόεδρος στην αναφορά του για τη σχέση πολιτών - τραπεζών. «Λησμονείτε, τόνισε, ότι είναι οι πολίτες που στις δημοκρατίες μας παρέχουν το προνόμιο της συλλογής και αποταμίευσης χρημάτων.

»Πως οι πολίτες απαιτούν το προνόμιο αυτό να ασκείται ως κοινωνική αποστολή, που τελικό στόχο θα πρέπει να έχει την ανάπτυξη και την ευρύτερη δυνατή κοινωνική ευημερία. Επιδεικνύοντας μέτρο στις καλές εποχές και αποφεύγοντας τη σκληρότητα στις δύσκολες».

Ο Πρόεδρος υπενθύμισε και «την ιστορική ευθύνη που έχουν στους ώμους τους οι τραπεζίτες, για να μην ξαναζήσουμε τραγικές σελίδες της Ιστορίας που οι αιτίες τους είχαν σε μεγάλο βαθμό χρηματοπιστωτικά αίτια

Πηγή Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: