Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Δυναμική Επιστροφή Παπανδρέου στην Βουλη για τον ΟΤΕ


Σκάνδαλο απιστίας χαρακτηρίζει ο Γιώργος Παπανδρέου την εκχώρηση του μάνατζμεντ του ΟΤΕ στους Γερμανούς, προειδοποιώντας έτσι τους αρμόδιους υπουργούς ότι θα βρεθούν προ βαρύτατων ευθυνών εφόσον προχωρήσουν στην «ολέθρια για τα συμφέροντα της χώρας πράξη». Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ήταν ιδιαίτερα σκληρός με την κυβέρνηση στο θέμα του ΟΤΕ, αφήνοντας να διαφανεί ότι θα ζητήσει τη δίωξη όλων των υπευθύνων, στην περίπτωση που το κόμμα του αναλάβει την κυβέρνηση. Αφησε να διαφανεί ότι θεωρεί την παραχώρηση του ΟΤΕ στη γερμανική εταιρία Deutsche Telekom προμελετημένη και μεθοδευμένη κίνηση εκ μέρους της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι αμέσως μόλις καταργήθηκε η ασφαλιστική δικλίδα που επέτρεπε στο Δημόσιο να έχει το 33% του Οργανισμού υπήρξε επιθετική εξαγορά από ιδιώτη. «Θα εξαντλήσουμε κάθε πολιτική και νομική δυνατότητα για να ανακτήσει το Δημόσιο τον έλεγχο του ΟΤΕ. Δεν απειλούμε τους επίδοξους αγοραστές, όπως μας κατηγορεί ο κ. Καραμανλής, απλώς τους ενημερώνουμε προκαταβολικά», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να δεχθεί κανενός είδους «αποικιοκρατική σύμβαση».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε με οξύτητα στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική και τις επιπτώσεις που αυτή έχει στα εισοδήματα των κοινωνικά ασθενέστερων στρωμάτων, αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών.

Για τη σωρεία των δικαστικών υποθέσεων για τις οποίες έκανε προαναγγελίες ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι «δεν θα αφήσουμε τη Νέα Δημοκρατία να παίξει παιχνίδια συγκάλυψης ή ενοχοποίησης» και επέκρινε τον κ. Χατζηγάκη ότι συμπεριφέρεται ως εισαγγελέας.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ θεωρεί επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης τη συνταγματική αναθεώρηση την οποία χαρακτήρισε νεκρή υπόθεση.


Πηγή Πρώτο Θέμα



Θα επανέλθουμε στο θεμά το σημαντικότερο για εμάς τον τελευταίο μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: